Scudo Sports

Rockshox maşam patladı!

@hamlet2006

Yol niyeti bitmiş değil, göz ucuyla sürekli takip ediyorum 58 kadro binen birisi ile karşılaşınca hemen bir oturup deniyorum "acaba kurtarıyor mu ?" Diyerek.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
Yola geçsen de alışkanlıklar bırakılmıyor, haberiniz olsun.

193973

Yol bisikleti, dümdüz asfaltta sürmek lazım diye yola çıkıp, kendimi tarla yollarında buldum oradan biliyorum. Yine de tam bir yolcu olamıyorum, merdiven, kaldırım inmeye çalışıyorum yine. Arazi gibisi yok ?.

çok geçmiş olsun mustafa bu kaçıncıdır mağdur oluyorsun inşallah kendine göre optimum iyi birşey edinebilirsin. Allah beterinden saklasın.

Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun.
Sana bir şey olmadığı için sevindim.
Normalde xc30 lar çok sağlam tabiri caizse köpek gibi bir maşadır ama niye böyle olduğunu anlam veremedim.
Ya önceki bakımda çok sıkıldı ve yerini çatlattı yani tork anahtarı kullanılmadı yada çok çok sert bir iniş yaptın ve bu stres testini geçemedi diycem ama bu maşalar genel ortalamada çok sağlam maşalardır aklıma bir tek bakımda yapılan hatalar geliyor.
Umarım en kısa sürede bir maşa elde edersin.
İzmire geldiğin de de kesinlikle haber ver buluşalım ?

@ippon
Bu seviyede havalı maşalar çöp. Havalı maşaya geçersem Türkiye' de 95 kiloya uygun yaylı maşa olmadığı için geçerim. Ama asla solo air maşa kullanmam. Alırsam hem hassas çalışıp hem dip görme direnci olan dual air maşa alırım ki ona da kısa vadede bütçem yetmez. O zamana kadar yaya devam.
@Anıl Erdoğan teşekkürler. Evet taş gibi maşa ama düşününce olayın nedeni maşanın adında yatıyor. Xc kullanımı için tasarlanmış bir maşayla endoruluk parkura dalmamak gerekiyormuş. Şöyle 32mm üst bacak kalınlığında 120mm çalışma mesafesi olan bir şeyler ayarlayabilirsem çok güzel olacak. Önümüzdeki zamanlarda illa buluşacağız :tskler:

@isosel
Teşekkürler. Bazen kendim edip kendim buluyorum, bazen de oluveriyor iste :ckskc:

Bugün duramadım kusura bakma arabanın farları açık kalmış onları kapatmak için acelem vardı yine görüşürüz umarım .

Kardeşim çok geçmiş olsun üzüldüm senin adına, xc maşasıyla gerçekden o parkura girilmezdi sağlık olsun. En kısa sürede daha iyileri senin olsun kardeşim Allah beterinden korusun cana geleceğine mala gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@ippon
Sorun değil abi. Zaten her türlü evin yolunu tutmam gerekiyordu :)

Olayı sizlere de anlatayım; bugün dersten dönerken cadde aşağı sallanıyordum. Işıklardan sağa doğru giden dropbarlı, dropbarlı bir bisiklete göre geniş tekerleri olan bir trek gördüm. Kendisiyle tanışmamıştık ama bu trek olsa olsa @ippon undur dedim. Basıq bisikletimle pedala asılıp yetiştim. Forumdansınız değil mi dedim ve evet dediğinde maşayı işaret ettim :D kısa süre beraber gidip bisikletimi düzelttiğimde sürmek üzere sözleşip ayrıldık :)

@Ruhullah.Grbz teşekkürler. Bu parkurdan bir şekilde zoom maşayla inen arkadaşlar var. Inanın her seferinde bir şeyler olacak diye içim gidiyor. Ben de ilk etapta daha uygun bir süspansiyon, uzun vadede bu parkurlara gereken bisikleti ayarlamaya çalışacağım bakalım. İyi dileklerin için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ruhullah.Grbz
@Mustang54 direkt teknik iniş yapmak isteyen buradan çıkabilir. (link) yolun çıktığı yerden sola, aşağı doğru gidince ilk fotoğraftaki yere geleceksiniz.

