Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Powermetre strava veri sorunu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
1 ay önce Powermetre (4iiii Precision sol kol) aldım ve bir kaç gün öncesine kadar sorunsuz şekilde kullanıyordum ki çok ilginç hata ile karşılaşmaya başladım.

Sürüş sırasında Powermetre verileri sorunsuz şekilde ekrana yansıyor. Sürüş bittikten sonra dosyayı kaydedip stravaya atınca aşağıdaki ekrandaki gibi harita ve segmentler gözükmüyor.

9drMLr.png

Sensörlerden Powermetreyi kapalı konuma getirip yeni kayıt açtıktan sonra strava'ya gönderdiğim dosya da ise harita ve segmentler gözüküyor.

Aşağıdaki gibi.

4MV7M0.png

Problem ne olabilir? Nasıl çözebilirim?

Scudo
Harita ve segmentler GPS verisiyle gelir. Anladığım kadarıyla Precision power verisi GPS verisini etkiliyor. Olayı netleştirmek adına, aynı kayıtları başka bir platforma yükleyebilirsin. Aynı sorun devam ediyorsa, 4iiii konfigürasyonlarıyla ilgili olabilir. Ben bunun Strava'dan olduğunu düşünmüyorum.

@Bahadır Gürel

Bahadır ağabey, hızlı cevap için öncelikle teşekkürler.

Xertonline.com 'daki verilerime baktım. Şu şekilde;

3qlrXO.png

Powermetre kapalıyken sorun yok ama açıkken GPS yokmuş gibi davranıyor/gösteriyor. Oysaki yol bilgisarında GPS işareti her daim aktif.

Bu durum powermetre'nin bozulduğuna işaret olabilir mi?

@Furkan TK eğer çevrende tanıdığın garmin'i olan varsa, 10 dk'lığına ödünç alıp precision'ı tanıtıp bir sürüş yap. Strava'ya attığında sorun yoksa, kullandığın Bryton'a yazabilirsin sorununu.

Hatta ödünç almana bile gerek yok, Precision'ı tanıt ve arkadaşınla birlikte sür. O aktivitesini Strava'ya yüklesin ve power-GPS kontrolü yapsın.

@Bahadır Gürel ben garmin kullanıyorum edge 510 modeli 4iiii yaklaşık 9 aydır kullanıyorum hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım bana kalırsa powermetrenin bozuk olması imkansız sorun yol bilgisayarıyla kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Bahadır Gürel @Ertan M. Bahadır ağabey, dediğini yaptım PM'yi farklı bir yol bilgisayarına tanıttım dosyayı strava'ya attığımda sonuç değişmedi. Harita yok, segment yok. Powermetre GPS verilerinin yazılmasına bir şekilde engel oluyor.

4iiii Precision cihazım henüz 1 aylık bile değil nasıl böyle bir problem oluşabilir aklım almıyor.

@Furkan TK sorunu anlamanın tek yolu, aktivite kaydının içine bakmak olabilir. Eğer bana power aktifken GPS verilerinin görünmediği bir kaydı gönderirsen WKO'ya yükleyip verilere bir bakayım. Normalde GPS ve Power veri alanları birbirinden ayrı alanlar ama, galiba power, GPS alanı üzerine yazıyor gibi. Bu ancak verilere bakılarak anlaşılabilir. 4iiii ve Bryton kullanmadım bu nedenle konfigürasyonları hakkında bilgim yok. 4iiii'de GPS ile bağlantılı yazılım veya ayar varsa bunları de incelemen faydalı olur.

@Bahadır Gürel

Bryton'un kendi uygumalasında ve Trainingpeaks'de haritalar gözüküyor.

0BWn9Z.png

nW9MnM.png

Diğer mesajımda belirtmiştim xertonline.com da ise harita gözükmüyor. Bu veriler ışığında kayıt esnasında powermetre aktif konumdayken strava'ya atılan dosyada neden böyle bir sorun oluşuyor olabilir. O kadar deneme yaptım sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını anlamış değilim.

Powermetrenin aktif olduğu kayıt. WKO'ya yükleyip bakabilirsen ağabey çok müteşekkir olurum.

Direk dosya
(link)

Rar içinde
(link)

Denediğim yöntemler;

4iiii farklı yol bilgisayarına tanıtıldı stravaya kayıt yüklendi = GPS veri yok.
Sensörler - Power Açık - Powermetre pili çıkartılmış = GPS veri yok.
Power açık farklı strava hesabı dosya yükleme = GPS veri yok.
Cihaza Factory reset atıldı.
PM pili değiştirildi.

@Edip Dinçer hocam ilgin için teşekkür ediyorum. Evet dediğin gibi bir çok PM'li kayıt dosyamı siteye yükleyip düzeltilmesi sağladım sonra onarılmış .fit dosyasını tekrar strava'ya attığımda harita ve segmentler geliyor fakat bu seferde "power" verisi yok. Düzeltme işlemini yaparken "power" verisini silerek düzeltiyor anladığım kadarıyla.

