Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Plasti dip ile yaptığım ilk uygulama

@T.Erk
Satayim sana :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Scudo
@Kuzey Ege Merhabalar. Bugünlerde bisikleti nasıl tek renk hâline getiririm diye araştırırken önce plastidip ile, sonra da sizin çalışmanızla karşılaştım; çok beğendim, güzel olmuş. Daha evvel bisikletimi tümden sökmedim, sökmeden önce önemli kısımları fotoğraflarsam bisikleti toplarken zorluk çekmem herhâlde. Bu arada masraftan da kaçıyorum. Örneğin aynakolu çıkarmak için ayrı, göbeği çıkarmak için ayrı, zinciri çıkarmak için ayrı âletler kullanacağız, kaçarı yok gibi. Bisikletlerimiz aynı sayılır; bendeki lady olmayan model ve hidrolik maşalısı. Siz gördüğüm kadarıyla göbeği çıkarmamışsınız; bu sonradan bir sıkıntı yarattı mı (gerçi ben çıkarayım bir yağlayayım diyorum)... Aynakol ve göbek anahtarı ile zincir kesme-birleştirme âleti tüm işimizi görüyor sanırım ha..Bunlara seçenek olarak (zincir kesme hâriç) İngiliz anahtarı veyâ diğer anahtarlar iş görüyor mu acaba?

@7haiku
evet göbeği sökmemiştim.
montaj konusunda deneyimli iseniz tekrar toplarken hiçbir sorun yaşamazsınız.
sadece aynakolu çıkarmak için anahtar almayın. rica edin bir bisikletçi söküversin. atarsınız birkaç kuruş.
zincirde eğer powerlink var ise anahtarsız bir şekilde ince uçlu bir pense ile rahatça sökebilirsiniz. ama pimini komple çıkarmayın, yoksa bir daha takamazsınız.
göbeği çıkarmaya gerek yok. ama bakım yapacaksanız o ayrı tabii.
aynakol çekme anahtarı şart. dediğim gibi bir bisikletçiden rica edin. bende de anahtar yoktu, öyle yaptım.

şimdiden başarılar dilerim. meşakkatli ancak eğlenceli bir iş. gaz maskeniz var ise çok daha rahat edersiniz. ama sonuçlar oldukça tatmin edici oluyor.
kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Kuzey Ege Tamamdır. Kıymetli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Heyecanlandım şimdiden :) Haftasonu başlayacağım, sonucu paylaşırım.

@Kuzey Ege Selamlar uyguladığınız boyada zamanla atma, dökülme ve darbeye dayalı olarak yırtılma oldu mu hiç?

@mrth dostum hic dokunmadan 20 yil deforme olmayacak bir ozellige sahip. Ancak darbe demeyelim de sert bir temas veya surtunmede kismi deforme olabiliyor.
Ama söyle bir guzelligi de var, açılan noktaya spreyi uyguladiginda kapatiyor ve uzerindeki mevcut katman ile butunlesiyor. Yani lokal yirtiklara lokal uygulamalar yapabiliyorsun ve bu belli dahi olmuyor.

Başarılı olmuş, tebrik ederim! :harika:

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bu konuyu 50 kere okuyup 50'sinde "Tamam yapacam." diye karar verip 50'sindede korkup geri adım attığım - döndüğüm uygulama : /

@Uğur Sabuncu korkulacak hiçbir şey yok. anlattığım şekilde adımları uygularsanız sorun kalmaz.
demo uygulaması için bisiklet dışında başka bir metal parça üzerinde deneyebilirsiniz. eliniz alışınca daha rahat edersiniz.
zaten bu, hata kaldıran ve dönüşüm şansı olan bir uygulama. bir nevi hobi işi.

Tırnağınızla kazıdığınızda çıkmıyor mu?

@Tamer050
Çıkıyor evet. Ama evde kedi köpek yok ise sorun yok.

@Kuzey Ege Ben arabaya uygulamıştım güneş yanığı olan kısımlara pek memnun kalmamıştım. Bisiklete iyi olabilir güneşte durdukça çıkması dahada zorlaşıyor.

@Tamer050 memnun kalmamış olmanız gayet normal, çünkü bu lokal uygulanacak bir ürün değil.
Neticede boya değil bu. Kaplama malzemesi.

Geri