Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Powerade zararlı mı?

@celalettin aktas

Portakalın formülünün önemi yok içindeki şekerden bahsediyoruz. Portakal suyunun içindeki şekeri ile powerade içindeki şeker aynı. Zararları aynı. Fark yok.

Ayrıca meyvelerin suyunu içtiğinizde vücudunuzu en önemli kısmı olan posasından (liflerinden) mahrum bırakıyorsunuz, üstüne bir ton da şeker alıyorsunuz.

Scudo
Ali bey, telefondan yazdigim icin konuyu genel tutarak yaziyordum. Amma velakin aciklama sart oldu. Anlatmak istedigim su, ozaman meyve olarak tuketin. Yanimda icerigi belli olmamasi bir tarafa birde uretici firmasinin bazi icerikleri aciklamamasi kolanin bagimlilik yapan durumu vs vs. Ben amatorum powerade kulanacagima yanimda findik fistik, baden elma tasirim. Limon, kaya tuzu, maden suyu icecek yaparim. Onlari kullanirim daha iyi. Ha profesyonel olsam gidipde yine bunu icmem antranorum mutlaka birsey hazirlar. Bu tarz icecekler genele gore yapilacak urunler degil. Her insanin vucut alerjenleri, metabolizmasi farkli. Bu sebeple bence cokda masumane bir urun degil.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

@Ali Uzel

Ali bey ben ayni kisi degilim zaten. Siz milletin kimya biyoloji bilgisini sorguladiginiz icin o sekilde yazdim ki biraz sorgulayin. Siz kim yazmis, ne yazmis, niye yazmis onu bile muhakeme etmiyorsunuz ki! Ezberden konusuyorsunuz.

Simdi de yavas(!?) karbonhidratlar kan sekerini hizla dusurmezler gibi fantastik bir bilimsel cikarim yapmissiniz. Buna destek olsun diye de kursun kalemle kagida cizdiginiz sinus egrileri gostermissiniz. :)

Soylediginiz sey tamamen yanlis. Kan sekerinin yavas artmasi besindeki sekerden degil, gidanin kendisinden kaynaklaniyor. Emilim yavas olunca, sindirim dolayisiyla da sekere donusturme yavas oluyor. Tum olay bu. Karbonhidrat ama hizli ama yavas kana karistiktan sonra hepsi aynidir, ayni hizda yakilir. Ayni molekul, ayni yapi. Hepsi monomerine ayrisir, vucut tarafindan ayni surede enerji olarak kullanilir fazlasi karacigerde depolanir. Asiri depolarsaniz karacigeriniz iflas eder, seker hastasi olursunuz. Vucuda aldiginiz sekeri zaten yakiyorsaniz, sekerin iyi, kotu, cici bilmem ne olmasinin bir esprisi yoktur. Yuksek performansli spor yaparken ihtiyaciniz olan sekeri (glikozu) yerine koymak zorundasiniz. Nokta.

6 ay Dukan yaptim diyorum, daha hala bana gelip terketmeden bilemezsiniz gibi degisik sozlerle gelmeyin.

Ben de bu konuyu daha da uzatmayacagim, zira ciddi sekilde fikir zikir problemi var tartismada.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E.

Dukan yaptığınızı söylüyorsunuz ama biz burada diyetleri tartışmıyoruz ki? Dukan diyetinin ne olduğunu bile bilmiyorum.

Doğal şeker olan Fruktoz ile işlenmiş şeker arasında bir ayrım olduğunu bilmek gerekiyor.
Fruktoz sindirim sisteminde basit şekerden farklı şekilde emilir. Ayrıca basit şekerler insulin salımını taklit eder fakat fruktoz bunu yapmaz.
Fruktoz fazla alımlarda elbette sağlığa zararlıdır fakat bu zararı oturup bir meyve yiyişte göremezsiniz. Gerçekten çok miktarlarda yemek gerekir.
Bu yüzden fruktoz ile basit şekerlerin ayrımını iyi yapmak lazım.

Hatta bir araştırma der ki; "Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde yüksek fruktoz tüketiminin insülin direncine, bozuk glikoz toleransına, hiperinsülinemiye, hipertrigliseridemiye, ve hipertansiyona neden olduğu görülmüştür. Fakat normal tüketim davranışlarının sergilendiği insanlarda bunu destekleyen hiç bir veri yoktur."

Bunun dışında fruktozun normal kullanımında bazı deneklerde pozitif etki bile görüldüğü belirtilmiş.

Kaynak lazım ise;
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
@Mert E.

Yavaş karbonhidratı tanımlamışsınız. İşte bunları yemelisiniz.

@Edip Dinçer

Alıntıdır:

"Bir bardak portakal suyunda yaklaşık olarak 30 gram fruktoz, yani meyve şekeri var. 15 gramdan fazla alınan fruktoz ise, trigliserite, yani yağa dönüşür."

