Scudo Sports

Profesyonel bisikletçilerin bisikletleri gerçekten de 6.8 kilo mu?

Yol bisikletiniz pedallar ve GPS cihazı dahil kaç kg?

• Toplam katılım
    396
Zenginin malı fakirin ağzını yorarmış
Gibime geliyor bu konu.
En azından kendim için konuşuyorum.
11.6 kg ile mutluyum.
Kendimi tarttım 110.50 kg bisikletle çıktım 122.1 kg

Scudo
En hafif alüminyum kadrolar Canyon kadrolarının mi? Şimdiden para biriktiriyorum üniversiteye geçince alicam :)

Biri bana cok eski yillarda 4 yada 5 kg lik bisikletlerin yaristigini soyledi vakti zamaninda... Bu dogru mu yoksa sehir efsanesi mi arkadaslar ne dersiniz?

@mariokaldato Abi bence şehir efsanesi günümüz teknolojisinde bile 4kg bisiklet üretilemezken eski yıllarda olacağını zannetmiyorum.

@Furkan Alp banada sacma geldi de arkadasa ukalalik olup kalbi kirilmasin diye hemde bilmedigim bi konu oldugundan bsey demedim

Belki denilen doğru olabilir ama eğer o 4 5 kilolarla yarışıyorsa fixed single speed falandır çünkü en hafif grupset 1700 küsür gramla sram red desek, zincir + ayna 700 gram dersek fixeddaki, normal vitesli bisikletlerden 1 kg az oluyor.

Mesela örnek vermek gerekirse Trek Emonda serisinin en pahalı en hafif bisikleti 4.65 kg iken onu fixed gear'a çevirirsek 1 kg hafifliyor kafadan.

Oylamada 6 kilodan hafif diyen o 7 kisi k8m merqk ettim ne sürüyorsunuz misros arabasımı:)

@Onur Ali İmren
Duyduğumuza göre çoğu büyük markanın kadrosunu Giant yapıyor. Tabi söylediklerine göre alt seviyelerini yapıyormuş.
Mesela benim Trek 8.4 DS

Her ne olursa olsun bu bir yaris. Eger sizde bir ekip icerisinde bir yarismaya katiliyor ve birseyler üreterek yarisiyorsaniz rahatlikla anlarsiniz heleki human powered bir yaris ise. Ufak buyuk farketmeksizin iyilestirmeler yapılıyor. Ayakkabi kikifinin kumasinin surtunmeye olan katkisindan kaskin hava bosluklarina kadar vs vs uzar gider. Yapilmaz ise olmaz zaten. Bugun bir tt bisiklette kablolari kadroya gizliyerek 40gram kadar drag azaltilabiliyor 40 gram ya bir yudum su. Ama 40 deyip cebinize koyup bir sonraki iyilestirmeye odaklanacaksiniz o da hafifleme ise adamlar dibine vurmada haklidir. Bu yuzden kilogram sinirlari olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Emre Yönlüer
Trek seri üretimek oyduğu alt grup ve giriş seviyesi bisikletlerini çin de
Madone domane gibi özel yapılması gerekenleri wisconsinde üretiyor
Giant hiç duymadım

Şimdi ölçtüm bir mtb olunca aksesuar+çanta+bisiklet 14.8 kg+ 600gr suluk "15.4 kg" bi maşallahınızı alırım :D

Uzerinde 3 tane canta var yedek ic lastik alet takimi matara kışlık iclik popma falan 18.5 kgr

Geri