Scudo Sports

Pro Dünyasından Haberler

Kimseyi dariltmak istememem, ama tabirleri lütfen dogru kullanalim.
Türkce ............... = tur
Fransizca, ingilizce = tour (tur)
Italyanca.............= giro (ciro)
Ispanyolca ..........= vuelta
Portekizce...........= volta
Almanca.............= Rundfahrt (rundfaart) Parantez icindekiler yaklasik Türkce okunus sekilleri.

Scudo
@ihtiyar

" Vuelta a Burgos " turun resmi adı .Şimdi Burgos Turu diye yazsak , arkadaşlar bu tur hakkında bilgi edinmek istediklerinde ; Google'da nasıl arayacaklardı ? Bir de Burgos Turu Türkçe'de komik kaçıyor .

@Cem Unden
Ben olsam böyle yazardim: ......1 - 5 Ağustos tarihleri arasında Vuelta a Burgos' ta yarışacak.
Ama siz yine dogru bildiginiz gibi yazin. Amacim ne bilgiclik, ne de kimseyi dariltmak. Okuyunca kulagimi tirmaladi. Bu yüzden gerek duydum.
Kulagimi tirmalayan o kadar cok kelime var ki zaten; bisikletin masasinin adi olmus catal, furs.....v.s.
Benim yazdiklarimda da pek cok kisinin kulagi tirmalaniyordur, kullandigimiz dilin arasindaki fark dolayisiyla!
Ama bundan sonra bu tip uyarilardan vazgecmeye calisacagim, söz!:eek:

* Vinokourov'un Olimpiyat zaferi sonrası , birkaç yarış için giyeceği özel forma

http://astanafans.com/wp-content/uploads/2012/08/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F-640x480.png

* Alberto Contador (Saxobank Tinkoff) , bugün Eneco turu ile yarış dünyasına geri dönüyor

* Tony Martin , İspanya Turuna katılıyor . Hedef Dünya Şampiyonası . İspanya Turu , ilk etap 18 Ağustos'ta

* Vuelta a Burgos'u Daniel Moreno Fernandes (Katusha) kazandı.

@Cem Unden

Sanki fazla basit olmuş gibi. En azından Cavendish'in forması kadar gösterişli değil :)

* Liquigas iyice dağıldı . Vincenzo Nibali , Valeri Agnoli , Alexandre Vanotti ; Astana'ya gitmesinden sonra Daniel Oss ve Dominik Nerz'de BMC Racing takımına transfer oldular . Zamana karşıda çok iyi olan iki sporcu , gruba tempo kazandırmak konusunda çok işler yapıyorlardı

Alman Dominik Nerz , son Fransa Turunda - Liquigas takımını pelotonun en önünde taşımak konusunda çok başarılıydı . Nibali için çok çalışmıştı
http://www.wielrenwereld.com/images/stories/Foto2012/Dominik_Nerz.jpg

*14 Ağustos 2012'de Bask ülkesinde yapılacak Classica San Sebastian , bu sene 32. defa koşulacak . 234 km'lik bu dünyaca ünlü klasiğe Astana ; Olimpiyat şampiyonu Vinokourov kaptanlığında klasik yarışları için olan tam kadrosuyla katılıyor

Astana kadrosu
* Alexandre Vinokourov
* Alexandre Dyachenko
* Francesco Gavazzi
* Assan Bazayev
* Simone Ponzi
* Kevin Seeldrayers
* Egor Silin
* Paolo Tiralongo

http://astanafans.com/wp-content/uploads/2012/08/Alexandr-Vinokurov-640x426.jpg

* Alejandro Valverde ve Tony Martin , 2012 İspanya Turu'nda

* 2004 Atina Olimpiyatlarında doping kullandığını itiraf eden Tyler Hamilton'un madalyası Vyacheslav Ekimov'a verildi . 2004 Olimpiyatları zaman karşı sonuçları şöyle oldu. 1 . Ekimov (Rusya) 2.Bobby Julich (ABD) 3.Micheal Rogers(Avustralya)

http://velonews.competitor.com/files/2012/08/000_Par7263469-315x421.jpg

* Jakob Fugslang , Astana'yla 3 seneliğine anlaştığı söylentileri var . Nibali'nin İtalya Turuna , Fugslang'ın Fransa Turunda yarışacağı söyleniyor .

* Thor Hushovd (BMC Racing) , sezonu kapattı.