@Furkan TK

İlk önce o Garmin Fix Fit file sitesinden düzeltme işlemini yapıyorsun.
Sonra (link) sayfasından "File Combiner" ile orijinal fit dosyası ile düzeltme yaptığın fit dosyasını birleştirip Strava'ya yükleyince her şey görünüyor.

GCIONqU.jpg

Anladığım kadarı ile 4iii'nin zaman işaretleri ile gps'in zaman işaretleri arasındaki bir uyumsuzluk nedeniyle yapıyor o işi de.

@Edip Dinçer hocam, çok sağol oldu :harika:

okq0nb.png

Zahmetli iş fakat sorunun çözümü şu an için çok işime yarayacak.
______

@Bahadır Gürel @Edip Dinçer Son bir kere daha üstatların görüşünü almak istiyorum. Edip hocamın dediği düzeltme ve dönüştürme işlemleri yapınca veriler doğru şekilde yazılıyor fakat bir kaç farklı aktivite de denedim power verileri segmentlerde çıkmadı. Bu yöntem hem tam olrak stabil değil, hemde manuel düzeltme vakit alıyor.

Bugün yol bilgisarımla (Bryton Rider 530) power sensörü aktif iken yürüyüşe çıktım kayıtı açtım biraz yürüdükten sonra dosyayı kaydedip strava'ya gönderdim. Sonuç malesef harita yok. Burada aktif olarak pedala basmadığım için power verileri yok, dolayısıyla GPS'e karışmamasını beklemek lazımdı. Daha sonra sensörlerden powermetre'yi kapalı duruma getirdim tekrar yeni kayıt açarak yürüdüm sonra bu dosyayı strava'ya yükledim, katettiğim mesafe harita olarak aktiviteye yansıdı.

Powermetreyi farklı yol bilgisayarında denediğimde sonuç değişmedi. Harita ve segmentler yok.

Şimdi bu bilgilerin eşiğinde problemin powermetre'den kaynaklandığını %100 emin olabilir miyiz? Bryton'a mı durumu bildirmem lazım yoksa powermetre'yi aldığım firmaya mı?

Kusura bakmayın denemediğim yöntem kalmadı, kafam biraz karıştı.

Aktiviteyi WKO'ya yükledim. Hem GPS haritası hem de Power verileri geliyor. Bu kaydı doğrudan Strava'ya attığımda GPS verileri çıkmıyor. Bundan anladığım, kayıt oluşturulurken arızalı dosya yaratıyor (doğrudan aktarımda da böyle sanırım); bundan dolayı oluşturduğu kayıt Strava'da eksik veri alanı olarak görünüyor. Dosyayı fix yapınca sorun çözülüyor. WKO ve TrainingPeaks tüm platformlardan veri almaya göre tasarlandığından, aktivite kayıtlarını okumada daha toleranslı. Arızalı kaydı oluşturan Bryton değil (Garmin'de de aynı durum olduğunu kabul ediyorum). Bu nedenle tek sorumlu 4iiii görünüyor. Bir şekilde power verilerini aktarırken veri formatını bozuyor (veriler kaybolmuyor).

upload_2017-7-26_20-23-15.png

upload_2017-7-26_20-23-37.png

upload_2017-7-26_20-24-43.png

upload_2017-7-26_20-29-57.png

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Problemi gidermek için 2 günden beri denemediğim yöntem kalmamıştı çok fazla kafayı takmıştım bu konuya. Sorunun %90 ihtimalle powermetre'den kaynaklandığına emindim artık. En son arkadaşdın yol bilgisayarını(Byrton'un farklı modeli) ödünç alarak test etmiştim. Onda da aynı problem devam edince tek sorunu 4iiii'ye bulmuştum sağolsun @Ertan M. arkadaşımıza gece gece ulaştım onun Garminine benim 4iiii tanıttık strava'ya attığımız dosyada harita gözüktü.

Artık sorunun byrton'dan kaynaklandığını kesinleştirmiş olduk.

Yardımcı olan @Bahadır Gürel, @Edip Dinçer ve @Ertan M. tekrar tekrar teşekkür ederim.

@Furkan TK Bryton'daki saat ayarlarını kontrol ettin mi? Ben olayın tamamen zaman etiketleri nedeniyle olduğunu tahmin ediyorum. Strava, segment vs. yüzünden zaman etiketleri konusunda daha sıkı bir politika izliyor. Bu nedenle diğer platformlarda çıkarken orada çıkmıyor olabilir.

Bryton'daki zaman (saat) ayarları ile oynamayı deneyebilirsin bence. Saat diliminde hata olabilir (artık +3 olduğumuz için çoğu cihazda sıkıntı çıkabiliyor), GPS'ten saati otomatik almıyor olabilir. Denemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Kullandığınız cihazlar için bir yazılım güncellemesi çıkmış olabilir. Muhtemelen bakmışsınızdır, hatırlatmak istedim.

Geri