Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Red Bull Geç Kalma, Erken Gel

@Ferhat Köse
yani onlarda büyüğümüz. otobüste yer verdiğim gibi onlara da yer verdim :D

Scudo
k@chnkrmz
bu kadar iyilige hatirlat eve gidince bir sigma far seti fotosu hediye edeyim buradan :)

bu kadar iyilige sana da hediye sigma set fotosu :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Yarışmaya 251 kişi katılmış, kişisel görüşüm insanlara bisikleti sevdirebilmek adına ve yeni sporcular yetişmesi için bu tarz yarışların sadece amatör bisikletçiler arasında yapılması yani milli sporcuların katılımını kabul etmemek gerek keza okuduklarımdan listeler açıklanmaya başladıktan sonra milli sporcuları görünce bir çok amatör yarışçıların daha yarışma başlamadan morali sıfıra iniyor ve kazanma umutları tükeniyor. Keza limit 300 olmasına ve günler öncesinden kontenjan dolmasına rağmen 49 kişi yarışmaya katılmamış.

Son derece keyifli, eğlenceli, zorlu, bol reddbull lu bir yarıştı. Gayet güzel bir argonisazyon yapmış redbull. Bisikletler ayrı vapurda, bizler ayrı vapurda geçtik. vs vs...

Brifing esnasında söylenene göre 350 kişi varmış yarışta. Kontenjan 300 kişiydi ! 50 kişi eklenmiş. Yarış alanına geçtiğimizde birde baktım ki herkes haldur huldur alana gelmiş ve önlere geçmiş. Neyse başladık koşturduk keyif aldık.

Yanlız böyle %80'ni amatörlerin oluşturduğu bir yarışta, milli sporcuların, ön önde yarışa başlaması ve kazanıp hediye kapması son derece adeletsiz bir durum benim düşünceme göre. Gönül isterdi ki o hediyeleri şu forumdan, yada Anadolu'dan gelen herhangi biri alsın. Yarış daha başlamadan sonuç bellirlenmiş gibi oldu bu şekilde düzenlenmiş bir katılımda.

O liste dol@KronCHE
Noldu katilabildin mi
Ben de kont. doldu diye gitmedim:agla:

@mtb_rider of ya ben de kont. doldu diye gelmedim :agla::agla::agla::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Yarışmanın adını Geç kalma erken gel değil bisiklete binme onunla yürü olarak değiştiriyorum :D ( Full HD izleyebilirsiniz :) )

Yukarıda bahsi geçen MILLI SPORCUlara tanınan imtiyaza bende ayar oldum. Adam 20 senedir bisiklete biniyor, biz ise 6 aydır. Ilk turda 65 ikincisinde 68 ücüncüsünde ise havlu attım 68, finish e geldigimde vapurlar bile hareket etmişti, deniz taksisi ile büyuk adaya döndüm :D Vesselam REDBULL resmen demişki:" Biz ödülleri adları okunan ön sıraya dizdiğimiz milli sporculara vereceğiz, siz geride kalan 294 kişi keyfinize bakın, umurumuzda değilsiniz."

• Beğen
Tepkiler: bianchircx229
@Gogitoğlu O tam komediydi etkinlik alanında her aktiviteye katıldı sonra bi baktım yokuş tırmanıyor :D

@bianchircx229

düzenli olarak antreman yapan kimse o yokuşlarda yürümedi bisikleti ele alarak çıkmak zorunda olunan sadece sahildeki kayalıktı biraz da kendinizde arayın suçu yaşınız çok genç bizlerden cok daha ıyı cıkmanız mumkun hemde kısa surede yeter ki isteyin.o yokuşları bisiklet üzerinde cıkan 40 ve 50 yaş üstü 0n arkadaş vardı kendinizi biraz da onlarla kıyaslayın bu adam bu kadar kılolu ama nasıl cıkabılıyor dıye.