* Jurgen Van den Broeck (Lotto Bellisol) , İspanya Turunda genel klasman hedefinin olmadığını açıkladı . Fransa Turunda , sezon zirvesini yaptığını açıklayan Jurgen ; İspanya Turunda hem mental hem fiziksel olarak zirve yapmasının zor olduğunu ekledi. Lotto Bellisol takım olarak etap zaferleri hedefliyor . Gianni Meersman ise takımın diğer sürprizi olacak . Adam Hansen ise bu sene üçüncü büyük tura katılacak. Jens Debusschere ve Joost Van Leijen, ise ilk defa büyük turlara katılıyor.

Jakob Fugslang , Saxobank'tan RadioShack'e geçmişti . Şimdi Astana'da
http://cdn2.media.cyclingnews.futurecdn.net/2010/04/08/2/fuglsang_after_stage_600.jpg

[video]http://tr.eurosport.com/bisiklet/bonfire-da-lance-armstrong-yakildi_sto3480390/story.shtml[/video]
Lance' i yaktılar

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Dün haberlerde okudum. Winokurov 2010 yilinda Liege-Bastogne-Liege yarisini kazanirken Alexander Kolobnew' e 150000 € vermis, birinciligi alabilmek icin. (Hesabina yatirmis). Haberi veren Corriere della Sera. Bu haberi daha önce Isvicre mecmuasi "L' Illustre" vermisti. Simdi de savcilik aciklamasiyla filan Corriere della Sera tarafindan tasdiklendi.
Doping haberleri bitmeden simdi de sike haberleriyle ugrasacagiz.

@ihtiyar

Beni yanlış anlamayın ama iki sporcunun finish de para karşılığı anlaşması ve birinin diğerine etabı/yarışı vermesi şike ise, yine rakip takım sporcusunun genel klasmana oynayan diğer sporcuyu bitişe taşıması ve asıl favorinin etabı kendine çalışan rakip sporcuya vermeside rüşvet ve şike değil mi? Biri kameralar karşısında canlı yayında göstere göstere yapılınca legal mi oluyor? Ha etap karşılığı para vermişsin, ha genel klasman için saniyeler veya dakikalar karşılığı etabı vermişsin ben arada bir fark göremedim. Sonuçta her iki durumda da karşılıklı menfaat söz konusu.

Bu arada bunu yazarken bahsi geçen yarışta böyle bir anlaşma kesinlikle vardır ya da yoktur diye bir iddiada bulunmuyorum yanlış anlaşılmasın.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@Aytaç Biber

Tamamiyle haklı bir yaklaşımınız var. En azından böyle bir sorunun ahlaki yönüyle sorulabilmesi gerekir.
Son Vuelta' da Tiralongo' nun Contador' a yardım ettiğini hepimiz gördük. Hatta "pelotonda dostun olacak" yazdığımı hatırlıyorum. Aynı takımdan olanların kendi takım arkadaşlarına yardımını normal buluyoruz. Fakat rakip(!) takımdan birisinin yardımı konusunda- burada olduğu gibi- soruya ahlakı açından bakıyoruz.
İndurain' ın etap finallerinde kendisine yardımı dokunanlara etap hediye(!) ettiğine pek çok defalar şahit oldum. Etapı kazananların da etap primini aldığını biliyoruz. Yani dolaylı olarak para kazanmalarına yol açtığını biliyoruz. Ama bu para genellikle takımın ortak kasasına koyulduğu için, İndurain' ı herzaman alicenap, mütevazi, bonkör... bir yarışçı olarak gördük. Kendisi etabı kazanmasa dahi sarı mayoyu kazandığı için bir çıkarı olduğu açık. Fakat ben de dahil olmak üzere, bunu " teşekkür" olarak algıladık. Acaba el altından para teklif ettiği ortaya çıksaydı ne olurdu? Böyle bir varsayımı tartışmanın bence çok fazla bir manası yok. (Acaba ben de takım mı tutuyorum? :) )

