Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Retro Fixie olacak umarım

@ziyadeniz
Hmm anladim dostum tesekurler verdigin bilgiler icin. Zaten yazmsinda benim bir bosluguma gelmis atlamsim .

Scudo
Benimde kadromun aynı kısımları normalde farklı renk olması lazımdı ama memlekette maaalesef bir nikelaj şi yapan bulamadık. Jantları bencede boyamayın orjinali polisaj yapın orjinal renkli çember veya tel almadıkca janttalı boya nedense hep sırıtıyor orjinal gibi olmuyor. gidon sargısı işine gelince orası ayrı bir dünyaa eğer becerebilirseniz hazır sargı değilde kendiniz dikin derim google de aratınca bu resimleri buldum sanırım forumdan alıntı resimler resim sahibini de ayrı tebrik ediyorum.

13915220124_15ca442447_o.jpg sam_4208-large.jpg

Bunlarda benim beceriksizliğimle yaptığım ilk sefer deneme dikişim
DSC_0185.JPG

@Ahmet.YILDIZ

Arkadaşların dediği gibi bu işler tecrübeyle, her seferinde daha iyiye gider. Jant konusunda söyle bir sorun var. Uygun bulabileceğim jantlar (40mm) boyalı. Ben bu boyayı söküp ya boya atacağım yada parlatacağım. Sıkıntı boya jant gibi bir yer için fazla hassas. Parlatma kısmına gelince de krom kaplama yapmadığım için alüminyumu direk parlatacağım ve alüminyum hızlı bir şekilde matlaşıyor. Diğer metal akşamlar parlarken jant çemberlerinin pat olması pek hoş olmaz. Ya arada bir jant parlatacağım ya da boyayıp titiz davranacağım.

Deri olayına gelince aliexpress'den 2 mm gerçek deri alıp aşağıdaki gibi bir şey yapmayı düşünüyorum.

3pkJ32.jpg

@ziyadeniz Bu deri olayı hakikaten güzel görünüyor. Merak ettiğim bir şey var. Bu eski bisikletleri nereden bulup alıyorsunuz :D Eskişehir'de Metro'nun oradaki bitpazarı filan mı? Bende yapmak istiyorum böyle bir şeyler. Çok severim restorasyon mevzularıyla uğraşmayı :) Ama Mersin'de yaşıyorum şuanda. Buraları pek bilmiyorum nereden bulunur filan. O yüzden online çözmeye çalışıyorum eski bisiklet işini :D olduramıyorum :D Ha Eskişehir'i neden soruyorsun dersen işte orda okuduk seviyoruz filan... Hala gözümüz oraya yada memlekete (İzmir) dönmekte :D

@cckaraduman

Ben Facebook grubundan buldum, Letgo'dan da bulmak mümkün. Açıkçası bit pazarından almak istemiyorum bariz çalıntı olan şeylerde satıyorlar. Facebook gibi ortamda en azından satıcının profilini inceleyip fikir edinebiliyorsun. Şehre ait facebook gruplarını takip edebilirsin. Bir de kuytu köşede kalmış eski bisiklet tamircilerinden hazine çıkabilir diye düşünüyorum. Bu işte belli bir tecrübeye gelirsem yapacağım şeylerden biridir il il o tamircileri dolaşmak.

Elinize sağlık bence güzel bir iş çıkarmışsınız ustalaştıkça hatalarınız azalıcaktır burdaki hatalarınız size tecrübe olarak dönmüştür ilerde aynı hataya düşmezsiniz.

Biraz sticker. Jant çemberleri hazır. İlk baş 40mm düşünüyordum daha sonra hem mikelajlı oalcağından hemde daha retro olacağından 30mm tercih ettim. Ocağın ilk haftası attık jantların üstünde durmaya başlayacak.

LOBpBZ.jpg

7ylolN.jpg

g97k7O.jpg

ebuy'dan ne ettiysem alın armasını alamadım ben de aynı armayı sticker olarak bastırdım. İyi bir alın arması buluncaya kadar böyle idare etsin.
POy5yO.jpg

@ziyadeniz
Valla Ziya gittikce guzellesiyor bu bebek :) Emegine saglik. Meraktayiz

• Beğen
Tepkiler: Batuhan0332
@ziyadeniz oooooHHhhhhhoOOOOooo Beğenilmeyen işçiliğe bak Daha ne olacak süper olmuş bence buzamanda sıfır fabrika üretim bisikletlerde bile küçük hatalar olurken bu evdeki imkanlarla yapılan işçilik ve malzemeyle bundan ötesi olamaz bence renk uyumu ve kadroya uyumu çok güzel olmuş elinize sağlık

@ziyadeniz hocam gerçekten çok iyi işçilik bu haliyle bile çok güzel görünüyor emeğinize sağlık ama ankaraya yolunuz düşerse veya hızlı trenle gelmek isterseniz bisikletin istediğiniz yerine polisaj veya nikelaj yaptırma işleminde yönlendirebilirim. işin ertesi gün veya iki gün sonra teslim edileceğini bilmenizde de fayda var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@emre önen

Aslında çok tipik bir kadro ama kaldırılan parçalar ve macun dolgularıyla biraz değişti.

@Ahmet.YILDIZ

Teşekkür ediyorum. İnsanın yaptığı şeyin beğenilmesi mutluluk veriyor, diğer yandan da yapmak isteyip yapamadıkları üzüyor. İleride bu işi bana para kazandıracak bir zanaat olarak yapmak istiyorum. Tabi çıraklık yapılmadan da usta olunmuyor. Başında usta olmadan çıraklık yapınca da deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler öğreniliyor. Şu ara denemeler pek iyi geçmedi ondan bu istediğim olmadı olayı :)

@danceros

Teşekkür ederim. Sizin restorasyon konunuzu okumuştum, gerçekten başarılıydı. Eskişehir'de yaşayınca insanın mesafe kavramı küçülüyor biraz :) Halbuki hızlı trenle Kızılay - Eryaman kadar sürüyor yol :) O sıra öyle gelişti olay. İns bir sonraki projede Ostim'in yolunu tutacağım.

@ziyadeniz dış lastik olarak kahverengi yada krem rengi yanakli bulursan asfalt aglar :D

Aslinda buna ön jant olarak simsiyah ayro bi jant taksan sanki daha bi uzayımtrak olur

Screenshot_2017-12-28-11-41-19.png

@mariokaldato

25mm Michelin Dynamic Classic lastik takacağım. Dışı siyah yanakları kahve rengi. Disk ve yıldız jantları ben de seviyorum ama bu projede undergrand dan çok retro hava duşundum. Hani kadro Mustang'a eş veya o popülerlikte bir kadro değil ama Pontiac diyelim. Arka jant çapraz örgü ön jant düz örgü olacak.

1969-Pontiac-GTO-Judge-.jpg

@ziyadeniz Pontiac GTO Amerikan spor otomobillerinin öncüsüdür çıktığı sene resmen satışları patlamış bunu gören Ford rakip olarak elinde bulunan başka şasiler üzerine Mustang i üretmiştir bu nedenle sizin bisikletinizde kıymetlidir benim gözümde o kadar emek var oluşumunda :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hidromek

Teşekkürler ayrıca bilgi içinde ama siz de bilirsiniz Mustang ve Camaro daha popülerdir.

@ziyadeniz Emeğinize sağlık renk uyumu ve işçilik harika görünüyor.Size jant kadro düşündüğünüz grup set ile ne kadara mal olacak gibi.Fikir sahibi olmak için sormak istedim :)

Geri