Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Puanlı sorular

Scudo
hakan abim foruma yenı gırme sansını buldum cok gecmıs olsun cok kotu bır kaza atlatmıssın gercekten cok kotu bır durum tekrar gecmıs olsun...

@bora_jb

çok teşekkür ederim boracım sağ ol . iki hafta önce özgüre özgürcüm bak mazgala gelmeden azıcık solda kalıp sağa çapraz yapıp geçeceksin falan diyordum . bazen hiçde öyle olmuyormuş çok bilirim dememek lazım . solumda bir anda belediye otobusü bitti
ve karşıma mazgal cıktı nasıl bir mazgal oduğunu sonra foruma koymayı düşünüyorum sağımda sadece 20 30 cmlik bir boşluk vardı ve ben bir anda içine girdim . işin iyisi bir şekilde ..hafif sağa kafamla çarptım yani önce kafamla çarptım bu kısmı çok önemli tam dik öne düştüm eğer bu doğrultudan kafamı çarp saydım boynum kırılırdı ..

dümdüz öne düşüyorsun . yalnız çarpma anında herhalde sağ kolunmu idrseğimle yere koydum ..belki yola dirseğimle yere çarptım aynı anda olduğu için.. bu şekilde belkide darbe biraz azaldı inan hiç hatırlamıyorum ....

şimdi fotosuz bir soru buda 200 küsürlük bir soru . sizce... kaza annında öncelikle ne yapmalıyız yani kendimize gelir gelmez eğer gele bilirsek .. anlamında söylüyorum . çünkü kaza anında siz birşey yapamıyorsunuz . beyincik devreye giriyor ..

evet ilk kendimize geldiğimiz an ne veya neler yapmalıyız . en doğru ceavabı verene tammm puan vereceğimmm. ilk anlardan bahsediyoryum . gözümüz açar açmaz ne yapmalıyız

çünküm ben yapabildim... . en çok doğru bilgiyi verip katkı yapana yıldızlı puanlar benden...

tekrar sağ ol görüşmek üzere..

iyice kendimize gelene kadar yerimizden kalkmamalıyız;)
bacakları,ayakları,elleri hareket ettirmeliyiz (felç tehlikesi nedeniyle)
su içmeliyiz (düşerken yeteri kadar korkmuşsanız sarılık geçirme tehlikeniz var!)
eğer durum çok acilse direkt ambulans cagırmalıyız fakat gidebilecek gibiysek yavaş yavaş devam etmeliyiz :)

Hasan bey büyük geçmiş olsun.Bizimde bir turumuzda dönüşte şehir içinde önümde giden Mustafa hocam mazgala girdi ve birden gözden kayboldu.Allah'tan çok ciddi bir sorun olmadı spor akedemisinde hoca olduğu için aniden kendisini attı ve kurtardı.Size tekrar geçmiş olsun.Beterin beteri var derler daha kötü sonuçlar olabilirdi.Umarım böyle bir olay başınıza gelmez.Sağlıklı pedallamalar...

@Jack Daniel's

özgürcüm dediklerin için şimdilik yorum yapmıyorum..

yalnız sorumda ve olayda ince bir ayrıntı var .. hikayenin içerisinde cevabı da birşekilde gizli. :) ;)

hmmm kaza anında bisikleti boşverip daha az yaralanarak düşmeliyiz
bisikletin üstünde kalmaya çabalamamalıyız ;)

@H.Can DEMİREL

çok teşekkür ederim . belki benim hızımdan ve klitli pedal kullan mamdan dolayı inanın hiç şansım olmadı mutemelen mtb spd pedalı bana hoş olmıyan bir süpriz yaptı aslında bu sorum olacaktı ama ..... bende bu yaşımda çevik sayılırım demeğe getiriyorum napalım soruda puanda gitti valla..:D :D :D

tekrar çok teşekkürler eksik olmayın

@Jack Daniel's

özgürüm iyi gidiyorsun kızma ama sorumu tam okumamışsın . bunları önceden düşüne biliyorsunda kaza anında önceden beyine bisikleti boş ver diye yüklemişim her halde bu kazada bunu düşünmeye hiz zamanım olmadı 1 sn de çakıldım ne olduğunu anlayamadım ...

biraz daha mekana göre yorum yaparsan iş bitecek...

not ee nede olsa yol arkadaşım o kadar kıyağımız olsun yanii..

hmm abi sen yolda giderken düştüğüne göre
sürüklene sürüklene kaldırıma atmalısın kendini ;)
bu sefer oldu sanırım parça parça oldu ama idare et abi artık:)

