Scudo Sports

Ramazan'da Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Furkan Yaldızkaya

Daimi Üye
Tepki
190
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba.
Malum önümüz Ramazan. Oruç tutan biri olarak nasıl bir yol izlemem lazım sizlere sormak istedim. Işıklandırmalarımı aldım. İftardan sonra çıkıp 1 saat civarı dolaşmak şeklinde bir niyetim var. Fakat bunu nasıl yapmalıyım? Yemekten kaç saat sonra çıkmalıyım? Kısacası Ramazan'da nasıl bir yol izlemeliyim? Sizlere danışmak istiyorum. :)
Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar :)

Scudo
@Furkan Yaldızkaya

Merhaba aslında herşeyimiz alışkanlık....vücudumuz 1 hafta da adapte olacak, sahur beslenmenizde karpuz gibi sıvı besinleri tüketmeye özen gösterin...akşam üstü iş yükünüz ağır değilse 18 den sonra iftara kadar artrmalı olarak binebilirsiniz korkmayın ancak binme sürenizi zamanla artırın acele etmeyin....Ramazan hem kilo vermekhem doğru beslenme alışkanlığı kazanmak hem vücudun sağlığı açısından ve önemlisi ALLAH ın rızasını kazanılması açısından güzel bir zaman dilimi sağlık ve iyi sürüşler dileğiyle...

@Fatih KILINÇ

İş yüküm ağır değil. Hemde hiç ağır değil :D Okuyorum. Yaz tatili olduğu için dinlenme ile geçiyor. Söylediğiniz şeyler çok mantıklı. Fakat şu an Muğla'da olduğum için son derece sıcak bir ortam var. Sadece sabah erkenden ve 18 civarı binebiliyorum. Sanırım dediğiniz gibi yapacağım. Başka önerisi olan varsa onlarıda değerlendirelim tabiki :)

@Furkan Yaldızkaya

bence iftardan sonra veya önce dışarda binme. teravihe gitmeyeceksen evinde klima ya da vantilatör varsa da (şartta değil) bir roler alma imkanın varsa roler al. 30 dk evinde bin yeter, bacaklar vücut hamlamaz iyi edersin.

hem bu işi evin de yapacağın için bir çorba içerisn 30 dk ara veririsin sonra rolera binersin. baktın kendini kötü hissettin hemen bırakırsın nasıl olsa evinden çok uzakta değilsin:)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yaldızkaya
@galipulusoy

Evde klima var. Fakat benim roler alma imkanım maalesef yok :( Büyük ihtimalle evin yakın çevresinde bir parkur belirlerim sürekli orada dönerim.. Böylelikle eve sürekli yakın olmuş olurum. Tavsiyeniz için teşekkürler :)

elit olarak antrenman yapmayıp gerçek yarışlara hazılanmıyorsanız.Söylediğiniz gibi akşamları gezinti olacaksa çok ağır yemek yemeden sıvı dengesiyle çok sorun olmayabilir,yanlız bir yarışçıysanız,ikisi bir arada olamaz.Tabiki vücut ve kapasite sizin

• Beğen
@Fırat Dizman

Fırat bey cevabınız için teşekkür ederim. Sporcu olmadığım için sizinde belirttiğiniz gibi akşamları sadece bir miktar sıvı dengesini koruyarak gezmek sanırım en mantıklısı.. Peki sizce bunu iftardan yaklaşık 1 saat önce çıkıp dolaşmak şeklindemi yapmalıyım yoksa iftardan 1-2 saat sonra çıkıp hafif tempoda 1 saat dolaşmak şeklindemi yapayım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.. :)

@Furkan Yaldızkaya

düşüncem ,bunu sizin o anki fiziksel durumunuz belirlemeli,yani,havalar çok sıcak,gün içinde nasıl bir işte nasıl bir yerde çalışıyorsunuz bilemiyorum,o yüzden iftara 1 saat kalada olabilir,kan şeker düzeyiz ve o anki hararet durumunuz önemli,her ikiside olabilir,ama buna bence durmunuza göre siz karar verin derim.iyi hissediyosanız öncede olabilir,ama vucudu dinleyin eğer uyarılar veriyorsa ona göre davranın

• Beğen
Ispartadaki bisikletçi arkadaşlarımızla Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimlerinde bir araya gelerek bir ekip oluşturmak istiyoruz katılmak isteyen arkadaşlar Atatürk Spor Salonuda Spor Bilimleri Bölüm başkanlığına ugraya bilirler...

@Fatih KILINÇ

Bisikletçi olduğumuz tam söylenemesede bugün bir bisiklet aldım,iki arkadaşımla beraber ufak turlar atıyoruz özel mesaj atabilmek için yeterli mesaj sayım yok dediğim gibi yeniyim.Yarın yine akşamüstü bir terslik olmazsa dışarıda oluruz görüşürsek güzel olur hem Ispartada sürüş için fikir ve öneriler yararımıza olacaktır.

Benimde kafama takılan bi konuydu bu:) Ne derece uygularım veya doğru bilmiyorum ama iftara yakın fırına gidip sıcak pide almak (hemde vakit geçirmek) ve iftar sonrasında da biraz pedallamayı düşünüyorum ama bakalım o anki şartlara göre artık:)

ben açıkçası Ramazan'da bisiklet kullanmayı düşünmüyorum. İftar sonrası üstüme çöken o tatlı rehavet bana otur oturduğun yerde diyor:)))

Ben bugün sahurdan sonra 6 gibi çıktım çok dokanmadı. Hatta ilk iki saat 1 kilo su bile kaybetmemişim. Sonra tekrar antrenmana döndüm ve zorlu kısa bir parkur denedim. Ancak sabah serinliğinde 30 küsür kilometrede 700 gram su kaybetmeme rağmen ileriki saatlerde 82,8'den (sahur ölçüm) 80,6 kg.'a düştüm. Sıcaklık faktörü çok önemli...

Arkadaşlar Benim böle konularda pek bilgim yoktur ama su an oruç tutuyorum oruç tutsam bile sabah namazından sonra bi 10 15 km gidiyorum hiç de yorulmuyorum zaten sahurda da yatmadığım için eve geldiğimde hemen uyuyorum kalktığımda iftar saati olmuş oluyor yemeğimi yiyorum arkadaşlar çağırıyor gene bi 15 20 km gidiyorum .. Sizlere diyeceğim Sıcaklık sakın hava sıcaksa cıkmayın o zaman susuyorsunuz ...d

Geri