Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rock Shox 32 XC Havalı maşa ayarı hk.

Tepki
26
Bisiklet
Batus
(link)

Merhaba arkadaşlar bisikletimde XC 32 havalı maşa kullanıyorum geçenlerde ne meraklıysam komple havasını söndürüp etiketinde belirtildiği gibi 63 kg olduğum için 120 mm de 50-70 psi arasında 70 psi bastığımda maşam ilk kullandığımdan daha çok sert olduğunu fark ettim mevcut el pompam ile bunu ayarlamakta zorlandığım için bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var oturduğum konum itibarı ile benzin istasyonuna gidip gelip hava basıp sürekli ayar için uğraşmak zorunda kalıyorum. Söz birdeha bilmediğim şeye burnumu sokmayacağım :acpsnr: Maşamın aşağıdaki videodaki ayarda olması için ne yapmam gerekiyor ?

Scudo
Eger yapabiliyorsaniz maşanin sıkısma mesafesini dusurtun ve daha sonra olmasi gerekenden 5 - 10 psi daha fazla hava basin ama kesin birçozum olur mu bilmiyorum.boyle bir sey onermemin nedeni ise yayli bir maşa yukseltildiginde yani travel mesafesi dedigimiz olay uzadiginda mâsa esnekligini cok az da olsa kaybedebiliyor.ama havali da durum nedir bilmiyorum.bir de maşanin dual air mi yoksa solo mu olduguna bakmak lazim.insallah sorun hallolur

Merhaba @Yiğit Türkben ve @Enes Faruk MLPNR. Maşanın sertlik ayarı Benzinlikte hava basmak ile ayarlanmaz. Benim size tavsiyem maşanızı bir daha asla benzinlikte şişirmeyin. Benzinlikteki hava pompası arızalı olması durumunda maşanıza çok ağır hasarlar verir. Maşaya hava basmanın en kolay ve zahmetsiz olan şekli amortisör pompası edinmenizdir. Travel mesafenizi artırmanız maşanın sertleşmesini de sağlar. Bu konuda bir sorun yok ancak yumuşatmak bir çözüm değilidir. Daha düşük havalarda da kullanabilirsiniz. Elbette "bir kaç psi" olabilir. maşanızın bakım zamanı da gelmiş olabilir. Amortisör pompası ile tam olarak kaç psi hava basmak istiyorsanız o kadar hava basıncı ile basabilirsiniz. Çünkü amortisör pompalarının hortumları çift hava valfi olan sistemlerdir. Bir taraftan hava basarken diğer taraftan hava kaçırmasını önleyen ve her iki tarafı da sibop olan hortumlara sahiptirler. Bence benzinlikte sadece lastiğinizi şişirin. Ayrıca etiketinde yazan 70Psi hava basıncı maşanın zorlanacağını düşünülerek yazılmış rakamlar. Düz yolda kullanıyorsanız çok ta önemli değildir. Ben maşamı 100Psi ile kullanırım. Çok da yumuşak olması iyi bir şey değil. Esneyecek diye sürüş performansımdan ödün veremem.. :) Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim..

Selamlar. Havalı maşalardaki hava tamamen boşaltılırsa ne oluyor ? Bisikletin ön kısmı aşağıya doğru düşüyor mu ?

merhaba rebound ayarı nasıl yapılıyor maşanın anatabilirmisiniz

tk 32 düşünüyorum bende, (link) bu adrese 800 lira civarı, ne dersiniz?

Geri