Scudo Sports

Recumbent satılan yerler

@emir yakup bulut
Bu bisikleti denediniz mi?
Çok dikkatimi çekiyor, tarif edildiği gibi konfor ve uzun soluklu sürüş rahatlığı varmış, yakın bir zamanda düz ve bayırda denemek istiyorum, bu sebeple imkan arıyorum.

Scudo
Trikeverde sport modelini almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ? Recumbent trikelerden biraz farklı gibi duruş pozisyonu vs

Sordum uretmiyorlarmis yil sonu demislerdi o model icin ustad

@yaboga
Sport modeli şu daha dik oturulan 1550tl olan model yeşil rengi varmış stoklarında ben biraz araştırdım terra bike markasına benziyor o model diğer performans modeli daha agresif bir sürüş için sanırım ve görüntüsü itibari ilede daha güzel donanım olarakta yukseltilebilir görünüyor sport modelinde shimano nexus 3 var aynakol tekli bu nedenle biraz çekimser kalıyorum almak yada almamak konusunda
Yurtdışında araştırdım en ucuzu 1300 dolar gibi rakamlar var kart trike yada onun gibi bi marka olması gerek tam hatırlamıyorum çok bilgisiz olduğum bi konu açıkçası

Yerli üretim olan "Trikeverde" markasının Sport modelinde 3 vitesli Nexus göbekten vitesli.City Bike sınıfında olduğu için gayet tatminkar, çevrim oranı olarak 3x7 dağ bisikletine denk geliyor.

Performans amaçlı model ise 1 ay içinde hazır olacağı yönünde Bahadır beyden e-mail aldım..3x8 vites,disc brake ve 27 inc arka lastik.Güncel Fiyat 2200 TL+KDV (link)

Recumbent sınıfı bu tür bisikletlerin diğer bisikletlere göre avantajları dezavantajlarından çok daha fazla. Avantajlarını kısaca sıralayacak oursak;

1).Aerodinamik ve Hız:En büyük artısı Normal bisiklete nazaran daha alçak olması sebebiyle %10-20 daha az rüzgâr direncine maruz kalması sayede daha az enerji sarfiyatı sağlıyor. Bu aerodinamik yapı sayesinde inişlerde ve düz yollarda maksimum ve ortalama hızlarınız daha fazla oluyor. (iki tekerlekli olanlar daha hızlı)

2).Konfor: Yaslanma pozisyonu daha önce bisiklet üzerinde tatmadığınız bir konfor sağlıyor. (üç tekerlekliler daha konforlu)

3). Sağlık Yönünden:Vücudunuzun üst kısımlarında herhangi bir kasılma ya da gerginlik; boyun, kollar, bilekler, eller, omuzlar gibi kritik noktalarda herhangi bir ağrı olmuyor. Ayrıca bacak pozisyonu, neredeyse baş ile aynı yükseklikte olduğu için kalbe kan akışı daha kolay sağlanıyor, nefes almak kolaylaşıyor ve daha az güç sarf ediliyor.

4). Güvenlik: Bisikletin alçak ve üç teker olması nedeniyle düşme gibi kazalar olmuyor. İki tekerli versiyonlarda ise en hafif şekilde atlatılıyor.

5). Görüş Açısı: Sürekli asfalta değil de boynunuzu zorlamadan geçtiğiniz manzaraya bakabilmenin verdiği keyifi diğer klasik bisikletlerde bulamazsınız.

Dezavantajlarına gelince;

1). Az miktarda ile üretilmesi, fiyatının normal bisikletin fiyatından daha fazla oluyor. Dünyada çok az sayıda üreticisi ve distribütörü olduğundan, denemek ya da almak zor olabiliyor.

2).Bisiklet binmeyi bilseniz bile İki tekerlekli modelleri kullanırken başlarda zorlanırsınız.

3). Daha büyük bir dönüş çapına ihtiyacı var. Sadece şehirde binmek ve trafiği takip etmek zorunda olduğunuzda bir sorun yaratıyor.

