Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rahat sele

bilgin1905

Üye
Tepki
0
İsim
bilgin necdet yıldız
Bisiklet
Bianchi
sele beni baya rahatsız ediyor bildiğiniz güzel sele varmı ?

Scudo
tur bisikletim de "SPORTOURER GARDA" sele kullanmıştım 50liraya almıştım sanırım rahattı yumuşaktı :D e-tic ürünlerinin artılarıdan biri baktın beğenmedin iade edersin :D

• Beğen
Tepkiler: bilgin1905
@Yanlamavehıztutkunu
@Yanlamavehıztutkunu
Sele mevzusunun ucu çok açık :) yaz yaz bitiremeyiz.
Aero ve profil jantlı üstelik 30bin bütçeli bir makina arayışındaysanız önereceğimiz seleler çok da rahat ettirmez.

Popülasyonun en az %90ının sıradan bir seleyle de rahat edebileceğini düşünüyorum. Sadece biraz zaman alacaktır alışmanız.

arkadaşlar merhaba. hemoroid problemi yaşıyorum. ve bu hemoroid bisiklet kullandıktan sonra etkisini göstermeye başladı. ancak doğru sele tercihi sonrası bisiklet sürmenin hemoroide iyi geldiğini duydum. dağ bisikleti kullanıyorum. bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

bisiklet Hemoroide iyi gelir başlığında gördüğüme göre selenin sert olması gerekiyormuş. brooks gibi deri selelere bakabilirsiniz sert ve aynı zamanda rahat olurlar

Arkadaşlar yol bisikleti için hangi seleyi kullanıyorsunuz? Önerilerinize açığım.
(link)
Aklımda bu sele var. Kullanan var mıdır?

Arkadaşlar yol bisikleti için hangi seleyi kullanıyorsunuz? Önerilerinize açığım.
(link)
Aklımda bu sele var. Kullanan var mıdır?

Aynı selenin limited olmayan versiyonunu 152mm genişlikte kullanıyorum. Biraz sert ve geniş burnu ile agresif kullanıma uygun bir sele. Ancak ben endurance sınıfındaki bisikletim için almıştım. Şu an gravel bisikletimde takılı. :)

Almadan önce çok araştırma yapıp, oturma kemiklerimi ölçtürdüm. Ayrıca Selle Italia'nın SLR Boost modelini de test etme imkanım oldu. Aktif pedal'ın elinde o an için test selesi bulunmadığı için Power seleyi deneyemedim, ancak alternatif olarak mutlaka değerlendirilmeli.

Pro Stealth benim ihtiyacıma uygun bir sele. Ancak herbirimizin vücut yapısı farklı olduğu için bu çok kişiye özel bir konu. Başkalarından alacağınız tavsiyelerin sizi yanıltma ihtimali oldukça yüksek. Mutlaka mağazada ölçüm yaptırıp denemenizi, mümkünse bir hafta kadar test selesini kullandıktan sonra karar vermenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
Ergon Pro Carbon Monolink sele alınır mı? Rahat mıdır? Deneme imkanım yok maalesef internetten almak zorundayım. Eğer güzel bir sele değilse 200-250TL bandında bir sele önerebilir misiniz? Mümkünse deri ve karbon raylı olsun.

Bu üründe tek bağlantı noktası varmış dolayısıyla sele boruma uygun değil. Pro Condor ile Pro Vulture arasında kaldım. Pro Vulture'ın satıcısı pek güvenilir durmuyor ürünün orijinalliğinden emin olamadım. Condor ise bütçemi biraz aşıyor ve kırmızı rengini bulamadım. Selle İtalia X-Cross düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eski bir konu ama tekrar sorma gereği duydum .Benim kullandığım bisikletin selesi biraz sert ve bir süre sonra acı veriyor.Sele zamanla yumuşar mı ? Ya da selenin üzerine geçirilen yumuşak bir malzeme var mıdır ? Ya da yeni bir sele mi almalıyım ?

Eski bir konu ama tekrar sorma gereği duydum .Benim kullandığım bisikletin selesi biraz sert ve bir süre sonra acı veriyor.Sele zamanla yumuşar mı ? Ya da selenin üzerine geçirilen yumuşak bir malzeme var mıdır ? Ya da yeni bir sele mi almalıyım ?

Yumuşak sele değil de anatominize (oturma kemikleri) uygun sele ile rahat edersiniz. Bisiklet satan marka mağazalarda ölçüm aparatları veya test seleleri var, deneyin derim. Full karbon sele bile kullandım tahta gibi, üstünde kaplama bile yok, ölçü doğru olunca sıkıntı yok. Tabi kaliteli pedi olan bir tayt da şart

Yumuşak sele değil de anatominize (oturma kemikleri) uygun sele ile rahat edersiniz. Bisiklet satan marka mağazalarda ölçüm aparatları veya test seleleri var, deneyin derim. Full karbon sele bile kullandım tahta gibi, üstünde kaplama bile yok, ölçü doğru olunca sıkıntı yok. Tabi kaliteli pedi olan bir tayt da şart

Teşekkür ederim İrfan Bey öneriniz için.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Kemik mesafesini en basitinden ölçme yöntemi izolasyon köpüğü veya densitesi düşük bir kartonun üzerine iz bırakacak kadar oturmak lop izlerinin orta noktaları arasındaki mesafe hemen hemen yaklaşık genişlik ölçüsünü verecektir. Bu ölçünün aşağısında sele ölçüsü beni hiç rahatsız etmedi. Ama 20 Km sonrasında padli , jelli tayt, şort yoksa istediğiniz kadar seleniz rahat ve uygun olsun kesinlikle rahatsız ediyor.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Geri