Pitbull köpekleri aslında dövüş köpeği olarak üretilmiş türdür. Yani özellikle saldırmaya yönelik olarak ıslah edilmiştir zamanında. O nedenle bu köpekler en kral eğitimi de alsalar pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Pitbull saldırıları sonrası sahipleri genelde "Hiç böyle davranmazdı, ben de çok şaşırdım" gibisinden ifadeler vermektedirler. Ve bunların önemli bir bölümü gerçekten de doğruyu söylüyor. Pitbull saldırma, öldürme içgüdüsüne sahip olması için yetiştirilmiş tür olduğundan 10 yıl koç gibi akıllı uslu durmuş olsa bile 11. yılının ilk gününde ölümcül bir saldırıda bulunmayacağının garantisi yoktur. Bu nedenle pitbull besleyecek kişiye bazı şartlar uygulanmalıdır:
1) Dışarıda tasmasız, zincirsiz ve kafaya geçirilen konisiz (adını bilmiyorum) pitbull gezdiren kişinin köpeğine el koyulmalı ve 15000 ₺ para cezası verilmeli.
2) Pitbull tasmasının metal ve uzaktan kumandalı elektroşoklu olması, tasma zincirinin nalburda satılan dandik zincirlerden değil vinç zinciri olması ve boyunun 1 metreden uzun olmaması, zincirin tasmaya bağlı olmayan ucunun köpeğin sahibinin bileğine kelepçe ile bağlı olması şart koşulmalı. Bu şartların hepsini karşılamayan tasmayla pitbull gezdirenlerin köpeklerine el konulmalı ve 12500 ₺ para cezası verilmeli.
3) Eve misafir geldiğinde pitbullun zinciri ile en az 10 cm'lik kısmı betona gömülmüş olan çelikten mamul ve etrafı kafesle çevrili bir direğe bağlanması şart koşulmalı. Bu şarta uyulmadığı bir şekilde tespit edilirse köpeğe el koyma ve 15000 ₺ para cezası uygulanmalı.
4) Pitbull sahibinin yanında ateşli silah taşıması ve her türlü önleme rağmen köpeğin başka birine saldırması durumunda sahibinin köpeği vurması şart koşulmalı.
5) Bu şartların herhangi birinin eksik olduğu durumunda gerçekleşen saldırılarda saldırılan kişinin hayatta olup olmama durumuna göre köpek sahibi adam yaralamaktan veya cinayetten yargılanmalı.