Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rockshox maşam patladı!

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Tepki
5.689
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bugün Denizli çamlık teknik parkurundan inerken sanki kadroma dev bir taş çarpmış gibi bir ses duydum. Durmakla durmamak arasında geçen saniyelik süre içinde durmayı tercih etmemiş olsaydım, şimdi bu başlığı rahat rahat açabiliyor olmazdım. Maşa 100mm coil rockshox xc30 idi. Parkurun zorluğu hakkında ise şunu söyleyeyim; biz bisikletle indikten hemen sonra arkamızdan motocrossçular geldi. Yine de maşanın patlamasını anlamış değilim. Keçelerin falan kondisyonu da çok iyi durumdaydı. Rebound parkur zor olduğu için tamamen açık durumdaydı.

Parkurun daha girişinden bir fotoğraf 193871 dosyayı görüntüle
Maşanın hali
20190331_150024.jpg
20190331_150034.jpg
Basıqçılar eklesin
20190331_150111.jpg
Fotoğraflarda ne kadar belli olduğunu bilmiyorum ama preload yuvası çatlamış. Bu durumun sebebi ne olabilir? Ayrıca xc30 üst bacak satan varsa bir konuşalım :(

Scudo
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geçmiş olsun kardo

• Beğen
geçmiş olsun hocam önceden bakım yaptırdınızmı kendinizmi yaptınız yoksa servismi yaptı çünkü aynı şey benimde başıma geldi ben özel servise götürdüm malesef çözemedik

• Beğen
Xtr ı kirabilen genc kardeşime gecmisler olsun

Geçmiş olsun. Belki de bu işarettir. Fazla zorlama altındaki bisikletleri. Bir Afrika Twin dene. Belki ordan devam edersin . ???
Şaka bir yana senin seviye yükselmiş , eh ona göre masraflar da yükselecek galiba. Daha üst seviye ekipmanlar vb.

• Beğen
@CmlCLK @erkantuc teşekkür ederim.
@mariokaldato
Hiç güleceğim yoktu abi. Sağolasın :D Bugüne bugün, 2500 yıl önce piramitlerde bulunan rakşakı kırmış adamım. Karbon bacak xtr nedir ki :cool:
@Çağdaş78
Teşekkür ederim. Gerçekten de öyle. Zaten yanımda bir tane specialized demo8, bir tane 160/160 yt wicked bir tane giant faith freeride, bir tane 140'lık trail, 2 3 tane de benim gibi gariban xc sürücüsü vardı. Beni bilen bilir, bisiklete başladığımdan beri çift süspansiyona geçmek istiyordum. Bunun gerekliliği tescillendi. Parayı bulduğum an bunu yapacağım.

Maşanın bakımı kimin tarafından yapıldı son olarak?
İşini bilen bir usta tarafından yapıldıysa zaten tork anahtarı ile sıkılmıştır fakat göz kararı, benim elimin ayarı tamdır diyen usta tarafından, olması gerektiğinden fazla sıkıldıysa eğer yuvayı zayıflatmış olma olasılığı yüksek.

@Mustang54
@Gökhan Toros
Teşekkürler. Maşayı imkansızlıktan dolayı 2. El almıştım. Bakım yapılmış olsun ya da olmasın, yay yuvasını çoğu durumda sökmek gerekmese de söylediğiniz tipte bir olay da olmuş olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam, satın aldığım kişi bakımını kendi yaptığını söylemişti. Yaklaşık 3 ay kullandım, bugüne kadar tek sorunu yoktu.

@Atasoy olay korkutucu değildi ama bundan sonra kullanacağım maşa her yük altına girdiğinde içimde tedirginlik olacak :(

Geçmiş olsun

@Mustafa Zeybek geçmiş olsun, sen bisikletle birlikte bir kurşun döktür bir kadro, bir maşa bir şansın yaver gitmiyor. Tabi bisikletin hakkını da vererek biniyorsun ama.

Geçmiş olsun. Sana bişey olmasın da gerisi hallolur.
Allah Pike'lar Lyrik'ler nasip etsin inşallah (fox un modellerini bilmiyorum ondan rockshox dan yürüdüm) :)
Ana-baba desteği olmadan öğrenciyken zor tabii bu işler. Okul mokul bitip çalışma hayatına geçtiğinde zaten önündeki parasal engeller kalkar muhtemelen (evlenmediğin sürece :pP )

Herkesin geçmiş olsun dileklerine tesekkür ediyorum.
@MakRo
Bisikleti de alıp denize atlayacağım artık. İğne ucu kadar boşluk kalmayacak :ckskc:
@ratm
Benim de en büyük tesellim sorunsuz atlatmak oldu. Her ne kadar maşayı piyasasının yarısına almış olsam da patlamasına üzüldüm.

Okula ek olarak çalışayım desen hem ücret o kadar düşük ki para eve gelene kadar eriyor, hem de dizlerimdeki rahatsızlıktan dolayı istesem de çalışabilme şansım pek yok. Onu bunu geçtim, kur çok değil 2 yıl önceki halinde olsa, şimdiye xc' nin yanına enduroyu koymuştum. Mevcut durumda ise ne zaman yeni bir maşa alabileceğimi bile bilemiyorum. Yine 2. El bisikleti gider hale getirecek bir şeyler ayarlarım artık.

Eh işte, iş güç sahibi olup 30 yaşında altımda fox 36 kashima falan bile olsa şimdiki kadar anlamı olmayacağı kesin. Neyse, xc 30 da suntour xcm kardeşinin yanında yerini alır artık :ssrtcbya:193949

@Mustafa Zeybek Geçmiş olsun.

Hep bunlar parolayı unutmandan oluyor biliyorsun değil mi?
Hatırlatayım:''Mustafa Zeybek,kedisini tatile çıkarsın.'':harika:

Bir ara çok umutlanmıştım: Senin ve @MakRo Alperen kardeşimin ''yol'' a geleceğini düşünmüştüm.Hâlâ daha umutluyum:harika:

Son düzenleme:
@ippon aynen öyle. Neyseki evde yatan ben değil de bisiklet :)
@hamlet2006
Abi parolayı unutmuş değilim ama imkansızlıktan gelemiyorum. Evi tren garının hemen yanına taşıdık, her geçerken şuna binip de bir gitsem diye geçiyor aklımdan. Ben de seninle Izmir' in yollarında, @Anıl Erdoğan ve @ratm ile arazide sürmek istiyorum.

Bir ara çevremde benim gibi süren biri olmadığı için istemeye istemeye yola geçme çabam olmuştu. Çünkü doğru düzgün beraber sürdüğüm tek arkadaşım da yolcuydu. Sonra benim gibi bir manyakla denk geldik. Merdivenine kadar tırmanıp, yürüyerek inilemeyecek yerlerden inmeye başladık. İşte ondan sonra dağ yolları bile beni kesmemeye başladı. Teknik tırmanışımızın başladığı yere kadar olan yaklaşık yarım saatlik dağ yolu bile sıkıcı geliyorken, benim dışımdaki birçok etken yüzünden canımdan olabileceğim asfalt yollar ilgimi hiç çekmiyor doğrusu :komik:

Vizelerdi, finallerdi, bisikletin durumuydu, oydu buydu bir geçsin, okul tatile girsin, biz de arkadaşla İzmir' e tatile çıkalım :)

Geri