Scudo Sports

İnceleme Ridley Noah SL Lotto Soudal Team Ed.

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yol bisikleti kullanıcılarının yeni bisikletlerini alırken ve aldıktan sonra yaşadıkları deneyimleri paylaştıkları video serimiz #BisikletHikayeleri'nin bu haftaki konuğu İbrahim İlter ve bisikleti
Ridley Noah SL Lotto Soudal Team Ed.

Scudo
Elinize sağlık :)

Ben sürekli eleştiri yazıp antipatinizi kazanıyorum ama bu eleştirileri kullanarak daha iyi videolar hazırlamak da sizin elinizde bence :islik:

Videonun tamamını izlemedim, muhtemelen izlersem çok daha uzun bir eleştiri yazmam gerekecek. Sadece 1 yere denk geldim, orada da bisikletin Belçika'da üretildiği söyleniyordu. Orada videoyu kapattım :( Ben bu kadroyu bir süre araştırmıştım fakat satıldığı "büyük sitelerin" tamamında "replica" olarak geçiyor ve fiyatı da bu seviyede bir kadroya göre uygun o_O
(link)
(link)
(link)

Gerçekten de Greipel'in altındaki bisikletin 3.000 sterline satıldığını düşünmüyorum. Merlin de sanırım aynı yere işaret ediyor, çünkü Lotto takımının kullandığı bisikletlerin ikinci elini satıyorlar ve bu tip profesyonel bisikletleri normalin yarı fiyatına olur çünkü gerçekten hor kullanılmış bisikletlerden bahsediyoruz o_O
(link)
20.000 liraya yakın fiyatı var. Bu durumda sıfır fiyatının 40.000 lira civarı olduğu öngörüsünde bulunabiliriz (Fiyatında zaten 49.000 lira çizilmiş):harika:

Ayrıca bu kadronun hiçbir zaman Ridley'in sitesine konmadığını da belirtmek istiyorum o_O

Ilter Elmas,
hocam teşekkürler saolun

Serkan Mıstınoğlu,

Estağfurullah ben makul sınırlar içerisinde yapılan eleştriye her zaman saygı duyarım bahsettiğin gibi işi daha kaliteli hale getirir. Kadro üretim yeri ve diğer konularla alakalı bir yorum yapamam bu konu bisikletin sahibini bağlıyor beni değil 3k Sterline alınan kadro bence rakam olarak normal duruyor ki İbrahim'de o civara alıp topladı.

Bisikleti ve videoyu cok begendim. Diger forumdaşimizin dedigi gbi biraz daha cok bisikletin detaylarinida cekseydiniz bu arada sohbet arka fondan devam edeydi bence harika olurdu. Ates eden makinalar serisinin devamini bekliyoruz

@alcest SAHİBİNDEN DEKİ BİSİKLET YİNE LOTTO SOUDALIN TEAM REPLİKASI AMA YIL FARKLI BİR YIL ÖNCEKİ MODELİ

@Serkan Mıstınoğlu Evet Ridley bisikletleri uzak doğuda üretip boyama işini Belçika da yapıyor team replica yapması gayet normal .okuyanlar için buradaki replica kavramını yanlış algılamamak lazım kadronun aynısı üstündeki desenlerin hepsi aynı sadece campagnolo yazısı ve birkaç küçük ayrıntı yazmamakta .
aynı kadronun aynı yılının Greipel edition 2017 si de ben de bulunmakta Greipelin kullandığı bisiklette German champion yazıyor benimkinde ridleyin amblemi mevcut çünkü greipelin bisikleti kendine özel bir sonraki sene de aynı bisikletin siyahını kullandı.
merlindeki bisikletler yarışlarda kullanılmış bisikletler üstlerinde kısmi hasarları görülmekte ve setleri ile hala ucuz sayılırlar bence dikkate alınmalılar
Ridley standart bisikletlerini sitesine koyuyor ama zaman zaman fixall gibi özel serilerini de koymakta ama greipele özel gorilla dizaynlarını ve team replikalarını almak isterseniz ana bayilerinde bulabilir sipariş edebilirsiniz.

