Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pitbullar yasaklansın kampanyası

@a.valverde

haber dediğin acun'un gazetecilik standardında hallice
mesela geçen burada bir alman kurdu çocuğun elini ısırıp iki kemiğini kırdı ama haber olmadı
neden olmadı?
çünkü iş yapmaz, haberi yazacaksın millet izlemek isteyecek, tıklamak isteyecek
sizin kanını donuyor ya
onu istiyorlar milletin kanı donsun sükse yapsın da onların da işleri açılsın

mesela avusturya'da birçok cins köpeği beslemek için izin alıyorsunuz.
izin dediğim de psikolojik test, adli sicil vs vs
adamlar gel köpeğini getir bakalım demiyor, sen gel bir bakalım da pitbull ya da doberman ya da rottweiler besleyecek yapıda aklı başında bir adam mısın diyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Scudo
@Pawcraft oncelikle cevap icin tesekkur ederim, zaman ayirmissiniz ama benim sordugum soru su ; neden bu kopek ?
ornegin, terrier beslerseniz insanlar size guler mi?

@a.valverde
valla pitbullar barınaklara girince sahiplendirilmesi yasak ölene kadar orada yaşıyorlar
bakanlar da dövüştürmek için alıp bakıyor eziyet ediyor nerede ipsiz sapsız apaçi varsa onlar peşinde.
istanbul barosunun yakaladığı köpek dövüştüren bir gruptan ele geçen yavruların birini ben aldım diğerlerini de dağıttık.
ben almasam kesin heba olacak diye düşündüm.
o yüzden.

bir de dünyanın en tatlı varlıkları, komik şapsal inanılmaz sadık bitmeyen bir sevgisi var.
bir pitbull'un sevgisini tatmayan bilemez.

@a.valverde sibirya kurdunun sıcak iklimde ne işi var desen kabahatli olursun. Soğuk iklim köpeğinin yada aşırı hareket etme ihtiyacı olan cins köpeklere sahip olmada ısrarı anlamıyorum. Yada apartman dairesi insan için bile işkence iken köpekleri burada tutmak. Anlamıyorum. Bu hayvan sevmek değil bence. Tatmin olmak sadece. Elmayra aklıma geliyor.

1036789628-elmyra_80986.jpg

@Pawcraft siz olmayan bir azinligin temsilcisisiniz bence , cok buyuk bir is yapmissiniz. Ancak inanin herkes siz gibi degil ve siz milyonda birsiniz. bunu kabul edelim.
Insanlar , anladigim kadariyla , guc gostermek/kendini toplum onunde daha farkli gostermek yani guclu ve hirsli ve savasci olarak gostermek icin bu hayvanlari tercih ediyorlar.
Kisaca , cok dogru , sorun hayvanlardan once insanlarda ancak bu hayvanlar da ne yazik ki , insanlarin hakimiyet gucunden cok daha fazlasini , insanlara karsi kullaniyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Çağdaş78
ayol köpek dediğin günde 15 saat osura osura uyuyor niye eziyet olsun :)

@Çağdaş78 cok haklisiniz , ancak , herkes bir sekilde bakmaya calisiyor , Istanbul havasinda .
diger taraftan , ironi seklinde yazdiysaniz inanin ben anlamadim kusura bakmayin.
daha da aciklarsaniz sevinirm . bir bilal degilim ama , yogun is temposu sonrasi , gundemi kacirmis olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
İnsan denen varlık kadar ben pitbulu tehlikeli! görmüyorum; pitbulu koy karanlık odaya, hayvanı her türlü kanlı etlerle besle,düşmanca yetişdir sonra pitbul tehlikeli millete saldırdı.

Bu ve bunun gibi köpek bile diyemeyeceğimiz bir kaç üretim hayvan var beslenmesi ve sahiplenmesi yasak olan. Saatli bomba gibiler. Her an patlamaya hazır. Devlet eliyle bunların tamamı toplanmalı. Ruh hastası sahipleriyle beraber hemde.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bir iki gün önce haberlerde bir çocuk ve annesine saldıran bir köpek gördüm..Bu görüntüler bu ara çoğaldı..

Dürüstlüğe çok önem veririm..Kendime karşı da..Acaba ''insanları gerçekten seviyor muyum?'' veya ''hayvanları gerçekten seviyor muyum?'' diye kendi kendime çok soru yönelttim..Kendimden dürüstçe aldığım cevap şu;
HAYVANLARI DA,İNSANLARI DA SEVMİYORUM..
Zaten insan denilen şey,bir hayvan türü..Buraya girmeyeyim..!
Yalnız hayvan yavruları çok sevimli oluyor..İnsanlar da dahil..Büyüyünce sevimsiz/kötü oluyorlar..Çünkü uyum sağlamak zorundalar..:)

Ben bugün sokağa çıktığımda köpek filan görmek istemiyorum açıkçası..Biraz empati yapalım..Sokakta saldırıya uğrayan o çocuk ve annesi,sizin yakınınız olabilirdi..Kolu,bacağı parçalanmış anneniz/eşiniz/çocuğunuz..Bir düşünün bakalım..!
Sokak köpeği,ev köpeği..Neyse artık..
Devlet her konuda olduğu gibi bu konuda da o kadar duyarsız ki,sokaklarda köpekler sürü halinde insanlara saldırıyor..
Kedi neyse..Kedi saldırmıyor sonuçta ama bu köpek büyük sorun..Ev köpeğiymiş,sokak köpeğiymiş,beni ilgilendirmiyor..
Ben istemiyorum arkadaş..Hele bisiklet sürerken,bir köpek sürüsüyle karşılaşmak filan istemiyorum..O kadar derdin arasında bir de bu köpeklerle mi boğuşacağız?!

