Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Platform pedal önerisi

biyani

Aktif Üye
Kayıt
4 Temmuz 2007
Mesaj
165
Tepki
69
Şehir
istanbul
merhaba
Bisikletimi yeni aldım ve ilk ses çıkarmaya başlıyan parçası pedalı bu nedenle çok uzun ömürlü olmıyacağa benziyor.Rulmanlı ve sürtünmesi az,hafif,sağlam,uzun ömürlü,kayma ihtimali az olan platform pedal öneriniz varmı?Önerdiğiniz ürünün markası ve modeli ile yaklaşık fiyatını belirtirseniz sevinirim.Spd almak istememem ayakkabı ve pedal maliyetinden kaçmam :) birde açıkcası şehir içinde ışıklarda sürekli sorun olacağını varsaymam,bisiklet kullanmada yeni olmamda başka bir neden.
saygılar
 
  • Beğen
Tepkiler: TafLan ve Raigou
Scudo
Wellgo'nun platform pedalları var. Rulmanlı, tamamı aluminyum. Hem çok ağır değiller, hem ayaktan kaymıyorlar, hem de sağlamlar. Onları deneyebilirsiniz.
Ancak fiyatlarının, düşük seviyeli bir SPD ayarında olduğunu düşünüyorum. Ancak en azından ayakkabıdan tasarruf etmiş olursunuz :).

Bu arada asıl tavsiyem SPD olacaktır ancak sanırım bunun için ruhen biraz daha hazır olmanız gerekiyor :).
 
@HaliliOzturk
cevap için teşekkürler
shimano PD-M324 bir yüzü kilitli bir yüzü normal platform olan pedalı alsam ilerdede bütce ve ruhen hazır olduğumda :) ayakkabıyı alsam kilitli kısmı kullanmaya başlasam sırf ayakkabı parasını sağlamaya zaman kazanabilmek için seçtiğim bu pedal beni pişman edermi kullanım sırasında platform olan kısım sürekli üste geliyormuş,sonra bir daha başka pedal aramama ihtiyacı duyarmıyım
saygılar
 
Benim de önerim spd pedala geçmeniz olacaktır.
Platform pedal kullanması gerekenler sadece Tepeinişi (downhill) , serbest sürüş (freeride) ve akrobasi (trials) yapanlar olmalıdır.
Spd'yi mutlaka denemelisiniz, zaten bir daha vazgeçemezsiniz :)
Askerdeyken bile o spd hissini özlüyorum desem :)

Spd pedalların her çeşidi var, platform görünümünde olup içi spd şekilde olanlar da var.Ama onlar hem normal spd lere göre biraz daha ağırlar hem de ileride değiştirmeyi düşünürseniz gereksiz bir terfi olur.
Almışken bir defa olsun tam olsun;
Shimano PD-M520 (kendim de kullanmıştım, en iyi fiyat performansa sahip spd)
Bir de en ucuzundan bir spd ayakakbı ile başlayın, ya da taksitli alışveriş yapın imkan varsa.Forumda yurtdışından kendi imkanlarıyla getirtip ucuza satanlar olabiliyor, 2.eller bölümünü araştırın ama giyi pdenemeden sakın almayın :)
Zaten bir spor ayakkabı 90-100ytl den başlıyor, Spd ayakkabıların da ucuz modellerinin fiyatları bu civarlarda geziniyor.
Mesela Shimano SH-MT40 modeli 80$ (yazlık-baharlık ve yürüyüşe de uygun)
(link)

SH-M072 modeli 90$ (yaz-kış performans ayakkabısı)

(link)

veya SH-T072 90$
(link)

Shimano naylon ayakkabı 55euro
(link)

Scott Trail spor amaçlı spd ayakkabı 75 euro
(link)
 
tekrardan merhaba,
Sizlerinde yönlendirmesi sonucunda spd pedal alma düşüncesi ağır basmaya başladı ayakkabı bütçesini çözdümmü sanırım spd alıcam.
Shimano 520,Shimano 540 ile Wellgo nun pro rulmanlı modellerini kıyaslamanız mümkünmü 520 daha ekonomik 540 ile welgonun pedalı aynı fiyatlardalar.Belirttiğim pedallerden hangisini almalıyım benim için en önemli kriter alınca yıllarca kullanmak.Bu pedallerin dayanıklılık,pratikteki kullanım farkları nelerdir.Yanılmıyorsam Wellgo diğerlerine göre daha hafif bi pedal fakat pedal kilitlenirken ve açılırken daha fazla güç gerektiriyormuş sizce bu yeni başlıyan birisi için sorun yaratırmı.Yine Shimano 520 için bi arkadaş ses çıkardığını yazdı bu o arkadaşın örneğinemi özgü yoksa 520 ler sorunlumudur.Yine aynı şekilde 540 için kullanıcı arkadaşların yorumunuda burada alabilirsem daha sağlıklı karar vermiş olacağım.Son olarak 520 ile diğer pedaller arasında 30 ytl civarında bi fark var bu farka değermi ?
saygılar
 
@baykır

Merhaba 520 ile ilgili paylaşımınız için teşekkürler
Bir süre sonra değişim yapmayı istemeye gelince aldığım pedalı yıllarca kullanmak istiyorum çünkü baştan bütçeme uygun en doğru tercihi yapmak için ince eler sık dokurum.Sürekli değişiklik yapmak belki yarış koşan biri için gereklilik olabilir ama bence benim gibi bi amatör için gereksizlik.Birde bütçe meselesi belkide bütçe ayarlıyamıyacağımı bildiğim için bu kadar kesin konuşabiliyorum.
 
