Scudo Sports

Retro Fixie olacak umarım

Muhteşem!! Gidonu yarım sarman çok güzel olmuş. Yarış bisikleti havasına girerdi bence aksi takdirde :harika:
28 inç ve bu kadar ince teker bir bisiklete hiç binmedim. Bazen zorlayınca sol dizim hafiften ağrı yapıyor. Acaba düz yolda normal bir gezinti hızında böyle bir bisikletle daha mı rahat ederim yoksa sağlam, güçlü dizler mi gerekiyor single speed - fixie için? Yoksa 20 inç katlanır bisiklete mi yönelmeliyim? Ya da daha mı yorucu olur katlanır?

Scudo
böyle işler gördükçe kendimi zor tutuyorum. elinize sağlık harika görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Yerler kuruyken çıkartayım dedim.

EPOmJv.jpg

Z95XYg.jpg

VrQ9Ey.jpg

nObQE5.jpg

lOQqEB.jpg

oOdXEQ.jpg

BLOa2V.jpg

jyqgn9.jpg

2JO6ZL.jpg

vja6Zm.jpg

@ziyadeniz
Resmen rüya gibi dostum . Duvara as bunu :) Maşallah

@mariokaldato

Sağ olasın :) Umarım ileride kendi kadrolarımı da yapabilirim :) Şimdi sırada bikepacking projesi var, sıra ona geldi.

Bisiklet görüntü ve boya olarak gercekten güzel görünüyor elinize saglik. Yalniz bukadar masaraf yaptiktan sonra keske ya orjinal fixie kadro yada hic yoktan birtane yol kadrosu kullansaydiniz. Birde neden arka catalin ara destegini kesdiniz, kadroyu büyük riske sokmussunuz.

Güle güle kazasiz belaziz kullanmak nasip olsun.

@ziyadeniz
Buna boya ne kadar gitti dostum litre olarak ? Yada ml olarak diyim

Kesinlikle benim tarzım değil ammaaaaaaaaaaaa BAYILDIM. Ellerinize yüreğinize sağlık. Gözlerim bayram etti güzel birşey görmekle.

@ziyadeniz

kusursuz olmuş. elinize, emeğinize sağlık.Arkadaşlar fiyat sormuşlar ama benim görüşüm, yaptığınız işte mutlu oluyorsanız harcadığınız para göze gelmiyor. bende yeni projemde, döneminde sükse yapmış bir klasik kullanmayı düşünüyorum. şimdilik hurda bisiklet yada kadro için arayıştayım. parça tedariği konusunda yönlendirmelerinize ihtiyacım olabilir :)

@Murat Cömez

Teşekkürler. Birincisi kadroya masraf etmedim diye bilirim, ikincisi de track ve yol kadroları daha dik açılı oluyor. Dikkat ettiyseniz kadronun açıları geniş ve teker aralığı fazla. Ama her şeyden önce asıl amacım bu konuda tecrübe edinmekti. Kestirmeli boya yapmak, maskeleme vs vs. Özetlersek yola kendime güzel bir fixie yapmak için değil görünüşü güzel bir şey yapmak için çıktım. Orijinal kaliteli bir track kadro fiyatını göz önüne alınca fazla masraf yapmış sayılmam. Önemli olan yapacak olduğumda çok daha tecrübeli yapacak olacağım :) Arka çatal desteği zaten plaka şeklinde güvensiz bir parçaydı, bu hali kullanıcı olarak beni güvensiz hissettirmiyor.

@mariokaldato

2 kutu sprey kahverengi 1 kutu sprey sarı boya, 2 kutu sprey vernik. 3 kutu sprey astar. Spreyler 400ml'lik.

@danceros

Teşekkürler. Bunun için şöyle seçenekler var. Ya orijinal parçalar var, özellikle İngiliz internet sitelerinde bulunabiliyor. Ya replika parçalar var ebay'da buluyor. Yada aliexpress'de ender bulunan işe yarar parçalar var.

@ziyadeniz

Haklisiniz kusura bakmayin ben sadece düsüncelerimi dile getirmek istemistim yoksa yol track acilarinin dikligini falan anlamam. Benim icin bisikletmi bisiklet, bin gitsin.
Size yeni projelerinizde basarilar dilerim.

Bence de en azından bir Colnago kadro falan olsaydı. Bir de İtalya'da boyatmayı neden düşünmediniz?
Ben de çirkinlikten anlamıyorum, her şey güzel geliyor. Çalişmanız da öyle geldi. Elinize sağlık.

@Rip
Italya degil Hollanda olacakti dogrusu. ;)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez

Rica ederim bir kusur yok ortada asıl olan dediğiniz gibi klasik olan bir track kadro üzerinde çalışmak çok daha değerli olur. Ama ben kendime acemiyken öyle bir kadro emanet etmezdim ☺ Umarım bir gün kendi yaptığım kadroların üzerinde çalışırım.

İlk ve son haline baktım. Takdir edilecek bir emek ve işçilik var. Sevgi ve özenle yapılan her şey güzeldir.Tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Cahilliğime verin de bu bisiklet nasıl duruyo? Ayağı arka tekeri mi koyuyosunuz? :D
Bu arada gerçekten çok hoş bir bisiklet olmuş hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: O.Yalcindag
S.a arkaaslar
1900 lira butce ile bana hangi mtb önerirsiniz

@Kunget

Arka Dişliler geriye dönmez. dolayısı ile pedalı geriye çevirmeye kalktığınızda bisiklet fren yapmış olur :) Bide pedallamayı bıraktığınızda ayna aynakolu ve tabiki pedalları dönmeye devam eder :)
(Tabi sistem o ise belki frensizdir :acpsnr:)

@MücahitSeba

Selam, öncelikli olarak sizin mesajınız ile başlamak istedim. İlk olarak ufak bir düzeltme yapalım, arka dişliler yani "cog" ileri olduğu kadar aynı oranda ve sistematik olarak geriye döner. Ancak single speed bir drive-train üzerinde bulunan freewheel bir dişli sadece standart bir kaset mantığında çalışır ve geriye dönemez. Keza yine aynı şekilde kontra bir göbekte yine bu single speed mantığında çalışır ve tek fark olarak geriye ters bir harekette kilitlenir.

Başlık sahibi @Ziya On Road 'a dönecek olursam, herhangi bir olumlu eleştiri de tekrardan bulunmaya yapılan yorum ve açıklamalar baz alındığında tekrar etmeye de gerek yok. Gördüğüm kadarıyla, bu alan adına yeteri kadar vizyona ve estetik kaygısına sahip bir kişilik kendisi... Tecrübelerim gereği sadece bundan sonrasına dair daha nitelikli ve daha emeğinin karşılığını bir üst noktaya taşıyabileceği kadro setlere geçiş yapması yönünde olabilir. :harika:

Geri