Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rockshox Sid Havalı maşa ayarı

Tyler

Daimi Üye
Tepki
244
İsim
Eray I
Bisiklet
Merida
Merhaba Arkadaşlar;

Maşayı daha yeni aldım ve kiloya uygun 79kg (105-120psi) hava basmak istiyorum ancak pompayı maşa sibobundan çıkarırken kaçırma yapıyor tekrar taktığımda 50psi filan gözüküyor.

Basit matematik ile 120+70 psi basıp bu işi çözebilirim :) ancak bu oran normal mi?

Scudo
Amortisör pompası kullanıyorsanız hava kaçırmaması lazım. Uygun pompa kullandığınızdan emin misiniz?

tabi, kutu içinde gelen orjinal rockshox 'ın pompasını kullanıyorum ve siboptan çevirerek çıkartıyorum.

Süspansiyon Pompaları bildiğim kadarı ile çift kapaklı olduğundan siboptan söktüğünüzde göstergede son yazan değer +- 3 psi ile korunmakta.Bir yerde bi sorun olmalı.Dediğiniz fikiri uygulamadan önce maşanın üst sınır değerine bir bakın daha sonra 120'de 50 kalıyorsa 140 deneyin 70 kalıyorsa maşa 190 psi izin veriyorsa gözünüz kesiyorsa :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: Tyler
merhaba rockshox sid blackbox 2014 havalı maşa aldım ve hiçbiryede psideğerini bulamadım yardımcı olabilecek var mı?
kilo 75

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Havayi sag ayarina gore belirleyebilirsin. Bisikletin ustune cikip on fren sik ve atak pozisyondayken masanin ne kadar iceri girdigini olcerek ayarlayabilirsin havayi. Ideali masanin calisma mesafesinin %15-25 civaridir. Buna gore havayi artirip azaltarak bu sag oranini bulmaya calis

Geri