4) Bazı recumbentler, normal bisikletlerden daha uzun oluyor. Bu sebeple bisikletleri kargolarken ya da araçlara koyarken sıkıntı olabiliyor. Ayrıca direksiyon ile tekerler arasındaki mesafe, km sayaçları için problem olabiliyor.

Daha fazla bilgiyi (link) ulaşabilirsiniz.

Gökben Bağcı Ayme ve Nicolas Ayme çifti 2014 te Fransa'dan başladıkları dünya turunda bu bisikletleri kullanıyorlar. Dört yıl sürecek turda bisikletleri ile toplam 50.000 km yol katedecekler. Gezi ve makalelerini takip etmek isteyenler için (link)

Dosyalar

• 2016-06-18_123409.jpg
    2016-06-18_123409.jpg
    54,8 KB · Okunma: 68
yaklaşık 6 aydır izmir karşıyakada
trikeverde performans modelini kullanıyorum..
oldukça memnunum..
son derece keyifli ama hız konusunda
biraz yetersiz kalıyor... problem benden de kaynaklı olabilir ama ortalama 20-22 km hız gerektiren turlara katılamıyorum..
En fazla 15-16 ortalama hız gerektiren turlara katılabiliyorum...
Bir ara rekumbenti bıraktım 2 teker yol bisikletine geçtim ama bir ay sonra tekrar trikeverde ye döndüm...
Son derece keyifli ve konforlu..
tavsiye ederim...
rekumbentçiler çoğalsın ve bizde bir grup kuralım isterim doğrusu...

Dosyalar

• IMG-20180505-WA0004.jpg
    IMG-20180505-WA0004.jpg
    79,4 KB · Okunma: 95
@rozturk peki yol bisikletinde ortalama hızınız nedir? Bahadır EĞİ ile 2 tekerli önden çekişli bir modelin üretimi konusunda telefonda görüştüm, 5 kişilik bir talep oluşturmak için forumda konu açtım fakat tahmin ettiğim üzere ilgilenen olmadı, millet bisiklet endüstrisinin yalanlarıyla yaşamaktan mutlu görünüyor.

genelde karşıyaka- sasalı arasında
kullanıyorum. .

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
konuyu bi hortlatayım...Meryemoğlu İsa ölüleleri diriltiyordu , ben zavallı ademoğlunun elinden ise sadece eski konuları hortlatmak geliyor.
karbon bisiklet tecübesini de yaşadım, bir arkadaşımdan mı ödünç aldım? yok be, yurt dışından satın aldığım parçalarla kendim inşa ettim, toplamak yerine inşa etmek ifadesini kullanmayı tercih ediyorum.
şimdiki hedefim, önden çekişli bir yatay bisiklet sahibi olmak, Amerikan menşeili cruzbike vendetta hayalimdeki model..fakat çok pahallı...80 milyonluk memlekette bunu üretebilecek ne imalathane ne de mühendis var, anca internetten resimlere ,videolara bak da dur.Sözlüğünde "icat çıkarmak, eski köye yeni adet "gibi deyimler bulunan bir kültürden inovasyon mu bekliyorsun ha?

@emir yakup bulut
"Konu hortlatmak" terimi de bana çok saçma geliyor. Alakalı bir konu varsa oraya yazarsın. Konu kirliliği oluyor bence. Neyse konu bu değil, kusura bakmayın ?.
Bence yapılsa, yeni şeyler denense güzel olur. Şu basıkçı arkadaşlar biraz kafa yorsa güzel şeyler yaparlar ?.

@rozturk abi izmirdeyim bende atasanayi tarafındayım sasalı yolunu sık kullanırım gezi amaçlı , recumbent bisikletinizi denemeyi çok isterim çok hoşuma gidiyor hatta kendim bir tane tasarlıyorum en kısa zamanda da yapımına başlayacağım inşaallah

Selam,

Aranızda aşağıdaki linkte bulunan recumbent bisikletin yokuş çıkma performansı hakkında pratik tecrübesi olan var mı?

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: templeos
Geri