Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Presta sibop

Tepki
8
İyi akşamlar ben bisikletime bu sabah lastiğine hava basmak istedim ama daha pompayı bir kere bile basmadan presta sibop dibinden yarıldı bunun tamiri varmı varsa yardım

http://www.erdoganlarbisiklet.com/v2.0.2/media/catalog/product/cache/2/thumbnail/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/2/0/20771_2_maxxis_ultralight_sc_1_3.jpg

Scudo
Yeni başlık açmamak için buraya yazayım.
IMG_20211114_232000.jpg
Sibop yüzüğü;

Geniş jant deliklerinde şambreli sabitlemeye yarar ama benim jant deliğine presta sibop tam oluyor, hiç boşluk olmuyor, takmazsam ne olur?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yeni başlık açmamak için buraya yazayım.
277209 dosyayı görüntüle
Sibop yüzüğü;

Geniş jant deliklerinde şambreli sabitlemeye yarar ama benim jant deliğine presta sibop tam oluyor, hiç boşluk olmuyor, takmazsam ne olur?

Yüzüğün geniş jant deliklerine iç lastiği sabitlemeye yaradığını daha önce duymadım. Benim bildiğim onun için 8.5mm => 6.5 mm adaptörü kullanılıyor, mesela yeni Mavic A319'larımla beraber geldi, jantlar geldiği haliyle presta uyumlu, o plastik adaptörü sökünce oto sibop uyumlu oldu.
Düşük basınçlı lastikte sibopun içeri kaçmasını engelliyor. Mesela benim bir önceki ön tekerde yüksek profil jantta oto siboplu iç lastik var, o yüzük olmasa lastiği şişirmek çok zor:
img_20211107_133832-jpg.276780

Ama yeterince uzun sibop ve fazla yüksek olmayan profilli jantta kullanılmasa da olur, yol bisikletimde düşük profil jant ve orta uzunlukta presta sibop var, yüzük yok:
img_20211107_133848-jpg.276781

Teşekkürler. ''Sibopun içeri kaçmasını enlliyor.'' fikri güzel, mantıklı.

İkinci fotoğrataki gibi aynı benimde. Bir önceki jantım yüksek profil olduğu için sibop valf uzunlukları 60mm-70mm civarı yani oldukça uzun, sibopun içeri kaçma gibi bir problemi olmadığından yüzüksüz kullanayım dedim, belki bir mahsuru, sakıncası vardır diye de buraya yazdım. Yazdıklarınızın sonucunda, yüzüksüz de kullanılabilirim fikri desteklenmiş oldu.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@amasseia Dediğin gibi büyük delikli çemberlerde o yüzük sıkıldığında şambrel sabitlenmiş oluyor ve deliğin kenarlarının şambrele zarar vermesi engellenmiş oluyor. İnik şambrelde sübapın içe kaçması ise bana pek mümkün gelmedi. Çemberin dış katından gözükmese bile, iç kattaki delikten çıkması imkansız presta sübapın.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
...İnik şambrelde sübapın içe kaçması ise bana pek mümkün gelmedi. Çemberin dış katından gözükmese bile, iç kattaki delikten çıkması imkansız presta sübapın.
Yüksek profil jantta kısa sipop kullanıldığında, sönük lastikte pompayı takarken az da olsa içeri ittirdiği için şişirmek çok zor oluyor, ancak karşıdan baskı uygulayıp sibopu yeterince dışarıda tutarak ya da ince bir kargaburunun girebileceği kadar yer kalırsa dipten onunla tutarak hava basılabiliyor. Yoksa sibopun komple içeri kaçıp jantın içinde kaybolmasından bahsetmiyorum. Mesela paylaştığım resimde o yüzüğü takana kadar mecburen lastiğe dıştan basınç uygulayıp sibopu pompa girecek kadar dışarıda tutmak gerekiyordu, yüzük bu dertten kurtardı. Mantıksız gelsin gelmesin, bizzat yaşanan realite bu.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@amasseia o yüzük şambrelin değişik basınçlarda aşağı yukarı oynamasını ve dolayısıyla jant deliğinin şambreli kesmesini engelliyor. Sibop deliğe tam gelebilir ve sağa sola oynamayabilir ama aşağı yukarı oynamasını engelleyemezsiniz takmazsanız. Bir örnek: Hava basıncı 70 psi iken o yüzük jantın üzerine tam otururken 100 psi hava bastığınızda o yüzüğün 3-4 milimetre yukarıda olduğunu görürsünüz ve jant hizasına kadar sıkarsınız. Ayrıca iç lastiği taktıktan sonra (tamirden sonra mesela) küçük pompayla şişiriyorsanız elinizi ne kadar sabit tutarsanız tutun sibop bir miktar pompalama hareketi ile hareket eder şambreli kesme ihtimaliniz olur.

@can_celik lastik değiştirirken, yüksek profilli jantta kısa valf uzunluğuna sahip şambrel kullanıldığında valfin delikten içeri kaçma durumu oluyor maalesef, benimde başıma gelmişti bir çok kez.

@EnginK. sibobun daha çok dışarı çıkması engellenemez belki ama evet içeri girmesi, sağa sola oynaması engellenebilir, katılıyorum.

Arkadaşlar hava basıyorum sonra pompadan sokerken bu parçada beraber geliyor delirecem. 5 kez yaptım sonuc aynı. Xiaomi mijia pompa kullaniyorum. Napabilirim?
IMG_20220101_132923.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri