Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rotor Eğildi

Scudo
.kardeşim merhaba.baya yamultmuşsun rotoru.rotor düzeltme anahtarı işini gorur ama oda turkiye genelinde ki bisikletcilerde nadir bulunur.mantığa vurursak işi.köz gibi bişiyin içine koysan iyice kor halini alsa sonra bir maşa ile alsan ağır birşeyin altına koysan duzelir belki.benim ki sadece bir fikir.daha iyi bir fikri olan varsa yardımcı olur inş

Düzelir ama evde zor. Erzurumda yapabilen dükkan çıkar mı bilemem. Hazır yamulmuşken yeni bir tane 180mm rotor alsan daha az uğraşırsın sanırım...

aciliyeti yoksa ve orada pahalıysa aliexpress uzerinden satın al en gec 2-3 haftaya elinde olur.ciftini alırsın 20 tl ye

benimki o kadar olmasada yamulmuştu. bez koydum rotora elilmle düzelttim. az çok düzeldi yani. bi arkadaş bana iki tane mdf kestir şeklinde bir tarif vermişti. marangoz varsa o yazıyı sana gönderiyim belki işine yarar

internette izlemiştim adam yamulmuş rotoru bir tahtanın altına koyup üzerinde zıplıyordu ve rotor düzeliyordu deneyebilirsin :D

denemeden anlaşılmaz kaybedicek bişeyinde yok zaten

rotoru ısıt güzelce kızarsın iki düz mdf arasına koy yada mermer filan bulursa o da olur sonra kanepenin ayağının altına yerleştir güzelce kanepenin üzerine otur :D yada arabanın tekerini üzerine sür birkaç kez geçsin üzerinden en son üzerinde dursun soğuyana kadar. böyle yapanlar var :) ;)

@Salih Eroğlu

lastiği eritmesin :D

2 tane ağır mermer parçasının arasına rotoru koy. Bu haldeyken mermer ağırlığından dolayı rotor kendiliğinden düz olacak şekilde olsun.

Bu sandviç halindeki yapıyı çok kızgın büyük ateşli ocağın(fırıncılardan rica edebilirsin) içine at uzunca süre beklet. Sonra oda sıcaklığında mermerlerin arasından almadan soğuyana kadar bekle. Bu şekilde düzelmesi gerekir.

Eğer rotorun orjinalinde ısıl işlem görerek sertleştirilmişse bu şekilde ısıtmadan düzelmez. Sadece kırılır. Isıl işlem görmemiş ise belki düzelir. Isıl işlem görmüş olup olamayacağını da gözle bakarak anlayamazsın.

En iyisi yukarıda anlattığım şekilde düzeltmeye çalış.

Geri