Buna karşılık Vinokourov, pelotonda hırsı, kendi takımı içerisinde dahi genel tavırlarıyla aynı saygınlığa ulaşamış bir yarışçı.
Ullrich' e domestiklik yapmamak için elinden geleni yaptığı biliniyor. Bir de bütün dünyayı enayi yerine koyarak, aptalca yaptığı doping olayı var. Bunlara dayanarak gazetecilerin Vinokourov' un herşeyini didik didik aradıklarını varsayabiliriz. Aynı Armstrong' a yaptıkları gibi, gizli saklı, ahlak kurallarının sınırına dahi gelen her şeyini, "ipliğini pazara çıkardık" gibisinden sunabilirler. Bu parayı da Kolobnev' in banka hesabına yatırmış olması, sadece ikisinin arasında bir ilişkiyi gösterir. Bir insan diğer bir insana para da hediye edebilir, ama karşılığında ne beklediği, ne aldığı bunun ismini belirler.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02270/wiggins_2270475b.jpg
Bradley Wiggins evi civarında antrenman yaparken bir araçla çarpışıp, hastaneye kaldırılmış

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ReşitÇağırgan

Gördüğünüz gibi arkanızda takım aracı olsa dahi, yarı karanlıkta ışıksız binmek çok tehlikeli. Hele Wiggins gibi hızlı gidiyorsanız Allah korusun!

@Aytaç Biber

Konuyu çok ince yerinden yakalamışsınız,sevgili İhtiyar abimizde samimiyetle açıklamış.
Şu aralar benimde kafamı kurcalıyor bu durum seyrettiğim bir tv dizisi sebebiyle.
Suç,ceza,yargı,etik, ahlak vs...???
'House' dizisini belki bilirsiniz.Açıkçası ben de iki ay önce tesadüfen izlemeye başladım fx kanalında.Şu ara eski sezonları her gün veriyorlar gün içinde ve gece belirli saatlerde.Bilmeyenler için kısaca genel çerçeveyi çizeyim.House adlı abimiz bir enfeksiyon uzmanı ve ekibiyle birlikte her bölümde sıradışı bir vakayı ele alıp çözmek için uğraşıyor.Klasik bir amerikan sonlarıyla bitmeyebiliyor da bölümler.Sakat kalma,iyileşme,ölüm vs...
Geçtiğimiz haftaki bir bölümünde,çok ünlü bir bisiklet yarışçısı yarış sırasında rahatsızlanıyor ve hastaneye yatıyor. House klasik olarak anamnez alırken söyle bakalım hangi ilaçları kullanıyorsun? diyerek direkt damardan giriyor konuya.Yarışçı bir bir sayıyor listeyi kan transferi de dahil.EPO'yu reddediyor bunların yanında.
Neden bu şekilde yarışıyorsun diye sorulduğunda beni dünyanın dört bir yanında takip eden hiç görmediğim insanlar var,onları hayal kırıklığına uğratamam, bu işin içindeysen bunları yapmak durumundasın falan gibi sözler söylüyor.Oradaki bir kadın doktor insanları bile bile aldatıyor ve bundan da kazanç sağlıyorsun söylemiyle bu olayı bilerek basına yansıtıyor.
Bunun üzerine başka bir doktor(bir cerrah) bu kadın doktorla birebir kaldığı bir ortamda'sen hiç aldatmadın mı hayatında?benim bir çok olayım var geçmişimde' diyerek can alıcı soruyu soruyor aslında.
Şimdi bizlerde son olayları üzüntüyle izliyor ve değerlendirmeler yapıyoruz.Bizler çevremize ve günlük hayatımıza objektif bakma cesaretine sahipmiyiz.
O kadar çok yapılıyor ki ,örneğin bir futbol maçında özellikle de ülkemizde çok çok fazla görürüz bir futbolcu rakibe kural dışı faul yapar ve elini kaldırır,yapmadım anlamında hakeme.(El kaldırması dikkat edin aslında açık seçik bir yalan beyan işaretidir çoğunlukla.)
Bir yarışı kazanmak için ilaç kullanmakla, market alışverişi sonrası doldurulan torbaya bir poşet de fazladan koymak(çöp için) arasında hiç mi benzerlik yok?
Ya da araç kullanırken hiç kimsenin olmadığı ıssız bir yolda, kırmızı ışıkta geçmek hiç mi yapmadığımız bir aldatma yöntemi?
Sadece göz önünde olması ve dünyasal açıdan getirisinin yüksek olması bu tür yanlışları daha mı ahlaksız ya da etik dışı yapıyor?
Amacım, herhangi bir sonuca varmak değil,bunlar üzerine düşünmek sadece.Düşünürken de paylaşmak.
Belki de yeni bir bakış açısı geliştirebiliriz böylece. Bisiklete,hayata,birbirimize,daha çok da kendimize.

Şeytan Arabası Başladı Dinlemek İçin Tıklayın Konu Lance Armstrong (link)

Geri