@Jack Daniel's

süüüüüüüüüüpersinnnnnn..
:D :D :D :D :D :D :D :D ilk ilk söylediklerin ikinci sorumdu .. bunu yine soracağım izninizle ..

evvet yuvarlanarak kaldırıma geldim ve kaldırıma çıktım .. çünküm ana caddede çok yoğun bir tarfik vardı.

arkamdaki engin bey dikkatli olamsaydı bu işe yaramzdı ama olsun akılda bulunsun . cadde kalmamak lazım . birleri önelem almıyorsa.. tabii extra puanını not ettim özgürüm

@Hasan Hakan Koç

abi aramızda puanın lafı olmaz
nedir ki puan
biz yol arkadasıyız :)

doğrusun özgürüm yanlız burad çok önemli bir ayrıntı var kazayı yapan yapa biliyorsa yapar yapamıyorsa sakın kimse ellemesin servikal boyum kırığı olabilkir veya başka ki ciddi bir durum olabilir etrafındakiler önlem almak düşer ..

gerisi kader kalmış

@Hasan Hakan Koç

evet abi haklısın
tekrardan geçmiş olsun!

Geçmiş olsun Hakan Bey,
Gerçekten ucuz atlatmışsınız.Kaskınızın halini görünce anladım...Acil şifalar...

@giant

Benim eklemek istediğim buna

Türk yöneticlerden çok şey beklediğimiz kanatindeyim, daha 20 kadar gün önce açık rögar kapağından düşüp hayatını kaybeden Dilara'yı ve onun katillerinin arsızca suçu birbirlerinin üstüne atarak orda burda boy göstermelerini hatırlatmak isterim.

Ancak bir bisikletci ölecek "Allah korusun tabiki" belki o zaman önlem alırlar.Tıpkı Dilara'nın ardından şimdi yapmaya çalıştıkları gibi.

Demem o ki elimizden geldiği kadar fazla önlem almak bize düşüyor...

Herkese Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Cok gecmis olsun hakan abi,kucuk bir kaza olmadigi belli fotograflardan.

Buradan sonrasini da iyilestiniz diye yaziyorum lakin ben baya gec gormusum bu konuyu:rolleyes:

Abi sen koskoca mazgali gorme,ondan sonra sitemkar davranislarla siteye boy boy fotograflar koy,olmaz ama boyle,arkadaslarin bisiklete binme hevesi kacicak:p

Saka bir yana da bende arka tekerlegimi dusurmustum mazgala,ki ben onceden gordugum halde kurtaramadim,on tekerlegi o mazgal arasindan gecirebildim ama arkayi hesaplayamamistim:D

Keske bunlara tecrube diyebilsek ama degil iste ona yaniyorum,on kere koysalar o mazgali on kere duscem,insani sinirlendiren kismida burasi herhalde:mad: (Temelin muz kabugu gordugunde eyvah yine duscem demesi gibi degil tabi,o ayri birsey:D)

Tekrar gecmis olsun.

• Beğen
Hakan Abi geçmiş olsun.. Burnun çok çirkin olmuş :( Ama gözler yakıyor yine ;)

geçmiş olsun..

Bu arada mazgallara girmek için yol bisikletine gerek yok arkadaşla mtb ile gezerken bi baktım yanımdan yok oldu arkama baktım bisiklet dimdik duruyo arkadaş yerde koluna cam batmış kesilmişti ..ogunden sonra mazgallardan çarpraz geçmeye çalıştım yada iki mazgalın bitiştiği yer bi 10 cm lik demir oluyo ordan geçmeye çalışıyorum.. Ben ne diyorum ya düştüğümüz durumlara bak avrupalı biri şu yazdığımı okusa biyeriyle güler herelde neyse tekrar geçmiş olsun..

• Beğen
birde eklemek isterim, ben aynı durumu İstanbul/Üsküdar'da paten ile yaşadım.. ve patenden ayrılamadığım için durmamla yere çakılmam bir olmuştu :D komple frame girdi mazgala.. mazgalın etrafında da neyseki mazgal hatalı yapıldığı için oldukça büyük bir su birikintisi vardı direk suya yapıştım, tepeden tırnağa ıslandım... Buradaki ironiyede dikkatinizi çekerim, mazgal hatalı kazaya sebebiyet veriyor, mazgal hatalı su birikmiş düşüşü bir nebze hafifletiyor.. ağlasammı sevinsemmi bilmiyorum :D

Ayrıca Bostanlı-Bornova notunda bahsetmiştim bu taş mazgallardan birine denk geldim yanımda otobüs ile.. üstünden atlama fırsatım oldu ama o an bis aksilik beceremeseydim sanırım bende o hızla feci bir kaza geçirecektim...

tekrar geçmiş olsun..

Geri