Scudo Sports

Renkli Yol lastiği önerin

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
2.984
Konunun uzmanı olarak pek soru sormam fakat konu ülkemizde parça bulmak olunca sizlerden de yardım alayım dedim.Zaten ürünlerinin tamamını sitesinde sunan bir firma da olmayınca birbirimizle yardımlaşmak durumunda kalıyoruz.
Aradığım özellikleri yazayım;

700x20 (ilk tercihim), 700x21, 700x23 ölçüde
Renkli (siyah dışında, ya da siyahsa bile bol yazılı olabilir)
Türkiye'de satılan
Tercihen kevlar
Düşük fiyatlı

Scudo
Yol bisikleti lastik seçimi konusunda kendi tecrübelerim:

- Schwalbe Stelvio (Light) : 700x20 ebat kevlar, kullanmadım inceledim, fazla dayanaklı görünmüyor. Belki ultra maraton turlara özel bir iki test denemesi olabilir. :)

- Hutchinson Top Speed : Fransız mali, 700x23 ebat, 225 gram ve kevlar, Maraton tur güzergahında birkaç defa 200+ km mesafede kullandım. Tavsiye edebilirim lakin lastik hamuru fazla yumuşak ve bozuk zeminlerde ve cam kırıklarına karşı fazla hassas gözüküyor. Fiyat yüksek, bende gri yanakli mevcut, farklı renkleri olabilir. Forumda (deli_kadir) arkadaş tarafından bir çift satışda idi.

- Continental GP 3000 : Alman yapımı, 700x23 ebat kevlar, Antreman turlarda genel olarak kullandığım lastik. Şimdilik 600+ km civarında pek sorun yok gibi ve dayanıklılık direnci iyi gözüküyor. Bu lastiğin değişik renkleri mevcut. Belki bu seri piyasade mevcut olmayabilir ama Continental GP 4000 serisinden ve değişik renklerde piyasada olması gerekiyor. (Delta/Ankara-İstanbul, BikeandOutdoor/İstanbul) Fiyat yüksek, senin isteğine uygun renklerde ve büyük puntolu yanak yazıları var. Fakat bazı kullanıcılar GP 4000 serisinden pek memnun değiller gibi ?

- Hutchinson Flash : 700x23 ebat, Scott üzerinde gelen original lastik. Fazla yumuşak ve düzensiz dönüş direnci var. Tam dairesel dönüş oluşmuyor, kalıp sorunu var. Cam kırıklarına ve bozuk asfalt yollarda korumasız.

- CST (Cheng Shin Tire) Fiandre : Cin malı, 700x23 ebat kevlar, bozuk yollarda harcamak için ve gözden çıkarılacak durumlarda kullanılacak lastik. Bu tip zeminlerde kullanma durumları gerekmiyorsa. Bu lastikden uzak durun.

- Michelin Pro 2 Race : En yakın zamanda test etme fırsatı bulunacak !
- Michelin IRONMAN : Kırmızı yanaklı modelinden sipariş verildi, test edilecek !

Ayrıca daha önceden yol bisikleti lastik seçimi 2008 konusunda bir makale yazmıştım, belki işine yarar!

hakaN

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Abi zaten bu konuyu açmadan önce senin test konusuna bakmıştım :)
Buraya cevap yazdığını görünce de heyecanlanmıştım :)

Sorun şu, aradığım Türkiye piyasasında bulunan o özelliklere haiz lastiklerdi.

Adaşıma (ultegrax) mesaj yolladım, elinde varsa ondan tedarik edeceğim.
Bisikleti satmayacak olsak yurtdışından da getirtirdim, bakalım bulabilecek miyiz kırmızı kelepir ince yol lastiği.
Yine de cevabın için teşekkür ederim.

@hakan baba yeni lastik deneyimlerinizden faydalanmak isteriz.

vittoria rubino pro, kullandım ve çok memnun kaldım. hiç patlamadı, akıcılığı gayet güzeldi. Yol tutuşu da iyiydi.

http://www.velodromeshop.net/images/products/secondary/ty12-1.jpg

@halil ibrahim duran

Bu lastiklerin tek sıkıntısı ıslak zemin yol tutuşu..
Islakta çok güvenmemek gerekiyor ;)

@Edip Dinçer
Islakta çok kullanmadığım için o konuda yorum yapamayacağım :p

@Fatih Buzgan rubena phoenix racing pro tavsiye ederim. Kırmızı ve mavi secenekleri var. Basarılı lastiktir.

Bunca yıldır forumcuyum. Böyle hort görmedim..

Yorumu istenen üyenin son aktivitesi 2008 :D :D

@x-rayted Renkli lastik önerisi isteyen başka arkadaşlar yeni konu açmak yerine bu konudan yararlanabilirler. Daha geniş düşünmek lazım.

@delann
Tabii tabii muhtemelen amaç o... Ben şaka yapmak istemiştim. Onun için hort kalıbı ile söze başladım ve koca koca smiley ler koydum. Kusura bakılmasın..
Bende aslında atıl duran kırmızı salcano lastikler var. 250-300 km falan yaptım. Satışa mı çıkarsam :)

Geri