Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ramazan ayında bisiklet kullanımı

en güzeli arkadaşın tavsiyesi ya da nefsine hakim olabiliyorsan hız yapmadan günlük 20-25 km çok sıcak olmayan ya sabah erken ya ikindiden sonra kondisyon koruma amaçlı binmek bence

Scudo
merabalar herkese iyi forumlar vede iyi ramazanlar.Bende bi kaç gündür Esenlerden Floryaya tahmini 10-15 km arası saat 17-18 arasında cıkarak gidiyorum ve gece 1:30 da Floryadan esenlere geliyorum yorgunluk falan değilde canıımı en cok sıkan sıkıştıran dolmuşçular ve arkamdan gelerek sağa ani dönüşler yapan sürücüler. Ramazan ramazanda konuşmak bile istemiyorum.Ama dün bir dolmuş şöförü ile tartıştım. Beyfendi bana kaldırımda sür diyor. Tabelayı görmedin mi sağ şeridi paylaşman gerekiyor aynı zmanda buda taşıt dememe rağmen alaycı şekilde konuşmasına devam etti bi kaç trafikteki insan destek oldular sağolsunlar.neyse bu insnalara rağmen bisiklete sürmekten keyif alıyorum. almayada devam ediceğim :D

ve sürüşlerimi aksiyon kamerası ile yapıyorum 3 günde 2 dolmuşçu sıkıştırması meydana geldi zamanla bunları derleyip paylaşıcam :d

İftardan sonra nasıl sürüyorsun anlamıyorum. Ben iftardan sonra, ceylan yemiş gölgelikte ölü gibi yatan aslanlar gibi oluyorum. :D Hem akşamları bisiklet sürmek için aydınlatma ekipmanlarınız olmalı ve aydınlatma kaliteli olmalı bence. Karanlıkta üzerinden geçeceğiniz en ufak bir taş,devrilmenize davatiye çıkarır.

Ramazan ayında bisiklet kullanmaktaki sıkıntı oruçlu olup bisiklete binmekten ziyade; orucun hoşgörüsünü unutan çabuk sinirlenen ve dikkatsizleşen diğer araç sürücüleri ile aynı trafiği paylaşmak.Dikkatli olmakta fayda var.

Sahurda elma portakal hurma yiyip bolca su içip sabah bisikletle işe gideceğim inş. Giderken çok azı hafif yokuş olan yolum var 5km kadar. Dönüş toplu taşıma ile.. bakalım nasıl olacak :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Sabah aksam gidip geleceğim sanırım Ortalama hızı düşürüp kaplumbağa modun da gidersek sorun olmaz gibime geliyor yarın deneyeceğiz bakalım

İftardan önce sürmek isteniyorsa bence mümkün olduğunca iftara yakın bir zamanda sürüşü bitirecek şekilde ayarlamak lazım sürüş zamanını. Ama ben şahsen iftardan sonra sürmeyi tercih ederim.

Uzun mesafe sürüşlerden uzak durmakta fayda var sağlığınız için.Terlemeyle beraber kandaki şekerin düşmesi riskleride mevcut.iftardan sonra ve iftara 2 saat kala hafif tempo sürüş metabolizmanızı harekete geçirecektir.İftarda ve sahurda bol sıvı tüketilmesi iyi olacaktır.Hayırlı ramazanlar.

Geçen yıl babamla annemin olmadığı 1 gün 60km gitmişliğim var gidiş geliş bu km bilgisi :D Sonuç olarak boğazımı tahriş etmiştim :D
@tesla42 örnek 1a↑

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve tesla42
Yarın bi iftardan önce sonraki gün de sonrasında deneme sürüşü yapacam nasip olursa artık ona göre devam edecem ...

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Rutinimi devam ettirip işe bisikletle gidip geleceğim.Yavaş tempo gidersem fazla zorlanmayacağıma inanıyorum.

Kesinlikle önermiyorum ben oruçluyken bisiklet sürmeyi, iftardan hemen sonra değil de ortalama 2 saat sonra çıkılabilir diye de düşünüyorum

Ölçünüzü korursanız normal bisiklet sürmek o kadar zor değil. 26km kadar köyüme gidip gelmişliğim var. Bu mesafeye gittiğimde hiç susamadım mesela bu mesafe artabilir. Bu ayın sonunda 60km süreceğim. Bunu mümkün mertebe susamadan tamamlayacağıma eminim oruçluyken kendi vücudunu dinleyerek sürerek her yere neredeyse varmak mümkün...

Ben oruçluyken işe gidip gelmeye devam ediyorum hergün. Bir sıkıntı olmuyor çok şükür. Ağız ve gırtlak kuruluğu oluyor o da bir kaç dakika içinde dinlenince geçiyor. Herkese hayırlı Ramazanlar.

şu an işe geldim sıkıntı yok, bence de kendi vicudumuzu dinleyerek sonuca ulaşabiliriz. İş yeri zaten serin, akşam tabiki kendimi çamlıca yokuşlarına vuracak kadar deli dana değilim, ümraniye metrosuyla dönüşşş :D:D

İftarımı hafif bir şekilde yapıp kısa düşük nabızda gece turları atacağım trafikten uzak bir şekilde. Yatarak yediklerimi başka türlü eritemem.

İlk günlerde kendinizi zorlamanızı önermiyorum. Öncelikle bırakın da vücudunuz kendisini yeni yemek ve uyku düzenine alıştırsın (3 gün ile bir hafta bünyenize göre alışmak için yeterli olur)

Bu ilk günler içerisinde oruçlu iken kısa mesafeleri hafif tempoda sıkıntı yaşamadan sürebilirsiniz. Hava güzel ise mesafeleri biraz daha da artırabilirsiniz fakat fazla su kaybı yaşamanızı önermem.

Alışma süreci bittikten sonra sürüş için en ideali iftardan önceki iki saat içinde veya iftardan iki saat sonra sürüş yapmanızı öneririm. Ancak gece sürüşü dikkatle yapılması gereken bir sürüş, gerekli tedbirlerinizi alın.

Özellikle fazla kilolardan kurtulmak istiyorsanız iftardan önceki iki saat içerisinde sürün. O saatlerde yaklaşık 12 saatten fazladır oruçlu olduğunuz için vücudunuz çoktan yağ yakımına başlamış olacak. İftara da az kaldığı için susuzluğunuzu da kısa süre sonra giderebilirsiniz. Hem bu saatlerde hava genel olarak hafif serin oluyor. Ama yine de yoğun trafik içerisine çıkmayı düşünüyorsanız sabırsız sürücülere dikkat edin.

Sağlıklı günler.

Geri