@Serkan Mıstınoğlu Serkan Bey merhaba, yapmış olduğunuz yorumlarla ilgili birkaç kısım dikkatimi çekti ve yanlış algı oluşmaması, ilerleyen zamanda da bu fikrin-algının yayılıp, konun-bilginin asimile olmaması adına yorumu aydınlatmak istedim. Öncelikle böyle bir platformda bisiklete dair istenilen bilgilere ve incelemelere ulaşılması gayet güzel ve keyif verici olduğu bariz, emeği geçen ve katkı sağlayan herkesin ellerine sağlık. Fakat güzel verilerin ve bilgilerin yanı sıra yapılan yorumların böylesi oluşumda algıları farklı yönlere saptırdığını düşünüyorum. Oluşumda yönetici statüsünde olmanız ve yukarıda belirttiğiniz "Videonun tamamını izlemedim, muhtemelen izlersem çok daha uzun bir eleştiri yazmam gerekecek. Sadece 1 yere denk geldim, orada da bisikletin Belçika'da üretildiği söyleniyordu. Orada videoyu kapattım :(" cümlenize istinaden benimde oluşum adına daha kaliteli geri bildirimler yapmanız adına geri bildirim yapmak istiyorum.
Videoyu izlerken hatalı-eksik (hatamı aşağıda açıklayacağım) bir kısım duyguğunuz için videoyu kapattığınızı ve daha sonra izlersem daha da uzun eleştiri yapabileceğinizi belirtmişsiniz. Bence bu yaklaşımda bana göre ve burada zaman harcayan gönül veren insanlara, gösterilen emeğe biraz saygısızlık gibi geliyor. Eleştiri kabul görüldüğü gibi iki şekilde olur: Olumlu ve olumsuz. Siz videonun devamını izlemediğiniz takdirde olumsuz bir algı yaratarak fikir beyan etmiş ve gösterilen emeğe-videoya zaten ön yargılı bakmışsınız. Yanlış anlamazsanız bu yorumum da oluşumun kalitesi, gelişmesi ve sürdürebilirliği için gerekli olduğunu hissetim. Video'daki ''Üretim'' kelimesinin içeriğini açmamam da yapılan işin-emeğin kalitesinden olumsuz şekilde söz etmemiz için bir etken-kıyas değildir.

Ridley bisikletleri; ismi daha önce Ten Tech Composites olan ama daha sonra başka bir firmanın satın aldığı fabrikada üretiliyor. Karbon bisikletlerin büyük bir oranı avrupa da üretilmiyor. Birçok nedeni ve faktörü var; maliyet bunlardan birtanesi. Ridley bisikletlerin Assembly/Brush aşamaları Belçika'da tamamlanıyor. Videodaki eksik veya hatalı kullandığım kelime ise üretim oldu. Bu kısma dikkat ettiğiniz için ve yorumladığınız için ayrıca teşekkür ederim. Fakat şöyle bir bilgide vermek istiyorum; üretilen karbon boruların ayrı ayrı olması ve bu boruların montajının (boruların-mekaniğin) birleştirilmesi ve boyanması Belçika'da tamamlanma durumu üretimin içerisinde yer alabiliyor. Markanın web doğuş ve montaj yerini net bir şekilde belirtmiş. Buda genel olarak üretim yerinin Belçika olduğunu 100'de 100 kanıtlıyor olmasada bu şekilde belirtilmiş. Parçalar nereden, nasıl tedarik ediliyor bir fikrim yok. Firmanında zaten bu kadar ayrıntı bilgi vereceğini sanmıyorum. Örn: Basso'nun üretim yeri İtalya diyor ve kadro monokok. Birazda bu markaların algı yönetimi ve pazarlama stratejisi diyebiliriz. Umarım yeteri şekilde açıklayabilmişimdir farklı bir algı-bilgi oluşturulmasını istemem.

Replika konusunda; Cevdet Hocam'ın belirttiği gibi "Ridley standart bisikletlerini sitesine koyuyor. Graipel gibi özel gorilla dizaynlarını ve team replikalarını almak isterseniz ana bayilerinde bulabilir sipariş edebilirsiniz."
Sizin aşağıda verdiğiniz linkteki bisikletler 2016 model ve bazı sitelerde stokları bulunuyor. Diğer kodroların replikaları bulunuyor ama konsept ürünlerde zaten üretim ve satışı kendileri destekliyorlar. Replika vurgusu ve anlamını farklılaştırıyor. Benim edindiğim bisiklet 2017 model ve sizin belirttiğiniz fiyatların biraz daha üzerinde, keza ödediğim miktar ve toplama maliyeti bu fiyatlara yakın diyebilirim. Ridley marka bisikletlerin özel barkod ve seri numaraları kadro içerisinde gömülü ve hiçbir şekilde sökülemiyor (boya cilasının altında). Sorgulamasını ve tanımlamasını yaptırabiliyorsunuz. Umarım açıklamalarımı polemik anlayıp, değerlendirmezseniz. Bilgi vermek ve yanlış bilginin önüne geçmek istedim.
(link)
(link)
(link)
(link)

