Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Profesyonel bisikletçiler nasıl geçiniyor?

Lotusan

Üye
Kayıt
30 Mart 2016
Mesaj
37
Tepki
26
Şehir
İstanbul
İsim
Ömer
Bisiklet
b'Twin
Profesyonel bisikletçiler örneğin contador herhangi bir ek işe sahip mi kendi işi var mı ? Birde Türk milli takımlar da neden sponsor olarak salcano'nun bir tık önüne geçilemiyor ? Ve son sorum bir insanın hem kendi işini yapıp (esnek saatleri olan bir iş) hem de milli yarışçı olması mümkün mü ? Cevaplarınız için teşekkür ederim iyi forumlar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Emre
Scudo
Memlekette futbol cu hariç gerisi aç dostum boşuna kendini yorma. TR Bisiklet milli takımı SİVAS da antrenman yapıyor. Araçları özel yapım otobüs değil eski kasa bir vw transit :D
 
Peki nasıl profesyonel bisikletçi olunur (antreman, çalışma gibi sorular haricinde), bu işin sertifikası, lisansı nasıl oluyor ? kısacası prosedürleri nelerdir ?
Benimde merak ettiğim soruların başında geliyor.
 
bisiklet gibi zor bir sporu profesyonel olarak yapanların ayrıca bir ek iş yapabileceklerini düşünmüyorum.
nasıl geçiniyor sorusu da, bence iyi kötü bir para alıyordur takımından... bana memur maaşı versin, alsın beni profesyonel bisikletçi yapsın razıyım yani :kptmya:
 
Ya da profesyonel bisikletçiler dışında 1-2 yıl tura çıkanlar neye güvenerek daha doğrusu sosyal sigorta ihtiyaçlar için ayıracakları parayı falan nasıl temin ediyorlar açıkçası hep merak etmişimdir bu sadece bisiklet turu için değil Amerika'da bebek arabası ile tur yapan yada otostop ve yürüyerek gezenler bu işi nasıl yapıyor. 1 haftalık bisiklet turu kamp süresinde içim o kadar huzur doldu ki anlatamam dünyadan bir haber teknolojik hiç bir şey yok onun için merak ediyorum.
 
30-35bin lik bütçeyle 1 yıllık tur rahat yapılır diye düşünüyorum.
 
@MakRo

Bunları düşünen insanlar olsalar o turlara çıkmazlar.. Kaygısızca çıkıveriyorlar..


Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@Soykan U.

35000 TL çok iyi para.. Bisiklet turu için bence o kadara gerek yok..


Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
İkiside birlikte yürümez hem is hem profesyonellik zaten bu işte söz sahibi olan kişilere bakarsanız bütün hayatlarını veriyorlar anca o şekilde yoğun antremanla vs isimlerinden söz ettiriyorlar.
Ayrıca bu iş çalışmakla bir yere kadar biraz insanın içinde bu işe karşı sevgi ve yetenek olması gerekiyor.Siz ne kadar çalışırsanız çalışın vücudunuz bir yere kadar izin verir.Kabiliyetiniz ve yeterli azminiz varsa zaten gelirsiniz istediğiniz yerlere.Birde türkiye gibi bir ülkede sporla kazanç elde etmeye çalışmamak lazım.Önce bir iş sahibi olunmalı daha sonra baktınız oluyor spor ile hayatınızı kazanabilirsiniz.Ancak bir sakatlık vb.nedenlerle bu işi bırakırsanız sağlam bir dayanağınız olmalı.
 
@Lotusan contador senede 3-5m kazanıyordur. Ek iş yapmasına gerek yok.
 
Prolar zaten yarışarak para kazanıyorlar.Hangi kulüple sözleşmeleri varsa o kulüpten aylık para alıyorlar aynı futbolcular gibi.Contador gibilerinin hayatı 2 teker üzerinde geçiyor diyebiliriz yaptıkları başka iş olamaz olsa zaten Contador gibi biri ortaya çıkamazdı.Yani ikisi bir arada gitmez.
 
Peki San Marino'lu balıkçı forvet ne yapsın söyleyin bana :D
 
@Lotusan
bildiğim kadarıyla contador'un madrid ve barcelona'nın 2 işlek caddesinde cep telefonu bayii var. Froome'da eşine dostuna sigorta yaparak geçimini sağlıyor.
 
