Scudo Sports

Romantik Yol (Almanya) Bisiklet Turumuz

Yalchinosis

Daimi Üye
Tepki
313
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
Merhaba,

Geçen sene Temmuz ayında eşimle birlikte Almanya Romantik Yol (Romantische Strasse) güzergahında katlanır bisikletlerimizle gerçekleştirdiğimiz hafif tempolu turumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum, şimdilik hazırlık ve özet yazılarımızı aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz, özet yazılarda anılarımıza ve yaşadıklarımıza çok fazla yer vermek istemedik bu turu gerçekleştirmek isteyenlere bir nevi rehberlik etmesini amaçladık, ardından ayrıntılı yazıları da paylaşacağız.

Bu arada tur öncesi Bisikletforum'da bana bilgi alma konusunda yardımcı olan @Okan A ve @Soner Közen 'e çok teşekkür ederim.

Hazırlık yazısı;
(link)

Özel yazı ve Günlük tur verileri;
(link)

Gezi sırasında kullandığımız bisikletler ve ekipmanlar;
(link)

Romantik Yol ile ilgili kısa çok kısa bir videomuz;

Diğer yazılarımızı hazırlayana kadar görüşmek üzere...

Scudo
cok güzel özendim resmenn eşininiz kaskinin modeli nedir acaba ?bend eşim için kask bakıyorum bu renklerde

Pedalınıza kaleminize sağlık sizi tebrik ediyorum. İmrenerek beğenerek okudum

Yurdum insanının "dağ başı" diyeceği yerde bile bisiklet yolu var... Rota çok güzel, tarihin ve doğanın içinde yolculuk yapıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Aktarıcının orası fena zarar görmüş geçmiş olsun ne yaptınız güzeldi mi

@sinanarmy Teşekkür ederim, Eşim iki sene kadar önce Aslı Bisikletten almıştı kaskını hala var mıdır bilmiyorum sanırım, Markasını da hatırlamıyorum akşam kontrol edip size özel mesajla bildiririm.

@gozertan Çok teşekkürler, bu yüzden çok huzurlu ve keyifli bir tur oldu.

@soneryen Çok sağolun, bisikletin üzerine başka yük koymuşlar maalesef, Maltepe'de bir bisikletçide düzelttirdik penseyle yamultarak eski haline getirdiler fakat kendisinin de belirttiği gibi çok asla eskisi gibi olmayacak, o bölgede mikro çatlaklar oluştu bile, tekrar benzer bir darbe alırsa kırılma ihtimali var. Aluminyum kadro bu tip durumlarda bilmiyorum nasıl tamir edilir, ısıl işlemle yapılması daha sağlıklı olurmuş duyduğum kadarıyla ama hiç bir bisikletçide bu tip işlem yapabilecek imkana rastlamadım.

@Yalchinosis
Metal sanayi sitelerinde ısıl işlem olabilir belki araştırmanız gerek ama artık düzeltmişsiniz ısıl işlem ne için gerekli. Kadroya yazık olmuş üzüldüm umarım çözüm bulursunuz

@soneryen teşekkür ederim, ısıl işlem uygulanıp düzeltilirse mikro çatlaklar oluşmuyormuş, kulaktan dolma bilgi tabi metallurji hakkında pek bilgi sahibi değilim. Soğuk halde düzelterek aslında hasarlı bölgeyi daha kırılgan hale getirmiş olduk. Kadro kulağı olsaydı değiştirilebilirdi ama kadroya bağlı olması bu bunu mümkün kılmıyor. Gittiği yere kadar kullanacağız artık kırılırsa sanayide kaynak yaptırmayı düşünebilirim.

@Yalchinosis
Evet artık gittiği yere kadar kullanın zaten düzeltmişsiniz artık ısıl işlemlik işlem kalmamış :) bence şehir içinde sıkıntı olmaz. Güçlü Darbe onu ancak kırabilir diye düşünüyorum. En nihayetinde karbon değil

Bu turda kullandığımız ekipmanlar ve ekipman önerilerimizle ilgili bir yazı hazırlıyoruz, yazı linkini buradan paylaşacağım.

Çok güzel bir tur olmuş insanın özenmemesi elinde değil.ayrıca anlatımınız da çok güzel. başınıza gelen talihsizliğe çok üzüldüm umarım güzel bir çözüm bulunur.

@Erhan42 Teşekkür ederim, bisikleti bir şekilde tamir ettirdik, eskisi gibi olmasa da iş görüyor, hiç bir bisikletseverin başına gelmesini istemediğim bir durum, bu konuda açıkçası kendi hatalarımız da var o yüzden yazımızda yer vermek istedik ki başkalarının başına da aynı sorunlar gelmesin.

Tur sırasında iyi ki yanımıza almışız, almasak da olurmuş ya da keşke alsaymışız dediğimiz ekipmanlar oldu. Kafasında tur planı olanlara fikir verebileceğini düşünerek bu turda kullandığımız bisikletler ve ekipmanlar hakkında kısa bir yazı hazırladık, umarım faydalı olur;

(link)

Yazıda bulamadığınız ama merak ettiğiniz konular olursa sizlere buradan cevap verebilirim.

