Scudo Sports

Roller Dönmüyor?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhabalar herkese;

2 yıldır Tacx Eco Track roller kullanıyorum. Son birkaç aydır öndeki makara dönmekte güçlük çekiyor. Bazen neredeyse hiç dönmüyor. Arkadaki çiftte sorun yok. Parçaları söktüm, temizledim, yağladım ama nafile.

Sebebi ve çözümü hakkında fikri olan?...

Dipnot: Roller hep balkonda duruyor.

Scudo
Ön makarayı döndüren lastik tozlanmış veya yağlanmış veya incelmiş olabilir mi?

@mcaliskan23

Evet 2 yıl içinde bayağı inceldi. Sebebi bu olabilir mi? Eğer buysa ben bu lastiğin yenisini nereden bulacağım? Küçük bir lastik ip yüzünden koskoca rollerı çöpe atmak istemem doğrusu!

Merhaba Zuhal, kayış eskidiyse ondan olur evet, Delta bisiklette kayışı olması lazım, 20-30 eu idi sanırım, onun dışında benim ilk aklıma gelen rulmanlardı ama kayış eskidiyse ve sadece ön zorlanıyorsa kayış daha mantıklı...

Kayışı cıkartıp ön rollerın dönup dönmediğine emin olun. Eger kolayca donuyorsa sadece kayış ihtimali kalıyor. Fakat kayışlar genellikle senelerce sorun cıkartmaz. Eger ön tek basına dönmuyorsa rulmanların da boşta sorunsuz dondugunden eminseniz ön rollerı fazla sıkmadığınızdan emin olun. Vidaları fazla sıktığınızda rulmanlar sıkışıyor. Vidalara nutlock veya treadlock veya oje gibi bir acılma önleyici surdukten sonra elinizle sıkabildiğiniz kadar sıkın. Bu sıkılma genellikle yetiyor ve rulmanlar sıkışmıyor. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Yazmayı unutmusum. En son sorduğumda Delta Bisikletten Yalçın bey ellerinde roller kayışı olmadığını, cok dayanıklı olduğu için kimsenin problem yaşamadığını, onların da bu sebebden dolayı getirtmediğini söylemişti. Yeni modellerle birlikte kayış getirildi mi sormak lazım. Bildiğim kadarı ile aktif pedalda kayış var. Fakat modelinize uyar mı bilmiyorum.

Sanayide gezilirse benzer bir kayış uydurulabilir. Fiyatı da daha uygun olacaktır.

kayışa 20-30euro vermek yerine yerine naylon ip kullanabilirsiniz tek sorun düğümlü yeri kanaldan geçerken biraz ses çıkarır,yalnız roler'a sabit şekilde ip bağlamaya çalışırsanız boşluğu alamazsınız boşluk olacağı için sorun devam edicektir.Makarayı ortasından 2 katlar pozisyonda bir tarafı yerde diğer tarafı yerden tahmini 10cm kadar kaldırıp bu şekilde boşlugu alarak ipi bağladıktan sonra düz konuma getirin ipin gergin şekilde sorun çıkarmadan işinizi görecektir.

Geri