yukarıda milli sporculara söylenen yorumlara da kendi gözümden cevap vereyım o gençler sizleri temsil ediyor ve hiçbir gelirleri yok .Kadir kelleci brissa sporcusu aldıgı maaş askeri ücret başka hiçbir geliri yok 30 yaşına yaklaştı ve en fazla 3-4 sene daha ödül kazanacak pek çoğunuz o yaşlarda gelecegınızı garanti altına alabılecek iş sahıbı olacaksınız belkı evlenıp evınızı kurmuş olacaksınız fakat o arkadaşımız bu spor ıcın pek çok seyden fedakarlık yapıyor ve sadece bısıklete bınıyor.ben şahsen onunla bırlıkte pedal cevırmekten mutluluk duyuyorum o bıle dünya genelınde cok vasat bır sporcu avrupadakı sevıyeyı onu gorerek anlayabılıyorum.yani ödülü haftanın her gunu antremanını yapan tum yaşam şeklini bısıklete odaklamış birisi almasın bır sendır haftasonları bısıklete bınen canı sıkılınca hıc bınmeyen hiç antreman acısı cekmemiş birisi mi alsın.yerı gelınce bu forumda spora sporcuya destek dıyoruz ülkemizin en ıyı mtb bısıkletcısı yarışa girdi diye sitem edıyoruz bu yazılanları okusa Kadir emin olun uzulur.dun son dönüşte tam bir saat yenı tanıstıgı bir abisine (yarışçı bır arkadaştı 40 yasında ve turcuydu ona ragmen fınalde cok başarılı yarış koştu) evet tam bır saat bu abısıne cektıgı sıkıntıları anlattı o kadar dolu yani türkiye şampiyonu.

Yine bu yarışta yaşını başını almış kiloları artmış 35 yaşını geçmiş pek cok insan vardı düenli spor yapan ve son etaba kadar gelen ben 20 li yaşlarda bisiklet sporu yapıp yarış koşacak hale gelen bir genç olsaydım ve bu yarışa gelıp o abilerin benı geçtiğini o yuruyerek cıktıgım rampaları ayakta takır takır tırmandıgını görseydim oturur şapkayı önüme koyar nerede hata yaptıgımı düşünür plan yapardım ya onlar gibi çıkmalıyım yada bisiklete daha farklı baklamalıyım eğer ki yarışacaksam böyle olmalıyım diye.her ne kadar eğlenceli olsa da bu bir yarış ve iyi olan kazanacaktır ve kazandı da .Şunuda söyleyeyım moralınız bozulmasın ılk 3 etap kafaya oynayaların hemen hemen hepsi yuzde 80-85 performans la surduler cunku son etabı bekledıler zaten o yuzden ılk etap ben onların arkasında kalabıldım 1 dakıka cıvarı fark yedım şampiyondan ama son etap max bastıkları ıcın ve tukendıgım ıcın 6-7 dakıka fark yedım :) her yarış bir tecrubedır doğru şeylerı not alırsanız sıze cok faydası olur yanlış şeylere odaklanırsanız sadece uzuldugunuzle kalırsınız yada bırılerıne kızarsınız.

bu konunun başında cihan arkadaşımız da kazanma cumlelerı kuruyordu güldük eğlendik o bölümlerde Melih arkadaşımız bazı cumleler yazdı :) kimse anlamadı ben anlatayım o kısmı Melih de cok sevdıgım bır kardeşimdir bır dönemler cihana benzer cumleler kuruyordu sonra federasyon yarışlarına gırmeye başladı ve gerçeği gördü artık cumle kurmuyor :) Cihanı da yenı tanıdım ama sevdim :) eglencelı bır kardeşimiz alınganlıgı da yok emınım o da bazı gerçeklerı fark etmıştır artık oyle cumleler kurmaz.ben lısteyı gördüğüm gun kacıncı olacagımı bılerek gıttım yarış sabahı yenı katılanları görünce yıne kacıncı olacagımı tahmın etmek zor degıldı bu bır spor ve şansızlıklar yaşanmazsa ıyı kötü herkes nasıl cevırdıgını bılır ben mevcut gucumle kımlerı gecebılecegımı kımlerın gerısınde kalacagımı bılırım .Zaten benı gececegıne emın oldugum bır sporcunun tekerınde gıdıyorsam ıkı ıhtımal vardır ya adam benı bıtırıyordur yavaş yavaş yada bir problem yaşıyordur onuda hemen anlayıp ona göre durum almak gerekır eger kı nabzım o durumda olması gerekenden yuksek ıse adam benı bıtırıyor demektır kendı temposuna benı zorlayarak peşinde gıtmenın zararı vardır ve hemen kendı tempoma donmem lazım yoksa muhakkak patlarım .