Soruda Türkiye ile dünyadaki bisikletçiler içiçe geçmiş.
Türkiye profesyonel bisiklet konusunda çok geride. Bildiğim tek profesyonel bisiklet takımı Torku. Onun dışında bisikletçiler eğitimini aldıkları işleri yapıyor. Çünkü ülkemizde spor kültürü sıfır düzeyinde olduğu için futbol dışında neredeyse tüm branşlar için bu böyle. Maalesef sporcular geçimlerini spor dışından sağlamak zorundalar. O yüzden de branşlarda dünya çapında bir şey yapamıyoruz.

Spor bilinci, haliyle bisiklet kültürü gelişmiş ülkelerde ise çokça profesyonel takım mevcut. Yetenekli kişiler küçük yaşlarda bu takımların bünyesinde yetişiyor. İleri düzeyde gelişenler ise büyük turlarda para kazandığı gibi zaten iyi ücretlerle takımlara transfer olabiliyor. Tabi bunun için de günlerini bisiklet üzerinde yoğun antrenmanlarla sürdürüyor.
Dünyanın tanıdığı bisikletçiler 3-4 milyon dolar transfer gelirlerine sahipler. Yine büyük turlarda yarışan bisikletçilerin de yıllık 300-400 bin dolar kazançları oluyor. Madalya ya da iyi takım oyunculuğu da bu geliri artırıyor. Büyük turlarda renkli mayo giyebilmek, ilk yirmi içinde olmak vb hep maddi getiri sağlıyor.
Reklam gelirleri falan da cabası.

Tur içinse durum farklı. Kimisi büyük turlar yapıyor ve masrafları Sponsorlarca karşılanıyor. Kimisi birikim ya da aile desteği ile bunu yapıyor. Kimisi de çok kısıtlı yaşayarak, doğada barınıp beslenerek, gezdiği yerlerde küçük işler karşılığı az paralar kazanarak bunu yapıyor.

Birikimle tur yapmak ise elbette yere göre değişiklik gösteriyor. Ayıracağınız bütçe Asya seyahati ile Avrupa seyahati arasında büyük farklar gösterebilir. Kimisi gittiği yerde müzelere kadar dolaşır kimisi ağaç altında doğayı dinler. Her şey turdan beklentiniz ve doğadaki becerilerinize bağlı.

(Gören de beni kırk yıllık turcu sanır, ben sadece okuduklarımdan bu sonuca ulaştım. Dünya çevresini dolaşırken 8-10 bin dolar bana fazla fazla yeter. Müzelere de giderim doğayı da dinlerim. Ama önce akort yapmayı öğrenmem lazım :) )
 
@Tasogare Teşekkürler konuya açıklık getirdiniz bir de Türkiye de ki sporculara ne demeli ? Ahmet Örken ? Kadir Kelleci ? Niceleri, bu gibi pro yarışçılar bu yola nasıl başkoydu hiç tereddüt etmeden ? Benim düşüncem en iyisi bu ülkede, herhangi bir kulüpte kendini geliştirmek adına yarışlara katılıldıktan sonra, eğer bir parlama varsa yurtdışında ki amatör takımlar ile iletişime geçip kariyerine öyle devam edebilir, bir sürü detayı var ama kendine güvenen bunları aşabilir ingilizce de şart tabi (İngilizcem var :D) her şehirin bir torku konya sporu olsaydı Türkiye de nice pro sporcular görebilirdik
 
@Tasogare
Merhaba. Bu iki büyük bisikletçinin de geçimini sağlaması için bisiklet yeterli. Fazladan telefon bayileri ya da sigorta şirketleri varsa bu onların ek gelire ihtiyacı olduğunu göstermez. Froome eşine dostuna sigorta yaparak geçimini sağlıyor demek tam doğru olmuyor. Futbolcuların da dükkanları oluyor ama bu futboldan az para kazandıkları için değil.
 
Bunun antrenmanı var beslenmesi var dinlenmesi var işte buraya kadar gelebilmek için bence kenarda bir miktar para bırakmalı her ihtimale karşı ayrıca Türkiye de çoğu kulübün sponsor sıkıntısı var birilerinin gönüllü olması lazım

Bu süreç içerisinde masrafların çoğunu zaten kulüp karşılıyor (ferdi sporcuların işi zor) sadece gelirinizi azimli oldukça yukarılara çıktıkça elde edebileceksiniz bir şey kazanamazsanız bu sizin başarısızlığınız
 
Geri