Scudo Sports

Roller yapımı

Alper Taşcı

Aktif Üye
Tepki
68
Herkese merhaba internnette rollerlara bakarken aklıma bir fikir geldi neden benimde bir rollerim olmasın diye ama düşündüm nasıl yaparım nasıl ederim bulamadım size danışmak istedim yaptığım ufak araştırmalarda o dönen yerler yerine su borusu(kalın sert plastik) kullanmaya karar verdim ama nasıl birleştiririm başka neler gerekir bilemiyorum böyle bi el yapımı roller yapmam mümkünmüdür acaba veya yapanlar varsa bana yardım edebilirlermi... ?????

Scudo
@Alper Taşcı

Merhaba Alper,
Yaşın 14 ve böyle bir şey yapmayı göze alabiliyorsun.Tebrik ederim.
Mesele şu ki bu tip aletlerde,sadece tekerleğin dönmesini sağlamak
yetmiyor. O zaman antreman çok hafif olur. Buna birde
karşı kuvvet elde edebileceğin aparatlarıda eklemen gerekir.
Mesela Max. 100 watt lık bir elektrik dinamosu gibi.Ayrıca bu dinamonun
çıkışına ayarlanabilen bir yük bağlaman gerekir.
Bunların ne olduğunu anlayabiliyorsan, mesele yok, biraz
uğraşı, biraz yardım ile sen bunu halledebilirsin.

Sağlıcakla kal.

alper baban elektrikten anlar :D amfi olayı :) elektrikli mekanizmayı ona sor,güzel bir antreman rolleri olur.

• Beğen
Tepkiler: Alper Taşcı
onur elektikli birşey değilde baktığımda lastik gibi birşey sarılmış oldugunu gördüm sanırım zorlıyacak olan şey o lastik pahalı birşey değil biliyorum ama böyle şeylerle uğraşmak çok hoşuma gidiyor :D herkese teşekkürler cevaplarınız için :D

dip not: o lastik tarzı şey ne işe yarıyor onu bilmiyorum onun beni biraz zorlamasında etkisi varmıdır acaba?

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
@Alper Taşcı

Bu yaşta böyle bir işe kalkışman hoş bir davranış fakat pek fazla becerebileceğini sanmıyorum. Yani bi kere yapacağın parçalar plastik olmamalı, demirden olmalı ve roller. En başta bu.:D Eğer illaki yapacağım, deneyeceğim diyorsan ki onun için de herşeyi düşün, rollerları bağlayacağın civatalara kadar (bu o kadar işine yarıyacakki...) sonrada kaba taslak kağıda bi çizim yap. Geriside elbecerine, teknik bilgine ve fizik bilgine kalmış. Kolay gelsin ;):rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Salih Çoban
@Alper Taşcı

abicim, bu iş için yaşın önemi yok, sen iste yeter,

internetteki roller ları incele, benzerlerini nasıl yapabilirim diye büyüklerinle düşün , fikir al. Hep beraber yaparsınız. çok çok zor bir şey de değil. Elektrik, elektronik işlerini karıştırma, mekanik olarak yap. kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: Efrahim ÖZCAN
@syt093

Vaayy. Bende kendime trainer yapıcam ama, sizin tasarımınızda çok güzel olmuş. Kutlarım.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
@syt093

merhaba.

çok güzel bi tasarım olmuş, elinize sağlık.

arka tekerleğin bindiği bölümü daha yakından çekip gönderebilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler.

• Beğen
maşalı bisikletlerde maşayı kitlersek bu sistem olabilirmi acaba vede normal roller kadar zorlayıcımı yoksa yolda gider gibimi

• Beğen
Plastik değil aluminyum boru en güzeli olur.. Ağırlık önemli değil dersen ucuz bir çelik boru da işi görür. Borunun çapını çok küçük tutma; en az 100mm olsun bence. Lastiğin işlevi; arka tekerleğin arka merdaneye verdiği hareketi ön merdaneye iletmek: Bu sayede ön teker de arka tekerle döndüğünde sağa sola hareket edip dengeyi sağlayabilirsin.
Roller'da trainerdaki gibi ek bir direnç kullanılmaz, sadece mekanizmanın kendi ataleti/direnci..
Başarılar ;)

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45
Geri