Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Profesyonelliğe giden yol :)

Tepki
3
Öncelikle herkeze merhaba.Yaşım 15.Bisikletle tanışmam 2009 tour de frabce mount ventoux(benim için özeldir kendileri) adlı dağın zirve finişinde oldu.O yaşta eurosporttan sadece yarış izliyrodum ama kendim tam bir sporcuyum diyebilirim.10 yaşımdan 14 yaşıma kadar yarı amatör olarak yüzme sporunu yaptım.Yüzmede branşım ise kurbağlama ve serbest stil idi.Bilmeyenler için kurbağlama %70-80 bacak %30-20 kol kasları kullanılır.Bu senenin başında gözlererim açıldı ve bisiklet sporcusu olmaya karar verdim.Ama şehrimde hiçbir takım olmadığı için(Tekirdağ-merkez)ne yapacağımı bilmiyorum ve ne tip bir biskletçi olduğumuda tam olarak bilmiyorum.Benim kararım ise 2.el Sedona 611 alıp ferdi olarak yarışlara katılmak sizce bunu ne ölçüde yapabilirim?

Vücudum ile ilgili bilgilerim:
Boyum:185 cm
Kilo:56 kg
Bacak boyum(kalçam dahil):100 cm
İç bacak boyum:86 cm

Her türlü önerinize açığım :)

Scudo
tavsiyem kilo alman olacak kas olarak yag alma, cunku boyuna gore cok zayifsin, ben de 16 yasindayim senin gibiyim ama kilo 80 :D (ben tam tersi 24 kilo verip basladim), ben brans olarak mtb sectim, profesyonel dusunmuyorum ama lisans cikaracagim seneye, yazin biraz arazi yapayim da, her zaman takim daha iyidir izmir'de bile bi tane var o da biraz amatorce, arastirdim da bilmiyorum katilirmiyim. bulman zor tekirdag'da. bi kittel olamazsin ama belli bir yere gelirsin diye dusunuyorum kendi basina, benim 2 sene once redbull sponsorlugu gibi hedeflerim vardi bakalim olacak mi :D

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Ferdi olarak yarışlara katılırsan hevesini kaçar önce en azından 1 sene düzenli çalışman lazım,bende spor kulübü sıkıntısı çekiyorum profesyonel bisikletçi olmak istiyorum ve çok hırslıyım ama spor kulübü olmaması kötü.
Üniversiteyi Konya da kazanabilirsem orada kulüp var diye biliyorum.
Konuyu takip edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Yakup548

konyada torku var :D

Bildiğim kadarıyla Tekirdağ da takım var, sene başında Alanya yarışlarında Tekirdağ takımı vardı diye hatırlıyorum.

Yarışlara katılma konusunda istedikten sonra her türlü yaparsınız, yeterki isteyin ve disiplinli şekilde çalışın.

Ne tip bisikletçi olduğunuzun şu aşamada önemi yok, zamanla neye yatkın olduğunuzu anlarsınız. Zaten belli bir seviyeye gelmeden spesifik antremanlar yapmazsınız.

Antreman konusunda ise size tavsiyem mümkün olduğunca bisiklete binin. İlk başlarda uzun sürüşlerin bisiklet temeli oluşturmakta size fayadası olacaktır. Temel ne kadar sağlam olursa üzerine inşaa etmek o kadar kolay olur.

Vaktiniz varsa haftada 10-12 saat antreman gayet iyidir. Sürüşlerinizi bacaklarınıza çok yük bindirmeden mümkün olduğunca düz yolda yüksek kadans ile (95-100) yapmanız başlangıç için çok önemlidir. Zamanla kilometre geçtiktçe antremanlardaki aerobic zamanı azalırken anaerobic antreman zamanı artırılır. Anaerobic antremanlar için intervaller idealdir ama şimdilik senin için gerek yok...

Bildiğim kadarıyla Tekirdağ da takım var, sene başında Alanya yarışlarında Tekirdağ takımı vardı diye hatırlıyorum.

