C.Koc
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.053
- İsim
- Cem
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 yıl önce acemi şekilde başladığım bisikletle olan ilişkime her gün yeni bir şey öğrenerek kendimi geliştirmeye çalışarak devam ediyorum çok daha önce yapmam gereken bir şeyi bu gün daha yeni yapınca aslında yanlış yaptığım bir şeyin daha doğrusu üstünde durmadığım çok önemsemediğim bir şeyin farkına vardım bu şey lastik basıncı. Yaptığım şeyde gidip göstegeli bir pompa almak oldu.İki bisikletim var biri yol biri mtb yolu geçen sene eylül ayında almıştım; aslında yol bisikletini aldığımda lastik basıncını önemsemeye başladım biliyordum yüksek basınçlı olması gerektiğini ama bir türlü fırsat bulup gidip bir pompa alamadım hep eldekilerle idare etmiştim ilk aldığımda satıcı nasıl olsa doğru havayı basmıştı.Taki bir ara ruble temizliği için arka tekeri sökerken havasını indirip sonra tekrar aynı hava basmaya çalıştığımda doğal olarak basamadım hep elimle kontrol edip tamam sert bu olmuş diyordum.Bu gün pompayı alıp lastiklere takınca gördüm hoş yol bisikletinin psı nın düşük olduğunu biliyordum gerçi ama mtb nin lastik basıncının iyi olduğunu düşünmeme rağmen 25 psı çıkınca şaşırdım; lastik üstünde 26-54 psı yazıyor mtb iki senelik ve ben 2 senedir hep düşük basınçta bisiklet sürmüşüm.Bu benim kulağıma küpe oldu sizinle paylaşmak istedim....Bol pedallı günler dilerim size....