Burada pitbulu savunan arkadaşlar .. hayvan sevigisi hepimizde var. Bunu birbirinden ayırın. Pitbul sorunlu bir kırma bunu bir kabul edin önce.

Dünyada ve ülkemizde birçok saldırı vakası mevcut ve sonuçları çok vahim. Türkiye gibi bir ülkede sahibinin psikolojisi ne olaki köpeğe iyi bir eğitim versin. Bırakın bu duyar kasma ergenliklerini. yaşınız kaç bilmiyorum , çocuğunuz var mı onu da bilmiyorum . Allah korusun bir pitbul zartbul ne zıkkımsa çocuğunun canının yaksın görürüm ben sizin duyar kasışlarınızı.

Pitbul sorunlu ! Bu hayvanın genlerinde var kusura bakmayın. Buraya 2 tane uysal pitbul örneği koyup da hepsini iyi gibi göstermeye çalışmak bizi aptal yerine koymakla bir bana göre. İsteyen banlasın çok da umrumda. Pitbul lar için özel denetim ŞART ! Diğer tehlikeli türler için de ŞART ! Tehlikeli insanlar için de ŞART !

Düşünüyorumda ne yapılabilir diye aklıma dengeli bir şey gelmiyor.Bu köpekler,dobermanlar ve bazı cins köpekler gibi tehlikeli türdür.Normal bir köpek değildir,insana zarar vermek istese diğerlerine oranla daha çok zarar verebilir.Diğer yandan hepside aynı saykoluğa sahip değil,çok iyi eğitimli olanları var. Yasaklanma konusuna gelirsek,illa gene beslemek isteyen illegal yoldan besleyecektir.Görüldüğü yerde müdehale etmeye çalışsan zorlanılacaktır,ya vurman gerekecek ya da uyuşturmaya çalışacaksınki ayrı bir dert.Bence bu köpeklere eğitim verilmesi şart koşulmalı ve karneye sahip olmalı.Karneyi köpeği gezdirmeye çıkardığın her zaman üzerinde taşıyacaksınki kaçak mı göçek mi belli olacak. Köpeği yaptığı suçlardan da sahibi sorumlu tutulmalı.(köpeği tutamadı ve birisine saldırdı,ısırdı diyelim.Sahibi adam yaralamaktan yargılanmalı.) "Köpeğin zorunlu eğitime tabi tutulması ve işlediği suçlardan sahibinin hesap vermek zorunda bırakılması",bence yapılması gerekenler gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Şehir içinde çizmelerini giymiş,tazısı yanında ve elinde çiftesi olan bir avcı ne kadar absürd ise o kadar absürd bir durum . Yada traktör ile dolaşmak da diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bir şekilde sahiplenilip bakılan böyle tehlikeli türler, her an bir çevresel etmenden tahrik olup saldırabilir korkusu duyuluyorsa madem (ki böyle bir tehlike sürekli mevcut),
hangi kafayla ve hangi psikolojiyle sokağa çıkartılıp insanlar arasında gezdirilir? O tehlikeli durumdan zevk mi alıyorsunuz kardeşim?
Çevredeki insanları tehlikeye atmaya kendinizde nasıl bir hak görüyorsunuz?

Not: İyi bir hayvansever ve sahiplenicisiyim ama tehlikeli türlerden hoşlanmam. Bir de bisiklet sürerken kovalayan köpekten hazetmem.

@TatanQa_tr Yakınınıza saldırsın görürüm ben sizi demişsiniz. İsterse bana saldırsın gidip te köpeğe şuç bulmam onu sokağa salanı bulur cezasını ona keserim. Duyar kasmak ile falan da alakası yok konununda. Bakamayacak, köpek dilinden bakımından anlamayan adam pitbull u boş verin kuş beslemesi bile başlı başına bir sorun. Burada konu saldıran köpek evet ama köpeğin tek suçu kötü bakılması. TEK SUÇLU VAR ODA SAHİPLENEN YARATIK!

sistem kökten değişmesi lazım,almanyada böyle değil,sokakta köpek bulamazsın,beslediğin canlılar için vergi ödüyorsun,herşey kayıt altında,o canlı başkasına zarar versin yasalar o kişiden kan alır,hapis yatar
sokaklardan kökten toplanmalı
herşey kayıt altına alınmalı,cip takılmalı,vergi alınmalı,ağızlıklı maske gezmesi zorunlu olmalı,düzenli sağlık bakımları yaptırılmalı
köpekler belli bir seviye eğitim alması zorunlu olmalı
bak bakalım hayvan sahiplenme oranı yüzde 10 seviyelerine düşer,heves uğrana şekil aksesuar uğrana köpek alımı nasıl kesilir görürsünüz
ama nerdeeeeee burası Türkiye

Neden sadece Pitbull'u öne sürüyoruz ki köpek ırklarının genlerinde her zaman olan bir şeydir saldırmaya meyilli olmak fakat bu bazı cinslerde zamanla körelmiş olabiliyor, köpek eğitimli olabiliyor(bu saldırmasına engel değil sadece daha uysal, akıllı oluyor) bunun dışında herhangi bir sokağa salınan cins olmayan köpekler de saldırır, ısırır veya size zarar verebilir.
5 sayfa konuşulmuş ama yasaklanması, en azından ülkemizde yok edilmesi oldukça zor hatta imkansız arkadaşlar

şu hayvana forumda yapılan güzellemeler hitlere yapılmış olsaydı adam rahibe teresa olurdu yemin ederim.
..k etti güzelim bisikleti. bak sadistliğim depreşti. aynı hareketi arabama yapsa güler geçerimde bisiklete yapmış olsaydı bisikleti kafasina vura vura oracıkta itlaf ederdim.

Geri