Saygılarıma,
İbrahim İLTER

@İlteribrahim

Kadroyu oluşturan borular Belçika'da birleştiriliyor demek. Harikasınız :harika:

Brezilya pempe dizileri gibi kim doğru söylüyor kim yanıltıcı malümat veriyor (anca bu kadar yumuşatabildim) belli değil. Hoş ister Belçikada üretilsin ister hindi çinde üretilmiş olsun. olayın ne olduğunu anlayabilmiş değilim.

@Serkan Mıstınoğlu
Karbon kadro yekpare biçimde üretiliyor diye biliyordum. Birleştirmeyi her marka yapıyor mu?

@Serkan Mıstınoğlu

sitesinde de parçalar birleştiriliyor diye yazıyor ama birleştirmeden kasıt maşa gövde vb tamamlanacak parçaların son işlem uygunluklarının değerlendirilmesi ve boyanması işlemleri . Sizin bahsettiğiniz boru ve parça birleştirme işlerini Colnago bazı modellerinde (c serisi c40-50-59-60-64 ..)gibi kendi fabrikasında yapmakta özellikle geçme borular oldukları için.
Ridley markasını ve dizaynları beğenir veya beğenmeyebiliriz bana göre de cervelo zevkime hiç uymayan bir bisiklet ama bu her ikisinin de kullanıcılarına kazandırdıkları yarışları değiştirmez ve benim gözümden öyle görünen bir bisiklet başka bir arkadaşımın gözünde ulaşılmaz harika bir bisiklet olarak görülebilir.Hepsi bizim için renk ,hepsi iki teker sevdasını bir üste taşımak için yarışıyorlar bence önemlisi bu ve özellikle bisikletle ilgilenen ve önderlik eden sizlere ve kısmen bizlere düşen de güzel şeyler yapmak isteyenleri cesaretlendirmek ''varsa fazla bilgimiz'' en iyi şekilde sunmak ve bizleri izleyen merak eden bisiklet sevdalıların meraklarını canlı tutmaktır.Ben şahsım adına pek çok arkadaşımdan çok şey öğrendim katkılarından dolayı hepsine teşekkür ederim .Videoda emeği geçen dostlarımıza da teşekkür ederim bundan sonra da eksikleri giderilmiş daha iyi incelemelerin takipçisi olmaya çalışacağım.

@CevdetBilge bey cümlelerinizi aşırı süslü kuruyor olmanız doğru oldukları anlamına gelmiyor malesef, sizin de fark ettiğiniz gibi :) Cümleleri kurmakta fazlasıyla maharetli olmanıza rağmen “üretiyor” kelimesini kullanarak maşası sele borusu monte ediliyor demek istemeniz kötü olan. Tepkim ridley kullanmanız değil, yanlış bilgi verilmesineydi :harika:

GCN’nin ridley fabrika videosu mevcut, fabrikada sadece boyama odası olduğunu yani kadroların boyanıp montaj yapıldığını o videoda görebilirsiniz diyeceğim ama sizin o videoyu benden çok daha iyi bildiğinizi, bu konuda benden kat kat bilgili olduğunuzu zaten biliyorum :harika:

@Serkan Mıstınoğlu Keşke sizin gibi denge unsuru olan yönetici kardeslerimiz de biraz süslü cumleler kurabilseydi..
Videoyu cok defalar izledim tabi ki sizden daha iyi biliyorum(müsadenizle) montajin ne oldugunu gayet iyi biliyorum ama ridley gibi bir markayi sadece montaj ve boya hattina indirgemek de tuhaf olmus .
Yeni ürün cikarmak tunel testleri fabrika uretim kontrolleri hep isin icin de ve lotto gibi bir takim ile Greipel gibi bir bisikletciye basari kazandirmadaki mahareti de isin cabas umarim yeterince sade ve süssüz olmustur

@CevdetBilge yanlış anlamayın, sizin çok daha iyi ve detaylı bildiğiniz için öğrenmek adın soruyorum; Neden Replica ifadesi kullanılıyor madem bu Greipel’in bindiği bisiklet ise

Geri