@Yalchinosis Çok keyifli bir tur olduğu paylaşımlarınızdan belli umarım başka turlar da gerçekleştirir deneyimlerinizi bizlerle paylaşırsınız. Günün birinde bu rotayı yapmayı çok istiyorum. Hayal bu ya, olur da Karadeniz kıyılarına dek Tuna rotasını takip edebilecek şekilde yaparsak tadından yenmeyecek bir tur olur.

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@Okan A Teşekkürler tekrar :) ne güzel olurdu Tuna boyundan giderek bir tur yapmak, ne güzel bir nehirdir geçtiği her yeri güzelleştirmiş her yere ayrı bir değer katmış.

• Beğen
Tepkiler: Okan A
(link)hemen her turcunun hayali olabilecek bir macera bence. Belki emekliliğe ulaşınca birgün 3000 küsur kilometre boyunca dolanma şansını yakalayabilirim. Ben yakalamasam da bu sayfaya bunları yazarak birilerinde o ışığı yakarız da bize güzel bir tur paylaşımı olarak döner, kim bilir :)

Aslında Tuna ve Rehn hemen hemen aynı dağ bölgesinden doğup iki ayrı yöne akan nehirler olarak bir konsept dahilinde gezilecek rotalar. Yapılacak ne çok şey var, ne kadar az zaman ve para :/

@Okan A

En büyük sorun, para zaman dengesi ancak senede 5-10 gün arası bir macerayı olanaklı kılıyor, br de gelecek kaygısı diye birşey varki çok kafayı takarsak onu bile yapamayız :)

sadece şu resim bile pek çok insanı heveslendimeye yeter bence; harika bir manzaranın ortasından araba tehlikesi ve gürültüsü olmadan sürmek...

upload_2017-5-9_11-31-7.png

Web sitesinde bisiklet kiralama olanaklarına yer verilmiş, bir dahaki yurtdışı turumda bu seçeneği denemek istiyorum, günlük 9-14 Euro arasında fiyatlar, haftalık kiralamalarda indirim talep edilebiliyormuş Uzun ve maceralı turlarda özellikle başlangıç ve bitiş noktaları farklıysa kendi bisikletinin gerekliliği kaçınılmaz ama kısa gezi turları için gayet ideal, zaten bisikleti taşıması bile THY için gidiş dönüş 60 Euro bilet parası gerektiriyor.

Tur öncesi konakladığımız Münih'te geçirdiğimiz gün ile ilgili yazı ve İngiliz Bahçesinde gerçekleştirdiğimiz kısa bisiklet gezimizin videosu aşağıdaki linktedir;

(link)

Maalesef o gün yağmurlu olduğu için video görüntüleri yer yer netliğini kaybediyor fakat yine de parkın güzel manzaraları hakkında fikir vereceğini umuyorum.

Merhaba,

Yazıları hazırlamakta biraz ağır gidiyoruz ama turumuzun ilk gününü detaylı olarak anlatan yazımız ve videomuzun linki aşağıdadır, ilk gün oldukça dolu ve hareketliydi o yüzden ayrıca yazı olarak paylaşmanın uygun olacağını düşündük, sonraki yazımız birkaç günü kapsayacak şekilde olacaktır.

(link)

(link)

konuyla ilgili daha öceki yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşablirsiniz;

Tur öncesi hazırlık yazısı;
(link)

Özet yazı ve Günlük tur verileri;
(link)

Gezi sırasında kullandığımız bisikletler ve ekipmanlar;
(link)

Görüşmek üzere...

Merhaba
Sanırım sizinle Bisiklet Gezgini'nde karşılaşmıştık. Be de yeni bisiklete çamurluk taktiriyordum. Turdan bahsetmiştiniz. Detaylara henüz giremedim ama çok güzel bir tur olduğu anlaşılıyor. Güzel turunuz icin tebrik paylaşım için teşekkür ediyorum.

Selamlar

five

• Beğen
Tepkiler: Yalchinosis
@five Merhaba, evet bisiklet gezgininde karşılaşmıştık, çok hoş bir sohbet olmuştu bu sayede iletişimimizi sürdürebiliriz :) yorumunuz için de çok teşekkür ederim, bu rotayı da şiddetle tavsiye ederim tabi bisikletinizi güvenli bir şekilde taşımak için uygun bir yol bulabilirseniz :)

Merhaba,

Tura ait tüm günlere ait yazıları tek bir mesajda toplamak istedim, ekipmanlar, hazırlık aşaması ve özet yazılarımıza ait linkleri önceki mesajlarımızda bulabilirsiniz.

Turumuzun ilk günü ile ilgili yazımız;

(link)

Turumuzun 2. ve 3. gününü anlattığımız yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

(link)

Turumuzun 4. ve 5. gününe ait yazısı;

(link)

ve final; turumuzun 6. ve 7. günlerini konu olan yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

(link)

son olarak gezimize ait görüntülerden derlediğmiz uzunca bir video hazırlamak istedik, aşağıda youtube linkini bulabilirsiniz;

Umarım çok keyif aldığımız bu turla ilgili sizlerin de keyif alacağı yazılar hazırlayabilmişizdir, faydamız olduysa, size ufak da olsa bir fikir verdiyse, bir kıvılcım yaktıysa içinizde ne mutlu bize!

Kendinize çok iyi bakın!

Geri