Scudo Sports

Rezilliğin daniskası

çok ciddiyim ;) adama bi kere bisikleti yağlaması için götürdüm eve gelene kadar ruble dağıldı :D

Scudo
kardeşim bakkalı, süpermarketi, züccaciyecisi, beyazeşyacısı bisiklet satarsa bu memlekette, daha çoook şeyler duyarız biz... benim amcaoğluna celbino'nun çift amortisörlü, 20 kg'lik bisikletini (pardon ağır vasıta desem daha iyi olur) öve öve 350 liraya satan adamlar bunlar :)

Başlığı okudum da biraz abartı geldi, rezillik, daniska laflarını duyunca başka
biri gelmişti aklıma, meğersem büyük suçlumuz mahalle bisikletçisiymiş...

Rahat olun sakin olun durun bir iki dakika...

Adam bilmez, duymamıştır, tanıdığı toptancıdan mahallesinde satabileceği
malzemeyi alıp, kısıtlı bir alanda kısıtlı müşteriye mal, hizmet satıp ekmeğini
çıkarmaya, günü kurtarmaya çalışıyor...

Nedir bu bisikletçiler Delta ile Velespitle kıyaslama sevdası, adamın portfoyü
mahallesi, internetten bulup da geleni mi var sanki :), kendisinin de internetten
araştırma zorunluluğu yok, araştırıp getirse kaç kişiye satıcak??? kaldı ki
ucuzlarını bile kaç kişiye satabiliyor???

Bırakın kendi hallerine, beğenmiyorsanız gitmeyin, madem herşeyden haberiniz
oluyor internet sayesinde, bu imkanı kullanın kapınıza getirttirin olsun bitsin.

Bir; bu adamlar sizin demenizle değişmez, iki; değişseler ne işlerine yarıyacak??

valla ne insanlar var ya özellikle küçük şehirlerde bu olaylar çok daha fazla mesela sivas ta scott ın hangi modelini götürürsen götür çok zor satılır ama bianchi ALİKUT modelini yani 2.500 tl olan bisikleti adam sattı 2 ayda önceki mesajlardaki gibi satan adam beyaz eşya bayisiydi tabiki:) :) :)

Sivas'tan söz ediyorsan alıkut'u ben aldım:D Hemde uçuk bir fiyata.Çünkü üzerindeki komp.alıp amoeba'ma taktım.Malum Sivas şartları işte:boese157: .Öyle bisikletçiler var ki Sivas'ta hidrolik deore xt ile alhonga diye bi freni karşılaştırıp benim xt'lerime laf etmişlerdi....:eek:

@Süleyman Uzunköprü

İşte aslında yaptığımız en büyük hata budur arkadaşlar bisiklet alırken... kadroya değil malzemeye bakmak...

Bisikleti bisiklet yapan üstündeki vites kolu arka vitesi değildir kadrosudur... Çünkü siz bir bisiklete 11-32 rubleye sahip xtr da taksanız, deore de taksanız o bisiklet hep aynı hızda gider.... Daha iyi malzeme sadece hafiflik getirir ve daha hızlı vites değişimi getirir... Hafifliği anladım da bu forumda benim eski altus bu XTR dan daha hızlı vites değiştiriyo diyenler varken, vites değiştirme hızını hobi kullanıcılarının fark edeceğini düşünmüyorum...

Bir bisiklet kurulurken düşük kaliteli, yeterince rigid olmayan, açıları düzgün olmayan bir kadro tercih edilirse gücünüzü, emeğinizi boşa harcarsınız...

İyi markaların en büyük artısı üstlerinde cicili bicili vites donanımlarını değil, kadrolarını ve kadrolarına harcadıkları Ar-Ge yi satın alırsınız...

Siz LX donanımlı bir bisiklet aldığınız zamanda rublesi, zinciri, aynakolu, orta göbeği ömrünü dolduracak ve daha üst modele geçiceksiniz yada aynısını devam ettiriceksiniz, Alivio donanıma sahip olanda da... Ama sizin kadronuz temeliniz hep aynı kalır çünkü bisiklet her zaman kadro ile daha sonra tekerlek seti ile başlar...