520 ile 540 arasında ağırlığı dışında bir fark yok ki zaten ağırlıkları da birbirlerine çok yakın.
Diğer yandan Wellgo'nun da kilitli pedallarını düşünmüşsünüz, ancak fayda-maliyet açısından bence en uygun seçim 520'dir.
Bu pedal birçok yarışçı arkadaşım tarafından da kullanıldı/kullanılıyor. Daha alt model olan 505 ve 515'lere göre daha açık yapısı sayesinde çamur tutma durumu bu pedallarda daha az yaşanıyor. Giriş çıkışları sorunsuz ve sertlik ayarı "gerçekten" çalışıyor.
O nedenle aradığınız pedalın o olduğunu düşünüyorum bütçenizi de göz önünde bulundurarak.
 
@HaliliOzturk

merhaba,
O halde alacağım pedal 520 :)Paylaşımınız için teşekkürler.
 
@athletic

Bende M075 modeli var ama kışın ayaklarımı özellikle ıslak havalarda çok fazla üşüteceği kanısındayım. Üşümeyi en aza indirmek için ne gibi önlemler almalıyım?

Gora Tex ayakkabı kılıflarından edinmeyi ve yün çorap giymeyi düşünüyorum.
 
Baymineral yün çorap çok kötü bir fikir. Nasıl eziyet olduğunu tahmin bile edemezsin. Ancak GoreTex ayakkabı kılıfı aldığında zaten buna ihtiyacın olmadığını anlayacaksın ;).
 
Bir iki kez yün çorap denemiştim. Ama yün çorabın altında normal havlu çorap vardı :) Dayanılır mı o batma hissine.
 
yün çorabın altına havlu çorap giymek pek kar etmez ve fazlalıktır çünkü yün çorabın özelliği ıslansa dahi sıcak tutar ayağınızı fakat havlu çorap o şekilde davranmaz. yün çorap yerine önerebileceğim termal çoraplar ve fiyatlari yün çoraplarla hemen hemen aynı, herhangi bir doğasporları mağazasında bulabilrisiniz termal çorap veya yürüyüş/dağcılık çorabı diye satılıyor kesinlikle memnun kalırsınız soğuk günlerde ve batma yapmaz hiçbir şekilde.
 
Merhabalar, iyi forumlar. Salcano NG650 dağ bisikletim için pedal önerilerinizi bekliyorum. İnternette biraz pedallara göz attım "flat,platform" dedikleri modeller hoşuma gitti. Asfaltta, toprak yolda, dağ, tepe gibi yerlerde bisikleti kullanıyorum. Tek pedalım kırıldığı için değiştirmeye karar verdim ancak tekini değiştirmek mantıklı gelmiyor almışken 2 tane almak istiyorum, 2 pedal için bütçem 200-220₺ önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
 
Pedallara baktım. Sonra ayakkabıya baktım vazgeçtim. Platform pedal için 2021 de gorusler nedır :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Emert20
Pedallara baktım. Sonra ayakkabıya baktım vazgeçtim. Platform pedal için 2021 de gorusler nedır :)
Ben 85tl ye orta halli bir platform pedal aldım dağ bisikletimde kullanmak için. Bisikletim üstünde gelen pedallara göre daha geniş basma alanı oluşturduğu için bana daha rahat geldi.
 
  • Beğen
Tepkiler: osmancan71
Xlcnin şöyle bir çivili platform pedalını aldım. Tutuş ve genişlik açısından çok yeterli. Bir tarafta 12 tane çivi var, toplam da 48 tane. 500gr ağırlığında. Murat oğlu bisikletten 155tlye aldım sanırım şuan fiyatı artmış ve 200tl civarında. Platform pedal alacaksanız pimleri pedala sabit olanlardan almanızı tavsiye etmem. Tutuşları güzel olmuyor ve o pimler zamanla eriyor, değiştirme şansınız da yok. Bir arkadaşıma epic markasının 70tl lik o şekilde bir platform pedalını aldık tutuş olarak iyi değil ve henüz 5. ayında bütün gövdesi yamuldu. (Alüminyum)
IMG_20210210_111729.jpg
 
Arkadaşlar birkaç hafta önce bisikletime bir platform pedal aldım. Pedallar pek rahat dönmüyor, örneğin parmağımla pedala vurduğumda bir tam tur bile atmıyor pedallar. İnternetten biraz araştırdım, yeni pedallar zamanla açılıyor falan diye okudum, fakat 200 km oldu, pedallar halen daha aynı. Acaba içindeki rulmanın temizlenmesi ve yeniden greslenmesi falan mı gerekiyor? Ne yapmak lazım?
 
  • Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Shimano pd ef-202 düz pedallar hakkında ne düşünüyorsunuz, kullanan var mı. ölçüleri hemen hemen 9,5 cm civarında ve sağlam gözüküyor yol bisikletinde sırıtmayacak bir tasarımı var gibi.
 
Shimano pd ef-202 düz pedallar hakkında ne düşünüyorsunuz, kullanan var mı. ölçüleri hemen hemen 9,5 cm civarında ve sağlam gözüküyor yol bisikletinde sırıtmayacak bir tasarımı var gibi.
Bu pedal ise tutuş kuvveti iyi değil fakat şehir içerisinde dolaşmak için kullanacaksanız iş görebilir. Arkadaşımda vardı bu pedaldan oradan biliyorum.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: yakupf
Geri