Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rock müzik dinleyen bisikletçiler

Scudo
napak , fıtratımızda farklı olmak var
yan masadan bir udo dirkschneider gelsin

• Beğen
Tepkiler: danslebleu
progressive rock dinlerim. 60'ların sonundan 80'lere kadar olan efsanevi dönem.. Grup elemanlarının çoğunun klasik müzik eğitimi aldığı, neredeyse her birinin virtöz olduğu bir dönem düşünün..

İngilizler bu dönemin en bilindik gruplarına sahip. Pink Floyd en bilindiklerinden olsa da Yes, Genesis (Peter Gabriel dönemi. Phil Collins başa geçince grubun yönü değişti), Jethro Tull, Camel.. Camel 23 Mayıs 2018'de İstanbul'da konser verecek. Biletler aynı gün içinde tükendi.

Almanlar da boş değil. Eloy en iyilerinden biridir. (Barış Manço'nun soundu üzerinde çok etkisi vardır.)

..ve çok aynı dönemde bir çok başarılı çıkartmış İtalyanlar var. Premiata Forneria Marconi, Banco del Mutuo Soccorso..

Manowar'la başladım...

Pink Floyd ve Neil Young'la çağ atladım....

Van der graaf generator, King Crimson ile büyüdüm.

Bülent Ortaçgil'le olgunlaştım...

(Jazz ise hep yaşam kalitemi artırdı...)

10 sene önce falan çok dinlerdim. Albüm indirirdim. Opeth, amon amarth, gorgoroth vb gruplar dinlerdim. Sonra daha soft sevdiğimi farkettim. Epica, the rasmus, LP, korn dinlemeye başladım. Şuan çok fazla dinlemiyorum ama yine de yutuptan açıp hasret gideriyoruz. Özellikle the rasmus gayet iyi olmuş. Grupla bisiklet sürerken günümüz pop şarkılarından dinliyorum. Tek çıkarsam biraz daha sert müzikler dinliyorum. Nu ve epic türünü çok severim.

15-16 yaşıma kadar özellikle bir albüm alıp dinlemişliğim yoktu, lisenin sonlarına doğru Metallica ve Guns N Roses ile tanıştım ve hard rock, heavy metal dünyasına adım attım.

Lise sonda her gün Black Album ve And Justice For All dinliyordum, sıkılınca Metallica'nın diğer albümlerine geçiyordum :) bağımlılık olmuştu adeta,

Üniversiteye başlayınca Green Day Dookie albümüyle patladı, kaseti sürekli araçta çalıyorduk, gaza geliyorduk. The Offspring'i bu aralar keşfetmeye başlamıştım.

Yıllar geçtikçe çok farklı gruplar ve albümler yerine aynı ama sağlam gruplarımı dinlemeye devam ettim. Araya Bon Jovi, Aerosmith karıştırıyordum. Sonra, Megadeth'e dadanmaya başladım, başta Rust In Peace olmak üzere Youthanasia, Cryptic Writings albümlerini yıllarca dinledim, hala dinliyorum. Metallica fanı olmama ve Türkiye'ye 3 kere gelmelerine rağmen gitmedim/gidemedim, ama Megadeth'i 2005'te izleme, Holy Wars ve Tornado Of Souls'ta headbang yapma şansına nail oldum.

Bir ara Deep Purple dinliyordum, The Mule'un bateri solosuna hayret ediyordum. :p

2016 yılına kadar 2-3 şarkısını dinleyip "abi tüm şarkıları birbirine benziyo yeaa" dediğim Iron Maiden'in tüm albümlerini yaklaşık 1 yıldır, her gün arabada dinlemekteyim, Steve abimin ellerinden öperim, abi affet.

Bu arada, fanı olduğum grup ne albüm çıkardı, Spit Out The Bone favorim!

Zamanında dinlediğim, şu anda adını anamadığım gruplardan özür diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@Rip

Eko tv'de canlı olarak çalmış idim,epey sene oldu,anılar tazelendi,teşekkür ederim,yaşar kurt 'un seslendirdiği haydi erkekler savaşa ona ait,sadece seslendirmesi şarkı sözleri eski gitarcisina aittir,kendisini severim ,yaşar kurdu,birlikte sahne aldık biri taksimde diğeri kadikoyde,ama isterimki stadyum konseri olsun,bakalım zaman ne gösterir,

@mehmetsunu

Gene yaktın konuyu seni gidi seni,sakin satma bisikletini,sonra kızarım bak:mad:

Seslendirme mükemmel türkiyenin gerçek rocker ,ı

@Kudret Kurtcebe hocam 5. Sayfada paylaştığın avanged sevenfold nightmare beni benden aldı. Her kulaklığı taktığımda mutlaka dinlediğim bir şarkı oldu. Hatta şuan onu dinliyorum :D

Avanged sevenfold' un bayıldığım diğer şarkısı
Son keşfettiğim şarkısı
Herkesin seveceğini düşündüğüm, içindeki hüznü sözlerini anlamadan da hissedeceğiniz, yumuşak şarkısı
Bu müzik ise ortalamayı otomatikman 3 arttırıyor :p tırmanırken tavsiye etmem, gaza gelip enerjiniz bitince bana kızmayın :D

@Mustafa Zeybek

Eyvallah mustafa,nightmare parçası beni 17 eğimlerde acaip fişeklemekte,yalnız 70 'lerin sert çocuklarından en sevdiğim hard rock grubu deep purple idi,özellikle burn parçası mp3 'ümde oda var,trafiksiz ortamlarda müzik dinleyerek tempolu sürmek mükemmel bir adrenalin,tabi kontrolü kaybetmeden.

Ben 3M olayını yanlış anlamışım (Metallica/Manowar/Megadeth) yanına Iron Maiden ve AC/DC de koydukmu tamamdır.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Taproot
P.O.D.
Chevelle
Seether
Orgy
Finger Eleven
Breaking Benjamin
Three Days Grace
Puddle of Mud
Creed
Incubus
Nickelback
3 Doors Down
Trapt
Cold
Papa Roach
Ted Nugent (grup değil :) )

Şöyle bir liste yapmıştım kendime. Albüm albüm dinlenilecek, keşfedilecek gruplar diye. Paylaşmak istedim :)

@Kudret Kurtcebe
Deep purple' a da göz atacağım. :asik:

Biraz geç farkettiğim ama sonra tadına fena vardığım ,nazi amcalar bunlar sayesinde bebek yokuşunu sağlam çıkarım bu sefer.

Özellikle keine lust ve sonne dinlemelisin. Keine lust her ruh halinde gider, enfestir :)

Sonne' nin canlı versiyonu daha fazla hoşuma gidiyor :rolleyes:

Bunlar dışında rammstein tavsiyesi olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: danslebleu ve anon
@Mustafa Zeybek bence direk albüm albüm dinle. Neredeyse tüm şarkıları güzel. Bir de şarkıların sözlerini falan da öğrenirsen (bazılarının hikayeleri oluyor) daha da güzel olur :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
ROCK mı dediniz :p Bende varım:D Ama biraz daha sert takılırım ona göre.

Şu an playlistim de şu albümler var.

Between The Buried And Me - The Parallax II: Future Sequence
Arch Enemy - Will To Power
At The Gates - At War With Reality
Gojira - Magma
Gojira - L'enfant Sauvage
Gojira - The Way of All Flesh
The Project Hate MCMXCIX - Of Chaos and Carnal Pleasures
Behemoth - Demigod
Behemoth - The Apostasy
Behemoth - Evangelion
Behemoth - Satanist