Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Restorasyon çabam başlıyor..

Tepki
34
İsim
Lütfi Murat Balıkçı
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Restorasyon çabalarım adını sanını modelini yılını bilmediğim, heves uğruna deneme amaçlı kendim için karışık bir şeyler yapmakla başladığım bir yenileme çalışması.
Öncelikle yeşil rengi hoşuma gitmediğim için boyatmakla başlıyorum. İlk boyaları atıldıktan sonra fotoğraflarını paylaşacağım.
Ancak ufak bir problemim daha var bütün parçaları sökmeme rağmen geri takarken acaba takabilicek miyim :)
Bir diğer problem ise üstünde sunrace sistem varken evde boşta duran bir sora vites sistemim var acaba üstüne sora vites sistemi takıp öyle mi kullanmalıyım bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim.
Renk konusunda da metalik siyah yapmaya karar verdim. Üstüne de beyaz çizimler desenler yapıştırma yöntemi ile yapmak istiyorum. Yaptıkça resimler atmaya devam ederim.

Dosyalar

• IMG_20190722_014703.jpg
    IMG_20190722_014703.jpg
    1,1 MB · Okunma: 226
  • IMG_20190722_014654.jpg
    IMG_20190722_014654.jpg
    915,4 KB · Okunma: 229
  • IMG_20190721_212458.jpg
    IMG_20190721_212458.jpg
    1,3 MB · Okunma: 221
  • IMG_20190721_212456.jpg
    IMG_20190721_212456.jpg
    1,4 MB · Okunma: 212
Scudo
Kolay gelsin hocam
Ha Himalaya'lara atlet donca tirmanmisin ha restorasyon yada yenileme calismasina baslamissin ayni şey :)
Tavsiyem cok relaks olmaniz ve cok buyuk heveslere girmemeniz.

@mariokaldato

Öyle çok bir beklentim yok sahil yolunda oturuyorum. Orada hafta sonları sürmek için topluyorum. Tavsiyeniz içinde çok teşekkür ederim dikkate alacağım :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çok fazla deformasyon ya da boya hatası yoksa bisikletin rengi çok güzelmiş aslında. Tam sahil yolunda turlamalık :) Umarım her şey yolunda gider. Kolay gelsin :harika:

@mavi_bisiklet

Fazla yeşil geldi gözüme o yüzden siyaha boyattım bile mat siyah yaptım :) oto tamirci bir arkadaşım bir kaç saatte hemen boyadı.

Şimdi asıl problemim üzerine sora takmaya karar verdim acaba parçalar uyucak mı o yüzden onu nasıl anlayacağımı gösterebilicek biri varsa çok sevinirim ?

Dosyalar

• IMG_20190722_175522.jpg
    IMG_20190722_175522.jpg
    1 MB · Okunma: 116
@Muratbalikci harika bir proje bence sora set bisiklete uygun olursa nasıl görüneceğini çok merak ediyorum zamanında bende böyle bir işe merak sarmıştım ama maddi durumlar yüzünden yapamamıştım bu bisiklete jant olarak ta bir Shimano wh 501 jant seti takarsanız çok güzel bir yol bisikleti olur hem hafif hemde akıcı olur tabi bu benim tavsiyem sizin zevkinizi ve maddi durumunuzu bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: Muratbalikci
@Bisiklet sever 93

Evde boşta carraro jant var onu takmayı planlıyorum fazla masraf etmemek için. Seti takabilirsem hatta bana hiç masrafı olmadan olmuş gibi olucak boşta duran bir sora setimde var. ?

@Muratbalikci
Oncelikle orta gobek olculerini belirlemeyle basla dostum. Italtan mi ingiliz gobek mi var ona gore alacaksin edavati

• Beğen
@Muratbalikci size bir şey daha söylemek istiyorum gördüğüm kadarıyla kadroda marka veya siticker yok siz mesela ünlü bir klasik bisiklet markasının stickerlerini bastırıp bisikletin üzerine yapıştırabilirsiniz mesela siyah kadroya altın rengi yada açık sarı çok yakışır hemde çok pahalı yada zor bir iş değil ama görüntü olarak harika durur bence

• Beğen
@Murat Cömez
Göbek falan var sora setle beraber çıkan en iyisi bi bisikletçiye gidip sorarım uyup uymayacağını.

@Bisiklet sever 93
Kendi logomu tasarlayıp logo vurmayı planlıyorum önüne kadroya da bir tasarım yapmayı planlıyorum kendimin ayarlıyacğı ama öneri verirseniz onu da dikkate alırım.

@Muratbalikci
Eger alt bordaki vitestellerini tutan kelepce duruyorsa sora seti sorunsuz takabilirsin. Yalniz kadro yol bisiklet degil ama yinede STI kollar ile dropbar kullanmak istiyorsan sorun yok. Ama ben olsam toplamisken özüne has sehri bisikleti olarak yine toplardim.

@Murat Cömez

Şuan yol olarak toplamak istedim belki ilerde bir şehir bisikletine dönüştürebilirim neden olmasın. Hatta tanıdığım bazı kişiler var yol bisikletinden şehir bisikletine dönen ancak şuan için çok masraf yapmadan bir şeyler yapmak istiyorum. Şehir yaparsam herhalde single speed ya da flexi ye çeviririm.

Restorasyon işinde başarılar dilerim :) Sora sistemi bisikletinize uydurmak için hem göbek ölçünüzü belirleyip aynakola göre bir göbek uydurmanız lazım aynı zamanda arka dropout lug aralığınızı da ölçmeniz gerek. Eski kadrolarda genellikle 126mm olan arka dropout lug aralığı yeni sistem sora göbeklere uymuyor 130mm'ye genişletmeniz gerekir şayet 2-3x8 ya da 2-3x9 sora kullanacaksanız. haricen boya konusunda boyayı iş bilen birine yaptıracaksanız logo kısmını da boya ile yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer öyle olmayacaksa sticker kısmını Folyo plotter kesim değil de digital baskı şeklinde yaptırmanız görüntü açısından daha orijinallik arz edecektir başarılar dilerim :)

@Muratbalikci
Hocam eski boyayı zımparaladınız mı, ya da bir solisyon la falan akıttınız mı? Yoksa eski boyanın üzerine direk mi attınız? Bir de bu boya işinin maliyeti aşağı yukarı ne kadar. Bir ara ben de kadronun rengini değiştirmeyi düşünmüştüm ama saçma sapan bişey olur korkusuyla vazgeçmiştim. İnsanın aklının bir köşesinde hep kalıyor işte ?

• Beğen
@hodor

Teşekkür ederim yazınız için sağolun. Dikkat edicem ama seti taktırmaya galiba bisikletçiye gidicem gibi duruyor.

@mavi_bisiklet

Oto tamircisi arkadaşım var ona gittim ona bıraktım nasıl yaptı bilmiyorum ama bana bırak halledicem dedi ? ücret ödemedim o yüzden. Normal fiyatları ne kadar hiçbir bilgim yok

Geri