Yarışlara katılma konusunda istedikten sonra her türlü yaparsınız, yeterki isteyin ve disiplinli şekilde çalışın.

Ne tip bisikletçi olduğunuzun şu aşamada önemi yok, zamanla neye yatkın olduğunuzu anlarsınız. Zaten belli bir seviyeye gelmeden spesifik antremanlar yapmazsınız.

Antreman konusunda ise size tavsiyem mümkün olduğunca bisiklete binin. İlk başlarda uzun sürüşlerin bisiklet temeli oluşturmakta size fayadası olacaktır. Temel ne kadar sağlam olursa üzerine inşaa etmek o kadar kolay olur.

Vaktiniz varsa haftada 10-12 saat antreman gayet iyidir. Sürüşlerinizi bacaklarınıza çok yük bindirmeden mümkün olduğunca düz yolda yüksek kadans ile (95-100) yapmanız başlangıç için çok önemlidir. Zamanla kilometre geçtiktçe antremanlardaki aerobic zamanı azalırken anaerobic antreman zamanı artırılır. Anaerobic antremanlar için intervaller idealdir ama şimdilik senin için gerek yok...

@Berk IlgarYa zaten o yüzden Konya ama merak ettiğim bazı şeyler var ben Torku Şekerspor a gittiğimde adamlar beni direk kulübe mi alacak bunun kriterleri ne onu öğrenmem lazım..

Pırıl pırıl genç kardeşimiz, benim sana önerim (aynen bende senin gibi prof. olmak istiyorum) sabır, biraz daha sabır, daha da sabır. İnan bana bu üçü aynı şeyler değil, anlarsın yakında... Ve bir not: Asla amacından vazgeçme!

17 Yaş sadece Torku için mi geç yoksa artık benim için sadece hobi mi olacak bisiklet?

kas oranını artırmaya çalışma. daha gençsin, ergenliğe girince kas kütlen artacak zaten. kulüp bulamıyorsan tek başına antrenman yapabilirsin. bu boy ve kiloyla çok iyi tırmanışçı olur senden. amacına ulaşman dileğiyle başarılar

@Yakup548

tek başına antrenman yapıp formunu koruduğun sürece takımsız da yaparsın. zaten yarış kazanırsan 20-25 yaşlarında bile kulüp bulabilirsin

@Yakup548

tek başına antrenman yapıp formunu koruduğun sürece takımsız da yaparsın. zaten yarış kazanırsan 20-25 yaşlarında bile kulüp bulabilirsin

@tuna k

Şehir bisikletiyle antrenman yapsam ama önerilen antrenmanları yapsam yeterli olur mu?İllaki yol bisikletimi almam gerekir çünkü yol bisikletini seviyorum ama köyde vb. kullanabilmek için şehir bisikleti aldım,bisiklet merida crossway300.

@Yakup548

Önümüzde Svein Tuft (Dağda tepede kendi başına gezermiş, 22 yaşında ilk yarışını koşmuş, 2 yıl sonra milli takıma girmiş) gibi bir örnek varken 17 yaş geç değil ama Türkiye şartlarında, sporcu olmak için gittiğinizde yaşınızı sorduktan sonra size kibarca kapıyı göstereceklerdir. Bu sadece Torku için değil diğer kulüpler için de neredeyse aynı.

Bence ille yarışçı olma odaklı yola çıkmaya gerek yok, zevk alıyorsanız binin bisiklete, yapın antremanınızı, zorlayın şartları. Zaten bi potansiyel varsa bi şekilde ortaya çıkacaktır. Sonrası zamanla gelir.

@Yakup548

yüksek devirli çevirmek istiyorsan yol bisikleti şart. dağ ve şehir bisikletlerine göre daha seri pedal çevirilebiliyo

ben sırf yüksek kadans için sonbaharda yol bisikleti almayı düşünüyorum, mtb yi satacam

tekirdağda çok pis yokuş çalışırsın :D günde 2 defa muratlı caddesini çık in 10km yakın tırmanmış olursun ;)

Geri