Kıssadan hısse cok uzattım bırılerını eleştirirken lutfen once onun yerıne de kendınızı koymaya çalışın siz bu ekonomık sartlarda olan bır şampiyon olsaydınız bu yarışa katılırmıydınız.Yazdıklarım kimsenın sahsına degıl genel duruma düşüncelerimdir.

@chnkrmz
cihan senı de unutmadım :) ödülünü veriyorum ıkı etap koşana anca fotoğrafı :)

https://i.hizliresim.com/WZM0Q4.jpg

@Ferhat Köse Açıkçası uzun yazıları okumam ama sizinkini okudum. Kendi adıma konuşayım 1 aydır bisiklete bindiğimi düşünürsek çoğu kişinin 2. yokuşta geri döndüğünüde hesaba katarsak ilk etabı bitirmek bile benim için başarıdır. Hiç hırs yapmadım sakin sakin ne çok zorlayarak nede çok yavaş kalarak ortalarda bir yerde yer aldım. Bana buda yetti açıkçası. Ama şöyle de birşey var oraya gelen çok çok hırslı ama bu sporu amatör olarak yapan Türkiye şampiyonlarıyla yarışmak için değil kendi gibi amatör insanlarla yarışıp bu ödülleri kazanmak isteyen genç ve parlak arkadaşlarda vardı. Bu tip organizasyonların amatör ruhla amatör insanlarla yapılması kanaatindeyim. Biz nasıl ki Türkiye şampiyonasına katılamıyorsak Türkiye şampiyonası bisikletçilerinin de %90 ı amatör olan bir organizasyona katılmaması gerekirdi. Şampiyonun sıkıntıları vardır muhakkak herkes gibi ama gelen arkadaşların çoğu elindeki 3-5 parayla sırf bu yarış için bisiklet aldı bu arkadaşlarında sıkıntısı yok mu var ama düşünün 2 kişi fazla geçebilmek için parasını bu işe yatırıyor. Ben bu sporu benimsemiş insanlara hayranım hatta bu sebeple size elit bisikletçi gibi davrandım ;) İşin özü şu ki amatör amatörle profesyonel profesyonelle yarışmalı...

milli sporcular kesinlikle katılmamalıydı,tamamen amatör olmalıydı,asgari ücret alıyorsa bu bizlerin değil devletin suçudur,(kendimde asgari ücret alıyorum)o yarışta kazandığı 3 bintl hayatını değiştiremiyeceğine göre,iyikide katılıp 20 tl mi heba etmemişim sonuç belliymiş zaten.

@bianchircx229
senın dedıklerın avrupada oluyor ama bızde cok zor .cunku sporcu sayısı cok az mevcut yarış sayısı da cok az.sende ıstersen turkıye sampıyonasına katılabılırsın yasak degıl lısans cıkartman yeterlı o da ucretsız dagıtılıyor bu ulkede bılıyorsun.benım yazdıklarım sana degıldı senden alıntı yaptım ama ınanın bırazcık antremana başlayın ve sevıyenızın yaşınızdan dolayı cok hızlandıgını görün cok farklı hıssedeceksınız yapılan her antreman cekılen her acı bu antremanlar ıcın yapılan her fedakarlık senden ıyıyı gorunce akıla gelıyor ve saygı duymaya baslıyorsun ben senede yaklasık 12 bın km bınıyorum haftada ortalama 10-14 saat bısıklet kullanıyorum ve bu sevıyedeyım o arkadaşların yaptıklarını dusunuyorum kendım yapmak ıcın nelerden vaz gectım onlar acaba nelerden vaz gecmıstır daha fazlasını yapmak ıcın onlar aklıma gelıyor ve saygı duyuyorum.

