Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rockrider 560

Yeni konu açmak yerine olanı güncellemek, kullananlarında yorumlarını almak istiyorum. Şuanda RR560 için 1799 TL online satış fiyatları var. Önerir misiniz? Araziye girebilecek sağlam bir hardtail arayışına girdim. Var mı bu konuda fikri olan?

(link)

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
Scudo
Henüz beklemedeyiz bu bisiklet için. :) haziranın ilk haftası gelebilir.

Arkadaşlar bu bisiklet aklımda var fren hakkında olumsuz yorumlar var. Şu an kullananlar memnun mu ? İlk 540 düşünmüştüm. Onda ise sele rahat değildi denildi. Babam 560'ı alalım dedi. Böyle diyince bütçeyi biraz yükselttim. Şöyle bir husus da var. 2500 buna verene kadar. Ghost, Scott, Focus daha iyi bir seçenek mi olur ?

@KalemdenMeşrebim
Şehrinde decathlon varsa freni deneyebilirsin. Sırf sele rahat değil diye model değiştirmek saçma çünkü yeterince taytsız sürdüğünde selelerin çoğunun rahatsız olduğunu görürsün. Sonuçta vücudumuz seleye oturmak için tasarlanmadı.

Ben saydığınız markalar arasından btwin 560 ı öneriyorum. Dolar ve euro uçuk olduğu için diğer markalar da uçtu. Fiyat performans olarak btwin iyidir. Babanız 560 alalım dediyse kırmayın onu ;)

• Beğen
Tepkiler: KalemdenMeşrebim
@KalemdenMeşrebim

Frenler gayet yeterli. Tabi balatalar eskimeye başlayınca performans kayıpları muhakkak olacaktır. İyi bir balata ve güzel bir Bleed işlemi ile yine aynı performası elde edersin. Ban şu an gayet yeterli geliyor.

Benim seçmemdeki etkenler ise

Güncel Headtube dizaynı, full Sram S5 set olması, amortisörün Rockshox olması :) 2x10 vites sistemi ve ömürboyu kadro garantisi

diğer seçeneğim Whistle mivok 1760 olsaydı ona da bakardım ama satan yer bulamadım:)

• Beğen
Tepkiler: KalemdenMeşrebim
@Blitzkrieg41
Fren yetme olarak değil hocam. Ses yapıyormuş, gıcırdama yapıyormuş tarzı yorumlar okudum. Ona ithafen.
540 ile 560 arasında gözle görülür farklar tam olarak nedir veya soruyu şöyle sorayım; performans farkını sürüş sırasında hissedebilir miyim yoksa sadece kağıt üzerinde mi ? Parçaları vs vs bir üst model mi ?
560 yerine
Scott aspect 760
Ghost Kato serisi
Ghost Tacana serisi
Bunlar daha iyi seçenek olur mu ?

@Mustafa Zeybek
Hocam yorumlarda yazanlara göre söyledim :)
Zira Selen'in kaba eti ağrıttığını okudum genellikle. Ayrıca yukarıda "540 ile" başlayan cümleden sorular hakkında sizin cevaplarınız nedir ? Çoklu alıntıyı yapamadım (yapmışım eheheh:) )ayrı ayır sordum kusura bakmayın :)

540 ile 560 arasındaki belirgin farklar
Maşa (suntour xcr/rockshox)
Grupset(altus+microshift/sram x5)
Kadro geometrileri
Fren de var ancak 540 da tektro seçeneği sunuyor hayes radarın yanında

Başka marka konusunda ghostun gördüğüm en ucuz 2018 modeli 2750 lira ile kato 2.7 var.acera+tourney kullanıyor.
Ben olsam rr560 alırdım.çok tatlı bisiklet gerçekten.

@KalemdenMeşrebim
Ses konusu frenden değil; balata ile diskten kaynaklanır. Örneğin üstünde metalik balata varsa kamyon freni gibi olur ama çok güçlü olur. Organik ise sessiz ama görece güçsüz olur. Çözümü basit yani. Sele kişiden kişiye değişir. Bisikletin üstünde gelen sele birine uyar birine uymaz. Vücut ölçüsüyla alakalı.

@Yankı nın dediği gibi belirgin gark var. Ve yukarıda bahsettiğim gibi ghost falan filan kurdan dolayı uçuşa geçti. Gereksiz para bence.

@KalemdenMeşrebim

Rica ederim

Hocalar merhaba, bu hafta nasip olmadı almak. Biraz bütçe sıkıntısından dolayı arabaya vurup kaçtılar da :)
Şimdi aklıma geldi 27"5 ile 26 arasında ne fark var bilginiz var mı ?

@KalemdenMeşrebim

26 daha kolay hızlanır kontrolü kolaydır 29 ise daha iyi engel aşar 27,5 ikisininde özelliklerine optimum düzeyde barındırıyor.
26 artık yavaş yavaş ölüyor.27,5 tercih etmek daha yerinde olacaktır.

Merhaba arkadaşlar. Rockrider 560 bisikletim var. Pedala biraz yüklenince zincir hafif boşa atıyor. Bisikletimin parçalarını değiştirmeden önce de bu sorun mevcuttu. Yeni aynakol ve orta göbek, zincir, arka aktarıcı alıp taktım, ayrıca daha önceden zincir ve ruble değişimi yapmıştım. Fakat sorun hala devam ediyor. Vites ayarlarını birkaç kez bozup yeniden düzelttim ama nafile. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Geri