"Meyvenin içindeki fruktoz fazla alındığında, ki bu sınır günde 15 gram, kolesterolü oksitleyerek, trigliserite, yani yağa dönüştürüyor. Yani damar sertliğine sebep oluyor. Prof. Demirkol özellikle uyarıyor; “Diyetisyenlerin önerdiği gibi bol bol meyve yemek, yarardan çok zarar getirir."

Ali bey mesela gün içinde 4 saatte 6000 kalori yakacağımız bir aktivite yapacağız. 1500 kalori glikojen depolarından cepte. Ne yiyelim ki 4 saatte kalan 4500 kaloriyi telafi edebilelim? Bir kilo tam tahıllı ekmek yanında da 2.5 kilogram bulgur mu yiyelim?

@Koray Uzun

Siz o jellerden yiyebilirsiniz. Herkes yiyeceğini seçmekte serbesttir. Kimseye baskı yapamayız.

@Koray Uzun

Konyu siz değiştiriyorsunuz. Ben şu ana kadar kimseye yemek listesi vermedim. Antrenörlük de yapmıyorum.

Ne yenmesi gerektiğini en iyi siz bildiğiniz için yalvarıyorum benim sorunuma bir çare bulun. Dört saatte sindirilebilecek 4500 kalorilik yavaş karbonhidrat ne yemeliyim? Ama öyle bir şey olsun ki yoğun etkinlik sırasında hazımsızlık da çekmeyeyim? Malum ülseri tetikler hazımsızlık.

@Koray Uzun

Siz maalesef ümitsiz vakasınız canınız ne çekiyorsa yiyebilirsiniz. Dukan diyeti yapan arkadaş bu yeme içme işlerinden benden daha iyi anlıyor ona sorun.

Ali bey
Herkes bir şekilde üslubunuzdan ötürü size tepki gösteriyor.
Huzuru bozmaktan vazgeçin de paylaşacaksanız düzgün bir dille faydalı bir şeyler yazın.
(Örneğin; maraton koşacak veya 90dk profesyonel futbol oynayacak kişiye lazım olacak binlerce kcal yavaş karbonhidrat ile nasıl sağlanacak diye sokuluyor, dalga geçiyorsunuz)
Yanlış ambalajda sunduğunuz doğruyu kimse beğenip almaz!!!

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Antreman yaparken yüksek glisemik indeksli beslenmek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız şunu unutmadan beslenmenizi ayarlayın: normal günlük yaşamda (antreman yapmadığınız günlerde) yüksek glisemik indeksli beslenme zararlıdır.

@Koray Uzun

Antreman yaparken yüksek glisemik indeksli beslenmek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız şunu unutmadan beslenmenizi ayarlayın: normal günlük yaşamda (antreman yapmadığınız günlerde) yüksek glisemik indeksli beslenme zararlıdır.

3 elma, 2 portakal bir tabak ıspanak yiyin dememi bekliyorsanız öyle bir reçetem yok. Başından beri düşük/yüksek glisemik indeks, yavaş/hızlı karbonhidrat ifadelerini kullanıyorum. Bunlar ilginizi çekmediyse istediğinizi yiyebilirsiniz.

@Ali Uzel

Düşük glisemik indeksli besinlerden kaçar kilo yiyelim peki 4500 kalorilik karbonhidrat almak için? Var mı insan midesine sığacak 4500 kalorilik yavaş karbonhidrat?

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
Bisiklet turlarında koşan atletlerin antrenörleri buna dikkat ederek onların beslenmelerini ayarlıyor. Koştuğu günlerde yüksek glisemik indeksli beslendiklerinde diğer günlerde buna dikkat ederek beslenmelerini ayarlıyor. Sanmayınki hergün yüksek glisemik indeksli beslenme yapıyorlar. Ama bunlar profesyonel insanlar. Kimse onlara özenerek yanlış beslenmeye sapmamalıdır.

@Koray Uzun

Demiştim siz jelleri kullanabiliyorsunuz. Gerçekten düşük glisemik indeksli beslenmek isteyen birisi bunu birçok kaynaktan öğrenebilir.

Neyse yavaş yavaş hizaya geldiniz sonunda. Performanslı süren arkadaşların ihtiyaçlarıyla sabah programı izleyen teyzelerin ihtiyaçları arasında fark olduğunu anlamanız bile yeterli aslında. Ama bir üslup sorunu var ki... Neyse daha fazla uzatmıyorum. Beslenme danışmanlığı kariyerinizde başarılar diliyorum.

Gürsel Akay Bisikletin sahibi Gürsel Akay'ın bu konudaki tecrübelerini onun Facebook sayfasını ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. O antreman yaparken nasıl düşük glisemik indeks ile beslenilir tariflerini yapıyor.

@Koray Uzun

4 saatte 6000 kalori yaktığınız antremanınız var mı? Varsa bize linkini verebilir misiniz? Faraziye üstüne mi konuşuyorsunuz gerçek üzerine mi konuşuyorsunuz merak ettim. Gözlerimle görsem rahat edecem. :)

Geri