Yıllardır bu işin içindeyim Türkiyede kuruşlan başarılı markalar gördük ve başarılı ürünlerini de ama peki neden şuan da o ilk zamanki ler kadar tercih edilmiyorlar... Hemde uygun fiyatlara daha üst parçalarla gelebildikleri halde? Yada Bu markaları tercih edenler neden ileride kadrolarını da değiştirme ihtiyacı hissediyor acaba?

Bunun yanında iş kadroya yüksek parçalar yada düşük parçalar toplayınca da bitmiyor, bunu olabildiğince iyi yapmak da lazım... Salcano bu sene çok iyi fiyatlara parçaları iyi bisikletler sattı, aratırın bakalım forumu en çok problem yaşanan bisiklet markası hangisi olmuş bu sene? Çünkü iyi ekipman bisikleti iyi götürmez iyi işçilik ve bilgili servis ağıda bisikleti iyi götürür... İşte büyük firmaların bize sağlayabildiği bir avataj da budur zaten...

ben daha fazla kafa şişir miyim umararım anlatabilmek istediğim doğru anlaşılır...

yok artık bu kadarına da pes. en sonunda biz alcaz bu işi elimize bunlar da aç kalcak. :D

e abi mahalle arasında 10 kuruşa hava basan torrini opella ların akort ayarlarıyla uğraşan gidona direksiyon rubleye diş diyen ve hele bisikletçiliğe baba mesleği sıfatıyla yaklaşan insanlar yok değil...

oo bizim denizlide ben bir bisikletcıye gıttım (10-15 senelik) adama sedona fılen unları sordum almak ıcın adam ole marka mı olur gel sana bısıkletın babasını gösteriyim dedı gıttı Bisan marka bisiklet getırdı ağırlığını sordum adam oo bu bısıklet dunyanın en hafıfı dedı bısıklet en az 15 kg. du :D sonra pardon yanlıs geldım galıba dedım çıktım.

• Beğen
Tepkiler: pınar kacakkiz
benim anlatıcağımı duyunca :D kelimeler yetersiz kalıcak :) barış çalışkanla birlikte geçen yaz,pizza almaya gittik.bizde sparişleri bekliyoruz.kask,eldiven gören garson çıktı içeriden,mercedes bir bisiklet üretmiş,ağırlığı tam 1 kg. yanlış duymadınız 1 kg dedi adam :) dedim kadro okadardır,adam demezmi hayır,tamamı 1 kg.tamam abi,doğrudur,öyledir dedim yemekleri alıp pedalladık. :D insan bukadarda sallamaz ki ama.

• Beğen
Tepkiler: pınar kacakkiz
@ali karagönlü

Garajın üstündeki bisikletcilerden

Bu bahsedilen bisikletçilerin hepside bisiklete en fazla evine işi giderken biniyordur. Hafta sonu iki tur atayım. Şöyle kamplı bir gezi yapayım falan akıllarının ucundan bile geçmez böyle oluncada o insanlardan hiç bir şey bekleyemezsiniz.Yalnız ben bisikletten bir gram anlamayan ama güler yüzüyle muhabbetiyle beni memnun bırakan çok bisikletçi tanıdım. Bu insanlar hakkında böyle konusmakda hoş değil. Rezilliğin daniskası falan fazla olmuş. Benim fikrim bu

450 liraya sevdiğim bi abiden bisikletini 450 liraya aldım üzerindeki parçalar gayet hoş ümit marka bisiklete binen bi genç ile yolda karşılaştık muhabbet fiyata gelince fiyatı söyledim ben o fiyata 4 tane bisiklet alırdım sende akıl yokmuş dedi :) keşke param olsada daha iyi birşey alsam

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yavuz
@Ercan Bayram

abi şu anda yanımda yok ama ben sana bir numara yollayacam bu numarada kolaylıkla bulabilirsin benim arkadaşında sorunu buydu hadi geçmiş olsun

@Ziya Yurdakul

benim bisikletle takas etmek isteyen oldu motorunu bide demezmi ne kadar vereceksin üzerine adamın motorundan iki tane alıyor bu bisiklet ama açıklayamıyorsunki

Onurcan Tokuş arkadaşımıza bir hocamız da "o paraya motor alsaydın demişti" tabi cevap karşısında biraz bozulmuştu "motor da var" :D

• Beğen
Tepkiler: onurcan tokuş
Geri