@bianchircx229
düzenli olarak antreman yapan kimse o yokuşlarda yürümedi bisikleti ele alarak çıkmak zorunda olunan sadece sahildeki kayalıktı biraz da kendinizde arayın suçu yaşınız çok genç bizlerden cok daha ıyı cıkmanız mumkun hemde kısa surede yeter ki isteyin.o yokuşları bisiklet üzerinde cıkan 40 ve 50 yaş üstü 0n arkadaş vardı kendinizi biraz da onlarla kıyaslayın bu adam bu kadar kılolu ama nasıl cıkabılıyor dıye.
yukarıda milli sporculara söylenen yorumlara da kendi gözümden cevap vereyım o gençler sizleri temsil ediyor ve hiçbir gelirleri yok .Kadir kelleci brissa sporcusu aldıgı maaş askeri ücret başka hiçbir geliri yok 30 yaşına yaklaştı ve en fazla 3-4 sene daha ödül kazanacak pek çoğunuz o yaşlarda gelecegınızı garanti altına alabılecek iş sahıbı olacaksınız belkı evlenıp evınızı kurmuş olacaksınız fakat o arkadaşımız bu spor ıcın pek çok seyden fedakarlık yapıyor ve sadece bısıklete bınıyor.ben şahsen onunla bırlıkte pedal cevırmekten mutluluk duyuyorum o bıle dünya genelınde cok vasat bır sporcu avrupadakı sevıyeyı onu gorerek anlayabılıyorum.yani ödülü haftanın her gunu antremanını yapan tum yaşam şeklini bısıklete odaklamış birisi almasın bır sendır haftasonları bısıklete bınen canı sıkılınca hıc bınmeyen hiç antreman acısı cekmemiş birisi mi alsın.yerı gelınce bu forumda spora sporcuya destek dıyoruz ülkemizin en ıyı mtb bısıkletcısı yarışa girdi diye sitem edıyoruz bu yazılanları okusa Kadir emin olun uzulur.dun son dönüşte tam bir saat yenı tanıstıgı bir abisine (yarışçı bır arkadaştı 40 yasında ve turcuydu ona ragmen fınalde cok başarılı yarış koştu) evet tam bır saat bu abısıne cektıgı sıkıntıları anlattı o kadar dolu yani türkiye şampiyonu.
Yine bu yarışta yaşını başını almış kiloları artmış 35 yaşını geçmiş pek cok insan vardı düenli spor yapan ve son etaba kadar gelen ben 20 li yaşlarda bisiklet sporu yapıp yarış koşacak hale gelen bir genç olsaydım ve bu yarışa gelıp o abilerin benı geçtiğini o yuruyerek cıktıgım rampaları ayakta takır takır tırmandıgını görseydim oturur şapkayı önüme koyar nerede hata yaptıgımı düşünür plan yapardım ya onlar gibi çıkmalıyım yada bisiklete daha farklı baklamalıyım eğer ki yarışacaksam böyle olmalıyım diye.her ne kadar eğlenceli olsa da bu bir yarış ve iyi olan kazanacaktır ve kazandı da .Şunuda söyleyeyım moralınız bozulmasın ılk 3 etap kafaya oynayaların hemen hemen hepsi yuzde 80-85 performans la surduler cunku son etabı bekledıler zaten o yuzden ılk etap ben onların arkasında kalabıldım 1 dakıka cıvarı fark yedım şampiyondan ama son etap max bastıkları ıcın ve tukendıgım ıcın 6-7 dakıka fark yedım
her yarış bir tecrubedır doğru şeylerı not alırsanız sıze cok faydası olur yanlış şeylere odaklanırsanız sadece uzuldugunuzle kalırsınız yada bırılerıne kızarsınız.
bu konunun başında cihan arkadaşımız da kazanma cumlelerı kuruyordu güldük eğlendik o bölümlerde Melih arkadaşımız bazı cumleler yazdı
kimse anlamadı ben anlatayım o kısmı Melih de cok sevdıgım bır kardeşimdir bır dönemler cihana benzer cumleler kuruyordu sonra federasyon yarışlarına gırmeye başladı ve gerçeği gördü artık cumle kurmuyor
Cihanı da yenı tanıdım ama sevdim
eglencelı bır kardeşimiz alınganlıgı da yok emınım o da bazı gerçeklerı fark etmıştır artık oyle cumleler kurmaz.ben lısteyı gördüğüm gun kacıncı olacagımı bılerek gıttım yarış sabahı yenı katılanları görünce yıne kacıncı olacagımı tahmın etmek zor degıldı bu bır spor ve şansızlıklar yaşanmazsa ıyı kötü herkes nasıl cevırdıgını bılır ben mevcut gucumle kımlerı gecebılecegımı kımlerın gerısınde kalacagımı bılırım .Zaten benı gececegıne emın oldugum bır sporcunun tekerınde gıdıyorsam ıkı ıhtımal vardır ya adam benı bıtırıyordur yavaş yavaş yada bir problem yaşıyordur onuda hemen anlayıp ona göre durum almak gerekır eger kı nabzım o durumda olması gerekenden yuksek ıse adam benı bıtırıyor demektır kendı temposuna benı zorlayarak peşinde gıtmenın zararı vardır ve hemen kendı tempoma donmem lazım yoksa muhakkak patlarım .
Kıssadan hısse cok uzattım bırılerını eleştirirken lutfen once onun yerıne de kendınızı koymaya çalışın siz bu ekonomık sartlarda olan bır şampiyon olsaydınız bu yarışa katılırmıydınız.Yazdıklarım kimsenın sahsına degıl genel duruma düşüncelerimdir.
@chnkrmz
cihan senı de unutmadım
ödülünü veriyorum ıkı etap koşana anca fotoğrafı
https://i.hizliresim.com/WZM0Q4.jpg