Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pompa psi lastik basıncı

Hava kacirma ihtimali cok dusuk, cunku hem yeni bisiklet, hem disarda hic surulmedi, hem elle kontrol ettigimde hep ayni seviyede. Ama evet pompayi bir de diger lastiklerle de deneyecegim. Tesekkurler.

Rica ederim .Onu yazma sebebim aynı sizin gibi bende yeni almış hiç sürmemiştim. Fakat bisikletin lastiklerini değiştirirken bisikletçi , gitmiş tornavida ile değiştirmiş iç lastiği yılan ısırığı yapmıştı. Akşam hava basıyordum , sabah yola çıkarken sıfır hava kalıyordu lastikte. Sonra kontrol edince gördüm. Üstüne üstlük jantı da hafiften yamultmuştu.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Scudo
Ben de gecen ay Decathlon'daki ayakli gostergeli olani (900 modeli) almistim. Sanirim ya gostergesi bozuk, ya ben beceremedim (bastikca gosterge abarti firliyor ve 2-3 basista max.u goruyor ama lastigi elle kontrol ettigimde ayni gibi duruyor, ya da cok az farkediyor). Bu ortamda hic degistirmekle falan ugrasamadim tabii.
Siz sibop iğnesine bastıramıyorsunuz. Presta ise sibop ucundaki vidayı gevşettikten sonra elinizle çok az hava çıkacak şekilde dokunun. Daha sonrasında pompayı bağladığınızda az bir dirençten sonra şişmeye başladığını göreceksiniz. Otomobil tipi ise sibop, tek uçlu pompa kullanıyor isek pompa içindeki plastik parçayı iğnesi dışarı şekilde takmak gerekebilir.

@geniusbjk Acaba prestanın ucundaki somunu gevşetmedin?
Siz sibop iğnesine bastıramıyorsunuz. Presta ise sibop ucundaki vidayı gevşettikten sonra elinizle çok az hava çıkacak şekilde dokunun. Daha sonrasında pompayı bağladığınızda az bir dirençten sonra şişmeye başladığını göreceksiniz. Otomobil tipi ise sibop, tek uçlu pompa kullanıyor isek pompa içindeki plastik parçayı iğnesi dışarı şekilde takmak gerekebilir.

Evet bundanmis. Presta vidayi gevsetince bu sefer becerebildim :acpsnr: Tesekkurler arkadaslar.

MTB ve araba icin bu ideal, ama yol basinclarini olcemiyor
187026 dosyayı görüntüle

Ya arkadaşlar ben de bundan aldım geçen gün. Lastikler presta, prestayı normal uca dönüştürücü parçadan var onunla havasını ölçerim diyodum ama o parçayla sadece şişirebiliyorum. Bu normal siboplar için olan basınç ölçeri prestada nasıl kullanabiliriz bileniniz var mı aleti boşa almış olmayayım

@karamanyusufahmet o aletler prestada işe yaramaz. Bende aldığınızın çok daha küçük olanı var. Kardeşim yol bisikletine geçince basınç ölçemedik. Ayaklı pompa aldık hallettik olayı. Sizin almanız gereken manometre giyo gg-05. (link) linkini verdiğim ürün işinize yarayacaktır. Aliexpressten almanız ile bu site fiyatı aynı.

@karamanyusufahmet o aletler prestada işe yaramaz. Bende aldığınızın çok daha küçük olanı var. Kardeşim yol bisikletine geçince basınç ölçemedik. Ayaklı pompa aldık hallettik olayı. Sizin almanız gereken manometre giyo gg-05. (link) linkini verdiğim ürün işinize yarayacaktır. Aliexpressten almanız ile bu site fiyatı aynı.
Sağolun hocam ayaklı pompa daha makul gibi duruyor, bu fiyat beni aşar :)

Pompa derdini bende yaşıyordum küçük el pompası ile yol bisikleti lastiği şişirirken uğraştırıyordu. EL pompasını bisiklet çantama koydum. Sürüşe çıkmadan önce lastik basınçlarını kontrol etmek için ise xiaominin şarjlı pompasını aldım rahat ettim. Adamlar yapmış yahu dedirten bir cihaz oldu bana :D Trendyoldan 270-tl ye aldım indirimden. Kasım ayında indirimleri kovalanıp daha ucuz fiyatlara alınabilir. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
@Safa Kaplann Verdiğiniz paraya değiyor mu?
Bisiklette taşımak mümkün mü?
Ağırlığı nedir?