eger kı bır gun her ılde 50 bısıklet yarışçısı olursa emın olun o zaman her ılcede her ılde her hafta sonu bolgesel yarışlar duzenlenmeye başlayacak sonra ıller arası sonra ulusal dıye artacak avrupa ulkelerınde sıstem böyle şu an .Mevcut sayı ıle malesef yapılan her yarışa gıtmek ıstıyoruz cunku her yarış bır tecrube ve en ıyı antremandır .ben eskısehırden gece 02 de otobuse bındım sabah 6 da ındım yarışa geldım yarıştım gece 01 de gerı bınıp dondum maltepeden dudulluya sırt cantası 10 kg tırmandım donmek ıcın :) yaklaşık 150 lıra para harcadım bu yarış için ve kazandıgım bır sıgma :) belkı onuda kazanamayabılırdım bır lastık patlagına bır acemı arkadasın startta carpmasına bakardı yada bir düşmeye ve ödülü asla alamayacagımı da bılıyordum lısteden dolayı bu masrafı neden yaptım bırıncısı yenı etaplar görmek ıkıncısı sezon sonu olması nedenıyle nasıl kapattıgımı anlamak ucuncusu dıger rakıplerımın son durumlarını ızlemek ve en önemlısı eğlenmek :) tabı bırde antreman yapmış olduk o kadar tırmandık varsın ödülü Kadir alsın.Senın gözünden de bakacak olursam sende artık ıyı kotu antreman yapanlarla yapmayanlar arasındakı farkı gordun rampa denılınce oyle forumlarda konusulan yuzde 5-10 un aslında mtb ıcın rampa olmadıgını mtb rampasının yuzde 20-40 aralıgında basladıgını anladın eger dıkkat ettıysen beslenme dınleneme sıvı alımı ne kadar önemlı onları görmüşsündür.Startta önde olmanın faydasını anlamışsındır riskleri fark etmıssındır gibi ilk aklıma gelenler emın ol ıkıncı yarışına cok farklı psıkolojı ıle gıdeceksın buyuk tecrube kazandın 20 lıraya asla satın alamayacagın.

@mehmet haliç
3 bın tl degıldı odul o kadar olsaydı katılmazdı zaten yaklaşık 20-22 bın lıralık bır ödül dü 18 bın lıralık bısıklet 3 bın lıralık hedıye cekı bın bınbes yuzlıralık go pro sızce 15-20 bın lıra hayatını degıstırmeye yetmez mı hala

@Ferhat Köse Size katılıyorum bisiklet üzerinde geçilen her metre bir sonra ki metreyi daha kolay almayı sağlıyor bunu 1 ay gibi kısa bir sürede tecrübe ettim etmeye devam ediyorum. Forumdan siz dahil birkaç kişi ilk 30 a girdi bu bile beni motive etmeye yetiyor. Seneye üzerinde sarı siyah karaman formasıyla 1 kişi önünüzde olacağım Cihan mı oldum ne :)

@mehmet haliç 20 TL heba olmuyor hocam öncelikle onu söyleyeyim. Verdikleri forma sadece 20 TL eder en az hemde hadi 2-3 redbull içtin ben 2 tane powerbank aldım 25 TL gittigidiyor hediye çeki aldım toplam 100 TL kazanmış oldum neredeyse :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@bianchircx229
inşallah olursun ne dıyeyım. sızın yaşlarda harcanan emek tamamen karsılıgını buluyor bızde oyle degıl. senın yaptıgının ıkı katını vermem lazım kı aynı sevıyede karsılık alayım ama şunu da ekleyeyım :) yarış koşmaya başlayalı 2 sene oldu ve hedefım 3 ncu yıl dı yanı bır dahakı seneye cok farklı bır ferhat köse olacak :) yanı yanlış seneye hedef koydun bu sene yapmalıydın bunu :)

bu arada forumdan son 30 a kalan dıger arkadaşlar kım konuşmadık onlarla hıc gemıde

• Beğen
Tepkiler: bianchircx229
Geri