Zorunlu ara verdim Bugünkü sürüşte bir ara Merida Crossway 100 kullanan bir pedaldaş tarafından sollandım Canımı dişime takarak kendisine yetiştim ve rüzgarına girdim. Yol kenarında otobüs bekleyenler bize ibretle baktılar. Karbon yol bisikletini çeken süspansiyonlu şehir bisikleti Dram.
@Serkan Mıstınoğlu buradaki yol bisikletli arkadaşların arkasından çaresizce pedallıyorum bir tane ham arkadaş arkama takılsa bir kere nasıl mutlu olurum
Bir yerin kavlaması zaman alır. Kablamamakta inat ederse birşeyler ters gidiyordur. Jelli seleye pedli tayt ile ne ara binersem bineyim bişey olmuyor. Yıllarca çekilen acıların sonucu, konfor estetiği döver.
Haftada 1 gün binince ağrı oluyor hafif ama haftanın iki günü sürüşe çıkınca hiç yok. Ara ne kadar6kısa olursa o kadar kolay adapte oluyor galiba popo organı.
Benim tecrübeme göre ağrıların %50sı ayarla ilgili.Kalan %30 sele ile alakalı i%20 ise doğal herkesde olan ağrı.Tam olarak testislerle anus arasındaki bölgede tahriş varsa selenizi ileri geri ayarını doğru yapmadığınızdan oluyordur yeni başıma geldi. pedalı saat 9:15 konumuna getirip diz kapağı önünden pedal milinin tam ortasına denk gelecek şekilde ip sarkıttım ve ayarın tutması için seleyi ileri aldım.30 km de perişan olurken şu an 100 km lere rahat çıkıyorum.
poponuzun bir süre sonra yer edip alışması lazım. ben 98 kiloyum merida speeder kullanıyorum.götümde agrı olmuyor alıştı yer etti.
selenin geride olmaması da önemli tabi
kolay gelsin ben yüksek devirde bisiklet kullanırken kalçamda ve ardından belime doğru yükselen bir ağrı oluyor sizce neden oluyor olabilir ?
Ve bundan önce yüksek devirde sürmüyordum 3-4 gün oldu o zaman ağrımıyordu sizce yüksek devirden dolayı kaynaklanıyor olabilir mi ve eğer öyle ise geçer mi ?
Bisiklete basladigim ilk hafta agridan kicimin ustune oturamiyordum. Seleyi genis ve egimsiz bir seleyle degistirdim ve mumkun oldugunca one dogru kaydirdim. Decathlondan aldigim sele kilifi ve pedli taytla kullaniyorum. Su an agri ve uyusma hic yok. Kullandigim sele selle royal aurorae modeli. dik pozisyonda surulen bisikletler icin tavsiye ederim. Tavsiye edebilecrgim bir diger sele de Topeak 3d comfort.
@hgercek
Teşekkürler ama şimdilik seleyi değiştirme gibi bir planım yok.
@ahlaksız
Haklısınız sanırım bugün sürdüğüm zaman fazla zorlamadım orta tempoda sürdüm pek problem olmadı.
@hgercek hocam, 10, 15 günde bir bisiklet sürülürse popiş acır, sık sürülürse acımaz. Bende brooks sele var uzun süre sürmeyince o bile acıtıyor. Ayrıca jelli kılıf gereksiz birşey.
@Cem Tunç hafta ici hemen her gun suruyorum, ama yeni basladim bisiklete ve kiloluyum. Bir de bisikletin oturma acisi Dik olunca duz ve genis sele cok daha rahat oluyor
arkadaşlar çok önemli sorum olucak ben 6 ay önce kıl dönmesindne ameliyat oldum iğleştim 1 ay sonra bisiklete başladım ve bugün 5 gün oldu başlıyalı 2 gündür sadece okula gidip geliyorum ve kuyruk sokumunun en dibindeki kemiğe baskı olsun oturup kalkma olsun çok fena ağrı oluyor 2 gün boyunca en az 8 saat sürdüm üst üste bve bu ağrı normalmidir bisikşetimin jel koltuk kılıfı vardı ilk günden beri çok işe yarıyorsa normal sürüyorum oedki tayt giyilirmi şuan bunu yazarkendw ağrım var varsa önerdiğiniz krem hap çok iyi olur bugün iyice azıttı yoksa 2 3 gün aramı vermeliyim
arkadaşlar çok önemli sorum olucak ben 6 ay önce kıl dönmesindne ameliyat oldum iğleştim 1 ay sonra bisiklete başladım ve bugün 5 gün oldu başlıyalı 2 gündür sadece okula gidip geliyorum ve kuyruk sokumunun en dibindeki kemiğe baskı olsun oturup kalkma olsun çok fena ağrı oluyor 2 gün boyunca en az 8 saat sürdüm üst üste bve bu ağrı normalmidir bisikşetimin jel koltuk kılıfı vardı ilk günden beri çok işe yarıyorsa normal sürüyorum oedki tayt giyilirmi şuan bunu yazarkendw ağrım var varsa önerdiğiniz krem hap çok iyi olur bugün iyice azıttı yoksa 2 3 gün aramı vermeliyim
haftada 1 gün dahon mariner kullanıyorum ama hala alışamadı popo, eve gelince koltuğa "anam anam anam" diye oturuyorum.. seleyi mi değiştirmek lazım, yoksa popoyu mu çözemedim