Defalarca ölme olmasa da sakatlanma riski barındıran, mtb' yi mtb gibi kullanacağinız rota ise bu
(link) önce ortalama eğimi azımsanmayacak dağ yolunu tırmanıp, saklı yürüyüş yolu olarak geçen yere geliyoruz. O yol teknik tırmanıs dediğimiz yer. Stravada nereseyse düz yol gibi görünmesine bakmayın. Bu rotaya gireceklere tek başlarına gitmemelerini, pedallarını kayalara çarpmamaya dikkat etmeleri gerektiğini özellikle belirteyim. Bu yol bitince sağa, aşagı doğru inen ölüm yokuşu dediğimiz yerden iniyoruz. (Buradan inemiyorsanız teknik parkuru denemeyin bile) aşağı doğru devam edince yine ilk fotoğraftaki parkurun başlangıcına geliyorsunuz.

Teknik tırmanışa gelene kadar bir 30dk, teknik tırmanış yaklaşık 1 saat, teknik iniş 5 dakikayı geçmez.
Ilk video ölüm inişinin başından baslayıp, teknik tırmanısı tersten iniyor.

Ikinci video ise teknik iniş. Olüm yokuşunun bitişinden başlıyor. Tabi parkur şimdi o zamanki gibi temiz değil. Mesela konunun ilk mesajında paylaştığım fotograf videoda 1.55' teki yer :) 194288 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Atasoy
@Mustafa Zeybek Geçmiş olsun.

Hep bunlar parolayı unutmandan oluyor biliyorsun değil mi?
Hatırlatayım:''Mustafa Zeybek,kedisini tatile çıkarsın.'':harika:

Bir ara çok umutlanmıştım: Senin ve @MakRo Alperen kardeşimin ''yol'' a geleceğini düşünmüştüm.Hâlâ daha umutluyum:harika:

Yola geçsen de alışkanlıklar bırakılmıyor, haberiniz olsun.

193973 dosyayı görüntüle

Yol bisikleti, dümdüz asfaltta sürmek lazım diye yola çıkıp, kendimi tarla yollarında buldum oradan biliyorum. Yine de tam bir yolcu olamıyorum, merdiven, kaldırım inmeye çalışıyorum yine. Arazi gibisi yok ?.

1 yılı geçkin süreden sonra güzel bir hortlatma olacak, hep başkaları yapacak değil ya. Yola geçtim, ikinci olarak yolla dağ arası ortaya karışık bir monza topladım ama dağın verdiği hissi ve zevki vermedi. Tam gaz dağ bisikleti kadrosu aramaya devam ediyorum. Biz de uzun olup bisiklet binen ve dağ bisikleti binen kişi sayısı sınırlı olunca en alt markaların dahi büyük boy kadrosu yok. Her ne kadar yola geçmiş olsam da dağlara ait olduğum yere dönmem gerekiyor onu anladım.

1 yılı geçkin süreden sonra güzel bir hortlatma olacak, hep başkaları yapacak değil ya. Yola geçtim, ikinci olarak yolla dağ arası ortaya karışık bir monza topladım ama dağın verdiği hissi ve zevki vermedi. Tam gaz dağ bisikleti kadrosu aramaya devam ediyorum. Biz de uzun olup bisiklet binen ve dağ bisikleti binen kişi sayısı sınırlı olunca en alt markaların dahi büyük boy kadrosu yok. Her ne kadar yola geçmiş olsam da dağlara ait olduğum yere dönmem gerekiyor onu anladım.
Sayın @Mustafa Zeybek adlı üye de sizin gibi uzundu yanılmıyorsam.

@Cemal Ç. Evet Cemal abi. Zaten Alperen abi ile iletişim içindeyiz. Büyük bir kadroya denk gelirsem paslayacağım. Bu arada bu kadar resmiyete - benim için - gerek yok :komik:

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
@Cemal Ç. Evet Cemal abi. Zaten Alperen abi ile iletişim içindeyiz. Büyük bir kadroya denk gelirsem paslayacağım. Bu arada bu kadar resmiyete - benim için - gerek yok :komik:
EyvAllah da sanal ortamın samimiyetsizliği diyeyim. Yüzyüze konuşamayınca "abi, kardeş" gibi tabirlerin havada kaldığını düşünüyorum. 😊

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri