Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Renk Değişimi

@condition

Teşekkür ederim. Boyayı kendim söküp oto boyacıya boya sökülmüş şekilde verdim. Boya sökmek için 1 kg lık filli boya boya sökücü kullandım. Yanlız boya sökücüyü kullanırken çık dikkatli olmalısınız,tene temas ettiğinde çok yakıyor. Mutlaka uzun kollu bişey giyin,elde eldiven gözünüzde de gözlük olsun çünkü mutlaka sıçrıyor bi şekilde.
İşlem şu şekilde;
Boya sökücüyü kadroya sürmeden önce (yağlı boya fırçası ile ) tornavida vs. gibi bişeyle 5-10 cm aralıklarla boyayı kaldıracak şekilde çizikler atın,sonra boya söküçüyü fırçayla sürün 4-5 dk bekleyin boyanın ve altındaki astarın kabardığını göreveksiniz,sonra spatula gibi bir şeyle bu kabaran kısmı kaldırabilirsiniz. En son bulaşık teli ile bütün kadroya zımparalam işlemi yaptım.

Kadrodaki heyşeyi söktüm ben fotoğrafta görebilirsiniz. Katlanır aksam vidalarını dahi söktüm. Ama göbeği sökmedim. Aynakolu söktüm.
Sonrasında boyacıya verdim o da su zımparası yaptı ve astar boya uygulaması yaptı.

Scudo
Gayet güzel olmuş ben beğendim.
Ayrıca kolay çizilmemesi için şeffaf folyo ile kaplamanızı öneririm tabi folyo parlak bir görüntü verecektir mat siyahın pek bir anlamı kalmayabilir. Tercih sizin. Keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
@osman öksüz Hocam çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Benim için ve katlanır boyamayı düşünen herkes için klavuz olacak söyledikleriniz. Uygulamaya başlarken takıldığım yer olursa danışırım yine size.

• Beğen
Hocam çok iyi olmuş. Güle güle kullanın. Ben de renk değişimi arifesindeyim. Mat siyah ve kırmızı kombini düşünüyorum aynı şekilde.

Zevkler renkler ayrı şeyler güzel şeyler. Zevkinize uydurmak güzeldir. Oto boyacısı abimiz temiz iş çıkartmış.
Ha ben yapar mıyım böyle işlemler. Ben üzerindeyken bisikletin rengini görmediğim için pembe olsa da farketmez bana.
Tekerine taş değmesin kazasız belasız kullanırsın inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Başlık "Mahalle baskısı" olarak değiştirilmeli :snzdglsn: Fotoğrafa bakınca kulaklarımda şu diyaloglar canlandı :D
"Bu ne oğlım çucuk bisikneti hem de pempe puhahaha"
"Cocug musun la sen?"
"Bi büyüyemedin ha püskül dak püskül dak penpe büsgül nihehe"

Ortadoğu halkına ters bu renkler :D Daha kötü yorumlar da gelebilirdi "oğlum sen hayırdı pembe bisiklet falan?"

Gerçekten güzel olmuş, Şuanki durumunu merak ettim :D

bence gayet güzel ve şık olmuş. Tertemiz. güle güle günlerde sürüşlere.

Harika görünüyor. Orijinal rengi de çok güzelmiş ama mat siyahın ayrı bir çekiciliği var. Güle güle kullanın ☺️

• Beğen
Normalde modifiye edilen, originalden sapan herşeyden uzak dururum fakat bisiklet gerek boya kalitesi gerek renk uyumu bence originalinden kat kat daha güzel olmuş, karakter kazanmış 👍👍

Gerçekten güzel olmuş, Şuanki durumunu merak ettim :D

Aradan baya bi zaman geçmiş. Uzun suredir foruma girmiyordum. Epey gecikmiş bir cevap olacak. Bugün itibariyle birkaç çizik haricinde boyada bi deforme yok. Boya atmasi veya renk solması hiç olmadı.

Yazın ben de yol bisikletimin boyasını yenilemeyi düşünüyorum. Kadro aluminyum fakat maşa karbon veya karbon kaplama tarzı(karbon olma ihtimali fazla). Karbon parçanın boyasını nasıl halletmeliyiz? Kadroyu boyayıp maşayı kaplamak da geçiyor aklımdan.

Yazın ben de yol bisikletimin boyasını yenilemeyi düşünüyorum. Kadro aluminyum fakat maşa karbon veya karbon kaplama tarzı(karbon olma ihtimali fazla). Karbon parçanın boyasını nasıl halletmeliyiz? Kadroyu boyayıp maşayı kaplamak da geçiyor aklımdan.
Karbon boyama hk hiç bilgim yok maalesef. Karbon bisikletleri boya videolari da görmüştüm nette daha önce. İsterseniz bi araştırın.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri