Scudo Sports

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu ramazan çok fena yiyorum. Hedefim Ramazan'ı 100 KG ile çıkmak neyseki yarıladık henüz 96 kg'deyim. Ramazandan sonra tekrar sağlam diyete başlayacağım. 82 Kg'ye kadar düşmüştüm ama 6-7 aydır bisiklete binemeyince tekrar aldık. Kilo vermenin formülünü biliyorum da korumasının bilmiyorum :) en az 3 defa 103-83 arasında aldım verdim

Scudo
bende tam tersi kg vermişim 62 kg düştüm oruçluyken antreman yapmanın faydaları :) kas kaybına neden olmaz inşallah :uzgnm:

@Melih Çolak ramazandan sonra anteriman la yumurtaya gömülcem ben.

kafam vucudumdan büyük gözüküyo şuan :ssrtcbya:

@chnkrmz haşlama tavuk göğüsü , az kızartılmış yada sote olarak alıyorum ben proteini ton balıklı , soğanlı salatada favorim :D ramazandan sonra bende eski düzene giricem inş yumurtayı ara sıra yerim haşlamayı pek sevmem :)

yumurta üst üste 2-3 gün yiyince acayip sivilce yapıyor yüzüm feci şekilde yağlanıyor. Ramazanda hiç yiyemedim. Ne güzel eskiden sebzeli omlet yapıyordum :)
Özellikle sahurda sebzeli omlet tavsiye ederim 2 yumurta kırıp arasına domates, maydanoz, rendelenmiş kaşar peynir, karabiber falan 10 numara oluyor ve tok tutuyor. Geçen sene bu şekilde beslenip kilo almamıştım ama yüzüm yağ içinde kalmıştı :)

@Melih Çolak
62 kg mi? Nasıl bu kadar zayıf olmayı başarabiliyorsunuz?:kötü: Ben de 3 kg verdim Ramazan başlayalı ama 85'e düşebildim anca.:acpsnr:

@melih Çolak oruç bende de aynı etkiyi yapıyor. 68 ile başlamıştım, 65'e düşmüşüm.
iftardan sonra da bir türlü tam toparlayamıyorum. Evde Trainer programlarına başlamıştım ama daha fazla kilo kaybına neden olur diye bıraktım.

@Abdllh düzenli antreman ile düzenli beslenme ile başka bi yolu yok :)
@feversea trainer iftardan sonra hiç çekilmez hamam gibi oluyor oda heryer terden su :) bence sıkı tempo değilde normal tempoda sürüş yapın formu koruyun ramazan bitene kadar

Ramazan'da ben de bisiklete yaklaşacağımı öngörmüyordum malum sıcaklar ve susuzluk nedeniyle.
Fakat gayet normal bir şekilde hem oruç hem bisikletle işe gidiş geliş devam ediyor çok şükür.
Ramazan boyunca hastane yüzü görmemek için oruçlu bünyeyi çokta zorlamamak, hafif tempo ideal görünüyor

hovvv ne alemdesiniz
bu arada ben genelde pide sevmezdim çünkü genelde fırıncılar pideyi güzel yapamıyolardı benim civarımda.
işten eve gelirken eve yakın olmayan bi vakfıkebir fırında pide gördüm oldukça dolgun du bi alayım dedim hayran kaldım.
varsa yıkınınızda vakfıkebir fırını oradan pide alın deneyin derim :kedicik:

• Beğen
Tepkiler: serdar k
@daykosi

Ben de aynen bu şekilde yapıyorum en iyisi böyle oluyor ama dediğiniz gibi iftarda abartmamak gerekiyor.

@chnkrmz

Nasıl içiyorsunuz şu şalgamı ya?

@kızıl_sakal

Aynen bir türlü ısınamadım nedense :D

@Melih Çolak

Hocam sen artık aşmışsın o halde. Yani ben denediğimde boğazım bildiğiniz kurumuştu eve zor atmıştım kendimi. Gerçi eve atsan ne olacak iftara kadar bekleyeceksin. Yani pert perişan olmuştum :D seninkisi sadece enerjiymiş ya fizik komple alışmış artık. :D

@Emrah Özşahin

Gündüz en iyi tok tutan yumurta diye biliyorum ama haşlanmış olanı :D

bol susamlı , yumurtalı çıtır çıtır mis gibi kokan pideye kim hayır diyebilir :) az kaldı bitiyor mübarek ne sıcakları bahane ettik ne bisiklet süremiyoruz diye bahane ettik sıcaktada sürdük rampada çıktık idmanda yaptık hepsi gelip geçti işte kaldı 6 gün Allah kabul eder inşallah ..

@Anonim evet admin 2014 ten beri yoğun idmanlar yaptığım için bünye alışmış olabilir :) sizede tavsiye ederim :D

2 kilo vermişim,1 senedir aynı kiloda olan ben kilo kaybetmişim üzüldüm doğrusu.60'tan 58e düşmüş :/

83 olmuşum , ne bereketli ay yahu. Yemiyorum içmiyorum yine kilo alıyorum :)

Bir mübarek Ramazan ayını daha bitiriyoruz. Pek çok genç bu mübarek ay dolayısı ile 5 vakit namaza başladı. Kötü alışkanlıklarını bıraktı, orucunu tuttu...

Dilerim ki Allah'tan;
Bu Ramazan ayı hürmetine bir ay için bile olsa Allah'a ve ibadete yönelen kardeşlerimizin RAMAZAN AYINDAN SONRA aynı şekilde NAMAZ ibadetlerini eda ederler ve kötü alışkanlıklardan uzak dururlar.

54 Farz bizim yaşam kurallarımızdır. 32 Farz gibi 54 Farzı unutmayalım. Selamünaleyküm....
indir - Kopya (2).png

Arkadaşlar Ramazan ayına bu gece veda ediyoruz. 1 ay güzel geçti. Belki çok fazla bisiklete binemedik ama içimizde sürekli binen 30-40 KM yapan bile oldu. Buradaki bilgilerinden dolayı destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum ve şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Seneye yine bu konudan devam ederiz artık nasip olursa :)

@Anonim Bu benim bisikletle beraber ilk ramazanımdı. Doğrusu oruçlu iken binsem mi binmesem mi derken son 1-2 haftasında binmeye başladım.
Gözümde büyüttüğüm kadar yokmuş aslında. Orucun son 1-1,5 saatini sele üstünde geçirdim son bir kaç gündür.
Allah izin verir de seneye ramazana bisiklet ile beraber sağ çıkarsak ilk bir kaç gün bünye alışana kadar hariç geri kalan bütün günlerde bisiklete binmeyi düşünüyorum.

Bende şimdiden herkesin Ramazan bayramını kutluyorum.

@Reahax aslında kısmen katılıyorum. İlk sürüşlerde felaket bir zorlama oldu bende ama bugün kullandım mesela. Gerçi 5 KM anca yapmışımdır ama öyle aman aman bir zorlaması olmadı hem de o güneşin altında yani. Eve geldiğinde de gayet iyiydim. Sanırım bünyeyi alıştırmak gerekiyor böyle zamanlarda. Yarından sonra artık bol bol kullanırız bisiklet :)

ben de bisiklete uzun yıllar ara verdikten sonra ramazanın başında yeniden başladım. işe iftar öncesi gidip sahur öncesi işten dönüyorum. belki mesafenin kısalığındandır ama rampalar hariç zorlanmadım. ama rampalardaki performansı epey bir etkiliyor oruç. belki de psikolojiktir bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri