Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Port bagaj ve kadro ?

Önder Tarım

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesaj
3.368
Tepki
1.790
Şehir
Bologna / İtalya
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar daha önce hiç uzun tur yapmadım.Kafamda öyle planlar pek yoktu zaten bisikletim de ona göre ama bu yarıyıl tatilinde 4 günlük bir tura çıkacağız.Onun için sırt çantasıyla olmayacağı için bir şekilde kadroma port bagaj takmam lazım.Sırt çantası hem insanın belini ağrıtıyor hem terletiyor (kış soğuklarını hissetmeye başladık) hem de sırtımda su çantam olacak.Direk sele borusundan bağlanan port bagajlar bir çözüm ama onların gerek görüntüsü gerekse üzerine heybe koyunca arka lastiğe sürtme problemi beni soğutuyor.Eğer bir şekilde kadroya zarar vermeden takılabilecek alttan ve sele kelepçesinin oradan bağlantılı port bagaj varsa ondan almayı düşünüyorum.Tam bununla ilgili forumda konu aradım fakat bir bilgiye ulaşamadım.Bu arada kadrom Merida HFS 1000 D.
 
Scudo
normal bir heybeyi kadronuza monte haline getirilebilir diye düşünüyorum...Benim corratec x vert s.01de de yoktu ama bi şekilde halledildi ve canavar gibi :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Teşekkürler,bisikletçiyi arayıp konuştum biraz.Yukarıdan sele kelepçesiyle halledildiğini biliyorum beni düşündüren alt kısmı ama bir şekilde takılabiliyormuş sanırım.
 
@Burak Yılmaz

Siz nasıl hallettiniz? Benim kadro direk XC yarışına göre tasarlandığı için port bagaj takacak hiçbir delik yok üzerinde.Hadi yukarıdaki bağlantı kolay,sele kelepçesine bağlayabiliyorsunuz ama aşağıda sağda ve soldaki bağlantıları tutturmak için vidanın gireceği bir delik yok kadroda.Aklıma arka mandaldaki milin daha uzununu yaptırıp bağlantı yerlerini de oradan geçirmek geldi.
Daha önce buna benzer bir sorunla karşılaşıp çözen olmadı mı?
 
Arkadaşlar işte aradığım bunun gibi bir model.
(link)
Her türlü kadroya bağlayabiliyorsunuz.Disk fren olsun,V fren olsun,24" çocuk bisikleti olsun yada 26" dağ bisikleti olsun,isterse yol bisikleti olsun.Herşeye uyuyor.
Ya da böyle birşey buldum.Buradaki normal port bagajlara uyar mı acaba disk freni de göz önünde tutarsak?
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Ser
http://www.adventurecycling.org/store/images/products/CSpringsRearlg.gif

http://images.jensonusa.com/large/ra/ra308a14blk_______rear.jpg

http://www.workbycycle.com/store/images/products/detail_25_OMM_SHERPA.JPG

http://www.angletechcycles.com/images/HeadlandRackFoldRush.jpg

Fiyatları çok uygun olmasa da disk frenli turcular için iyi bir seçim olabilir :)

http://www.universalcycles.com/images//products/medium/30457.jpg

http://www.universalcycles.com/images//products/medium/23925.jpg

http://www.universalcycles.com/images//products/medium/23928.jpg

Bunlar bagajları disk frene uyumu hale getirebilcek olan parçalar,tabi bunlar satılan bagajların yedek parçaları sizler uyumlu hale getirebilirseniz daha makul fiyatlarda bir bagaj sahibi olabilirsiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Çok güzel ürünler var Deniz,demekki arayan çaresini de buluyor.Mesele bu tür parçaları burada bulabilecek miyiz? Ya da normal bir tane port bagaj alıp ona sonra kelepçe mi bağlıcaz,sorun orada.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Ser
@Önder Tarım

Evet malesef ülkemizde bulmak oldukça zor.Normal bir port bagaj alıp kadro bağlantısı yapmak için biraz uğraş gerekli tabi port bagajı kelepçeyle bağlamak için bagajın bağlantı kısımlarını kesip kaynak yapmak veya ek parçalar koymak gerekebilir.Ceremcem ağabey karıncasında(tek tekerli römork) kendi yaptığı mili kullanarak göbek bağlantısını sağlamıştı bizde eğer ona benzer birşey yapabilirsek veya bulabilirsek deliksiz bir kadroya bagaj ayaklarının montajı mümkün olur :) Fazlasıyla çözümü var ancak uzun uğraş gerektiriyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
aynı problem bende de var . kron xc4000 kadrom var ve bagaj takmak için arkada delikler yok . ne yapsam bilmiyorum :( elimde şu an bagaj olmasına ragmen kadroma monte edemiyorum .
 
@Aziz Özkan

Arkadaşım sirkeciye git doğubank karşısı iş bankasının yanında çıkmaz sokak var hatta sokağın başında millet taburelerde çay içiyor görürsün o sokağa gir sokağın sonundaki soldaki bisiklet dükkanına git bagaj satılıyor kadronun arka fujlarına yani göbek milinede takabilirsin otomatik e de takılır ve sele otomatiğine bağlantılı bagaj var.Ben aldım taktım fiatı 7,5 tl başka dükkanlarda 35tl e ağır olanlar satılıyor bilgine
 
  • Beğen
Tepkiler: Aziz Özkan
@semih59

ilgilendiginiz için teşekkurler bir bakarım gittiğimde
 
(link)
bana bunun sele borusuna da takılabileni lazım.
corratec shape pro var. bende. ama delikler vs. yok.
 
Tekerlekli olanlar var baya arkada karavan taşır gibi onlar hem yükleme konusunda hem rahatlık açısından daha iyi olmaz mı acaba?
 
Geri