Merhabalar. Sevgili
@Atilla G. ve
@Kuzey Ege' nin yapmış oldukları açıklamalar ve uygulamalar ile geçen hafta 2 adet mat siyah plastidip boya aldım. Nerede uygulayacağıma karar veremedim. Arkadaşımın bahçe katındaki dairesinde, bahçede başlayalım dedik, hava bir bulutlu, bir rüzgârlı, bir güneşli, cesâret edemedim. En sonunda binâmızın sığınağında bu işe başlamaya karar verdim; ancak birkaç gün beklemek zorunda kaldım. Plastidip uygulama rehberinde, uygulama için ortalama 20 derece sıcaklığın olması gerektiği yazıyordu, mâlum, sığınak binânın alt katında ve oldukça serin. Cumartesi günü evden aldım termometreyi sığınağa koydum, iki gündür 16 küsür dereceyi gösteriyordu, bugün 18 dereceye çıkınca,
@Kuzey Ege' nin dediği gibi "elimi alıştırmak üzere maşadan başlamaya karar verdim."
İki gün önce bisikleti tertemiz yapmıştım. Bugün, maşayı ve gövdeyi asmak için havalandırma borusu çok uygun göründü; nalburdan içi çelik dışı plastik ip aldım, düğümüme her ne kadar güvenemesem de, ipleri doladıkça doladım, boyama sonuna kadar da sıkıntı olmadı (şu an kurumadalar, umarım düğümlerim çözülmemiştir).
Boyamaya geçmeden 7 dakika kadar spreyi çalkaladım. Etiketleri sökünce maşa bembeyaz oldu, ilk katı attığımda "bu işi beceremeyeceğim, kapatmaz herhâlde" desem de, ikinci katı atınca neredeyse simsiyah oluverdi. Plânım bugün maşa, yarın kadro şeklindeydi, maşada 3.katı atıp arada da 20 dakika bekleyince, "bu arada da kadroya geçeyim." dedim ve kadroya ilk katı atınca yine ümitsizliğe düştüm, kırmızı yazıyı kapatması mümkün değil, olmaz." dedim. Gerçi bu tip şeylerin moral bozukluğunu en fazla bir-iki dakika yaşarım. Sonuçta olmasa ne olacak, alacalı-bulacalı biner pedallarım. Neyse, maşaya ve kadroya 6 tam kat attım, boyanın dibini görünce, bitsin diye püskürttüm bitirdim. Yalnız ilk boyayı hunharca harcamışım. Neredeyse tamâmı maşaya gitti, kadronun ikinci katının ortalarında ilk kutu bitti.
Şöyle olumsuzluklar oldu: Elimdeki ince eldiven sününce birkaç defâ spreyin ağzına geldi ve boyayı kadroya damla damla püskürttü. Kaplamanın 5.katında falan, eldiveni çıkarttım (eldiven şart değil de maske iyi oldu), bu kez de kollarım öyle yorulmuş ki yarım basınca yine damla damla püskürdü. Bileklerimin bu kadar yorulacağını düşünmemiştim. Oysa videolarda çocuk oyunu gibi görünüyordu; demek ki göründüğü kadar kolay değilmiş. Öyle ki; son katı atmak için verdiğim 20 dakika molada eve çıktım, o sırada komşu geldi, aidatı verecekmiş, aldım (binâda yöneticiyim bu arada), makbuzu doldururken yazdığım yazı sol elimden çıkma gibi çok çirkindi, o anda kahkaha attım
Neyse epeyce yazdım, şu anda kurumaya bırakalı 3 saat oldu (1 saatte kuruyormuş), asıldıkları yerde duruyorlarsa indireyim, şimdi düşmemişlerse sabaha kadar o düğümler çözülür
3 saat evvelki fotoğraflar da şöyle:
Ekleme: Sevgili
@Atilla G. 'ye konu, açıklamaları ve tavsiyeleri için,
@Kuzey Ege' ye de sorularımı yanıtlandırdığı ve yine verdiği tavsiyeler için teşekkür ederim.