Scudo Sports

Rockrider 540 tam bir hayal kırıklığı

Tepki
13
İsim
Furkan İpek
Sorun çözüldü, Decathlondan aradılar. Sıfırı ile değiştirelim dediler. :) Herkese teşekkür ederim. Yardımı için.
Konu silinebilir

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Scudo
Arka fren zaten durdurmaz, yavaşlatır. En üst seviye freni al yine aynı. O yüzden %70 arka %30 ön gibi bir oran var.

O kadar sürtmeyle disk yamulmaz merak etmeyin. Tolerans gösterir.

@Mustafa Zeybek Hocam bugün başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Çok takıntılı bir insanım o yüzden işte. Bende nefret ediyorum böyle huylarımdan. Öyle diyorsanız öyledir o zaman. Ben arka freninde lap diye durmasını bekliyordum ama bir iki saniye sürüklenerek anca durması (durarkende fııs diye ses çıkıyor herhalde hidrolik frenden dolayı normal bir ses diye düşünüyorum( inşallah öyledir))
%70 arka %30 önden kastınızı anladım tam olarak :/

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Sıkıntı yok :D o ses büyük ihtimal balatanın diske sürtme sesi. Yani her frende olan bir şey. Bazısında balata türüne göre daha az ya da daha çok olur.

Ön %30 arka %70 i de anlatayım. Fren yaparken vereceğiniz gücün dağılımı. Arka frene 7 birim güç veriyorsanız öne 3 vermek gibi. Kesin bir oranı yok ama aşağı yukarı böyle

@Mustafa Zeybek anladım hocam teşekkür ederim tekrar. Bir de ön freni sıktığımda lastik ileri geri oynamıyor. Arka freni sıkıp ileri geri yapmaya çalıştığımda kayıyordu. Acaba dedim arka fren tutmuyor mu ? O yüzden de korktum. Sordum. O da sorun değil herhalde o zaman. Fren yani. Kim vurduya gitmesin :D

Hayal kırıklığı dediğiniz zaman,fren haricinde birşeylerden daha da negatif anlamda bahsetmeniz lazım..Sorun sadece frenler ise,bu hayal kırıklığı söylemi doğru değildir..

@KalemdenMeşrebim Bisikletinizde Hayes Radar hidrolik fren seti mi kullanilmis acaba? Benim de ayni model kullanilmisti pek memnun degildim. Daha yenilerde 6 aylik bakima goturdum ve frenleri Shimano ile degistirmisler. Gayet iyi tutuyor su anda. Alali bir seneyi gecti ancak hayal kirikligi falan yasamadim. Fiyatina gore makul bir bisiklet. Ama bizim milletimiz 3 lira verip 7 liralik kofte almak istiyor :D Sanirim sikayetiniz bu yuzden ;)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ters olmuş : Frenleme anında kuvvetin %70'i öne, %30'u arkaya biner ve binmelidir. Eğer arka fren bu orandan daha sertse (güçlüyse) ve süratiniz belli bir değerin üzerindeyse kıç atarsınız.

Fiziksel açıklaması : frenleme anında bisiklet ve sizin toplam kütleniz bisikleti öne doğru eğmek isteyecek, ön tekeri yere bastıracaktır. Yere doğru daha fazla baskı, kaymadan daha fazla sürtünme kuvveti uygulayabileceğiniz anlamına gelir. Frenleme anında ağırlığın büyük kısmı öne gittiğine göre, kalan az kısmı (%30) arka tekere binecektir, fakat ağırlık az olduğu için kaymadan uygulanabilecek sürütünme kuvveti de aynı oranda az olacağından arka frenin de yumuşak olması gerekir.

@ahlaksız
Araştırmalarıma göre bahsedilenlere göre tam istediğim performansı alamadım. Daha ilk alır almaz lastik sürtmesi, ses gelmesi, bisiklette az da olsa darbe izleri karşılaşmaktan başka daha ne hayal kırıklığı olabilir ? "Benim için" (şu ana kadar) biraz hayal kırıklığı yarattı. Aklıma takılan ve anlam veremediğim olaylara yer verdim.

@CmlCLK bakmadım da üzerinde isim marka model gördüğümü hatırlamıyorum. Sabah alıntılarım. F/P olmadığını söylemiyorum zaten. Dediğim gibi aklıma takılan ve anlam veremediğim olaylara, sorun olduğunu düşünüldüğüm olaylara yer verdim. Bunun içinde bilen insanların olduğu yere danıştım. Bu yazdıklarım sorun mu yoksa olağan şeyler diye mi ? Eğer 3 liraya 7 liralık köfte alma niyetim olsaydı sizce böyle mi kötülerdim ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@KalemdenMeşrebim Etkili fren kullanımı (çeviri) çok işine yarayacak

@antika
Şahsım adına ön 45 arka 65 diyebilirim kabaca. Fren yaparken yarı Squat pozisyonu alıyorum. Kendim için ideali bu. Ayrıca ön freni o kadar sıkarsan yön değiştirmek sıkıntı olur.

Ekleme @antika düşündüm de antika haklı
Ben hem lastiklerim yere iyi tutunduğu için, hem frenlerim güçlü olduğu için çok özen göstermiyorum. Yine de fren kullanımı kişiden kişiye değişir. Zamanla alışıyorsunuz.

Arka lastiğiniz kilitleniyorsa fren yapmayı bilmiyorsunuzdur. Sadece arka frene basarak durmaya çalışıyorsanız yine fren yapmayı bilmiyorsunuzdur. Diske sürtme söz konusuysa fren ayarınız yanlıştır. Frenlerinizin ayarı yapıldıktan sonra doğru fren yapma için youtube'dan video izlemenizi tavsiye ederim.

@KalemdenMeşrebim
Decathlon butik bir mağaza olmadığından her gün onlarca insan bisikletlerin sağını solunu kurcalar, üstüne biner sabitlenmiş değilse mağazada tur atmaya çalışır. Bu yüzden küçük çizikler olabilir, bence bunu hiç sorun etmeyin. Arka freni kolayca ayarlatabilirsiniz, aslında kendiniz bile yapabilirsiniz.
Çok daha basit bir model olan RR 340 bile hiç fena bir bisiklet değil bence. Canınızı sıkmayın, keyfinize bakın ☺️

dostum fren için bu kadar canını sıkma decatlon çözer bunu ayar problemi vardır.

• Beğen
Tepkiler: KalemdenMeşrebim
BTwin 540 bende de var. Hayli sağlam, gösterişli bir bisiklettir. 2017 Haziran da 1500 TL ye almıştım fakat, şimdi fiyatı 1800 TL olmuş. Ayağındaki 2 inch lastikleri 1.65 inch Schwable lastiklerle değiştirdim, çok güzel oldu. Fiyat/performans dengesi hayli iyi diyebilirim.

@rorkual
Hocam f/p bir ürün ama üstte belirttiğim şeyler kafama takıldı. Belki sorunda değildir kafama takıldı. Sordum. Yağmur yağdığı için ormanda sürme fırsatım olmadı hala maalesef

@Fırat Ç. Mustafa, ön ve arka frene ayrı ayrı uyguladığı kuvvet oranını yazmış muhtemelen. Yani arka frenin %65 ini , ön frenin de %45 ini sıkıyor.
Yalnız bu kadar iyi oranı nasıl ayarlıyor onu bilmiyorum :p

Geri