900 gram ve sırt çantam var onda taşıyorum. Dün bereket versin bir lastik patladı. Yeni iç lastiği taktım cafeden bir kahve alıp bastım düğmeye. Otomatik halletti hava işini o.

• Beğen
Tepkiler: Safa Kaplann
@Safa Kaplann Verdiğiniz paraya değiyor mu?
Bisiklette taşımak mümkün mü?
Ağırlığı nedir?

Bence değiyor. Kaliteli ayaktan basmalı göstergeli pompalar için bile 180-200 lira bütçe ayırmak yerine bu ürüne yönelmek mantıklı. Ağırlığını ölçmedim ama ölçüp gün içerisinde buraya iliştiririm.
900 gram ve sırt çantam var onda taşıyorum. Dün bereket versin bir lastik patladı. Yeni iç lastiği taktım cafeden bir kahve alıp bastım düğmeye. Otomatik halletti hava işini o.
( 900 gr mış :) arkadaşımıza bilgilendirmeiçin teşekkürler.)

Bende alsam mı diye düşünmüştüm fakat evde 4 lastiğe hava basmamız gerekecekti. Yorumlarda vs 4 lastikmşişirecek kadar havası var, lastik şişrmek uzun sürüyor, çok sesli çalışıyor vs yorumlarını görünce vazgeçtim hp-hv pompa aldım kafam rahat etti.

Selamlar önceki yazışmalarda bir arkadaş daha sormuş ama cevaplayan çıkmamış. Ben biraz değiştirerek sorayım.
Şimdi, decatlondan alınmış 15-20 TL lik ucuz pompa var. Bunun üzerinden 5,5 bar basabileceği yazılmış. Bu pompayla hava bastığımızda 5,5 bara ulaştığımızı nasıl anlıyoruz.
Mesela bir noktada artık pompanın bastığım kısmı basıştan sonra çok hızlı ve sert geri gelmeye başlıyor. Bu mudur acaba 5,5 bara ulaşıldığının göstergesi. Yoksa bu aşamadan sonra artık bir insan olarak basmaya gücünün yetmediği noktada mı 5,5 bara ulaşmış oluyoruz ?
Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim, selametle.

@Cozgun Decathlondaki 15₺'lik pompa ile birlikte (link) mini manometreyi kullanıyorum. Zamanında ayrı ayrı almıştım. Şimdi birleşik olanı da satılıyor. 150psi'a kadar ölçüyor. Diğerleri kadar büyük değil ve çok hafif. Sele altına atıyorum. Geçen sene benzinlik te vs bastığım için almıştım, oradaki bozuk cihazlar yüzünden arka lastiğim yarıldı ve iç dış almak zorunda kalmıştım. Şimdi nerede basarsam basıyım kontrol ederim. Bu av uyumlu. Presta uyumlu olanın linkini yukarıda paylaşmıştım. Giyo gg5 modeli Presta ve av uyumlu.

@Anonim selam, digital basınç ölçerler için pek iyi yorumlar okumamıştım. Bu model sanırım, işini hakkıyla yapanlardan. Ben de böyle bir şey arıyordum ama kararsız kalmıştım. Yanlış ölçüm yaptığı oldu mu?

@_Madmexx _ şuana kadar yanlış ölçüm olmadı. Hatta kalibre edilmiş benzinliklerde ve son olarak aldığım xlc pompada manometrelerde ne gördüysem aynı sonucu veriyor. Diğer manometreleri bilmiyorum fakat bu hem küçük hem doğru okuyarak çok hoşuma giden bir model. Geçen sene aliexpressten almıştım. Vergi gümrük vs yoktu 15₺ye almıştım. İçinde o zamandan kalan pil var ve sorun yok.

Arkadaşlar biraz araştırdım. Trendyolda göstergeli bir pompa var (link) hatta soruyuda ben sordum. iş görüre benziyor.

Yerli alışveriş sitelerinde bile 20 30 lira aralığında bir çok basınç göstergesi var.

Biraz daha sağlam bişey alıp arabada da kullanılabilir.

Ama dandik olanlara dikkat etmeli. Yorumlara bakarak tercih edilebilir.

@fatihgocmez

Kısa süreli iş görür ama dayanıklı olmayabilir. Benzeri bi ürünü geçen gün çöp ettim. Lastik şişirirken barometresi yerinden fırladı. Alalı bir sene olmamıştı.

Pompa ihtiyacınız varsa Pompa tavsiyesi başlığına bi bakın bence.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Geri