Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rotorum maşaya sürtüyor

KronCHE

Üye
Kayıt
16 Haziran 2015
Mesaj
70
Tepki
9
Yaş
26
Şehir
İstanbul
İsim
Cem Cevher
Bisiklet
Kron
Merhaba arkadaşlar,dün forumdan bir arkadaştan jant lastik ve rotor seti aldım 1 hafta öncede kendime sıfır Suntour xcr maşa satın aldım ancak bugün parçaları takma fırsatım oldu ve rotor'un maşaya temas ettigini fark ettim ve maşayı çizmiş oldu ancak halen bu problemi yaşıyorum rotor'um fren kalper'inin hemen üst tarafına temas etmektedir.

Aynı sorunu yaşayanlar varmı,fren kalperini söktüm bu sorunu yaşamadım ancak geri taktıgımda gene aynı sorunu yaşadım (Rotor 180'liktir ancak kalpere ek ilave yaparak kalper ile rotor mesafesi genişletilmiştir.)

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,iyi pedallar.
 
Scudo
Belki maşa 180 uyumlu değildir
 
1. Masaniz is- 2000 mi yoksa postmount baglantilimi.
2. Rotorun masa bacagina sürtmesi cok ilginc, daha dogrusu ilk defa böyle bir sey duyuyorum.
3. 180mm Rortor icin kaliperin arasinda 180mm adaptörü takilimi.

NOT:Bu durumda size yardimci olabilmemiz icin iki üctane forzograf yüklemenizi tercih ederim. Ayrica yukaridaki arkadasin yazdigi mümkün degil her masa n az 180mm disk destekliyor.
 
Pardon murat abi sadece olabilir dedim zaten yolcuyum ben pek anlamam mtbden kusura bakma
 
Ne kusuru estagfurullah, bende zaten senin icin kötü bir sey demedimki. Sadece aciklik getirmek istedim okadar.
 
Arkadaşlar maşa ile bence değil çünkü fren kalperini çıkartırım zaman sürtmeden sıkıntısız kullanabiliyorum ancak fren kalperini taktığım zaman maşaya sürtüyor.
 
@KronCHE şu anlattığınız şekilde balatanın tek taraflı olarak rotora baskı yapıp tekerleğin dönüşüne engel olması lazım. Enteresan bir durum. Fıtoğraf yok mu?
 
Söylediğiniz şeyin fiziken imkansız olduğunu düşünüyorum. Keşke buraya bir iki adet fotoğraf atsaydınız. Daha açık olurdunuz ve biz de daha sağlıklı yardımcı olabilirdik.
 
  • Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@Murat Cömez verdiğiniz bilgileri eksik ve yetersiz buluyorum. Konu maşa ve rotor. Sizin arka vites ile ilgili bilgilendirme yapmanız gerekiyordu ki konu sahibi de cevap yazsın.Sorunun çözümü değil de sohbet içeriği olan bir şeyler yazarsanız dikkate alınır diye düşünüyorum. :)
 
@SerkanH Arkadaş sen neden benim konularıma böyle değişik atarlı yazı yazıyorsun anlamadım gitti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Engin er.
Bisikletin yanında değilim resimleri yarın atacağım yani her dakkika girmek zorundamıyım forum'a resmen durduk yere atarlanmışınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Bence maşaya sürten arka disk olabilir bu ihtimal fiziken ve teknik olarak ön diskin maşaya sürtme ihtimalinden daha yüksek öyle diyim :D :D

Ya fren kaliperinle, kullandığın adaptör markası uyumsuz , Hayes fren kaliperi - Shimano adaptör olmaz mesela. Ya da araya ayar pulu atman lazım.

Murat abi yukarıda güzelce açıklamış. Video ya da fotoğraf atarsan 2 dakikada çözümü söyleriz.
 
Belki bazı cevaplar sert ve ters bir biçimde gelmiş olabilir ama ortada bir sorunun varsa eğer hem fotoğraf yükleyip hemde foruma sık sık girmen gerekir. Benim düşüncem bu yöndedir.
 
Arkadaşlar bisiklet yanımda değilim yoksa yüklerdim neden yüklemeyeyim yarın akşam atacağım.

Teşekkürler ilginize.
 
linç var dediler geldik! yarın göndereceğiniz fotoğraflar görünmüyor hala.
 
@KronCHE

@SerkanH Serkan bak 17 yasindaki kisinin arkadasi olmussun, yakinda belki.... neyse kalsin. Birdaha arkadasin konularini atarli yazilar yazma ok.;) Ama Vites ayar konusu da ele alinmasi gerekiyor gibi geldi bana:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:
 
  • Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Geri