27 vites bir bisiklet alacağım ve yokuş performansı oldukça önemli bir kriter olacak. Seçenekleri belirlerken aynakol ve rubledeki dişli sayılarına da bakmam gerekir mi? Yoksa dişli sayıları toplama bisiklet yapılmadığı sürece standart mıdır hazır bisikletlerde?
@Brick3 Yokuşta bence vites sayısı hiç önemli değil. Hele ki dik bir yokuşsa 1. vites çıkarsınız ve burada dişli sayısı önemlidir. Mesela 24 aynakol 36 ruble olsun. 24 / 36 = 0,66 yapar. Bu oran ne kadar düşük olursa vites o kadar yumuşar ve daha dik tırmanışları daha kolay yapabilirsiniz.
merhaba 105 5700 serisi 10s kullanıyorum rublem 12-27 orana sahip 12-30 yapmak istiyorum arka aktarıcı buna izin verirmi yada max oran olarak kaca kadar olur
@SANSA007 Merhaba. Aynakolunuz kaçlıdır ? Ayrıca vites uzun bacak mı kısa bacak mı ? Vitesin alt kısmındaki zincirin içinden geçtiği parça uzun ise muhtemelen olur. Ama siz aynakol ve vitesin uzun-kısa olduğunu yazın. Kısa 33 uzun 39 diş destekliyor.
3 dişlik bir fark için arka aktarıcı değiştirmeniz gerekmez, sadece bu 3 diş için zincirinize 2 adet bakla eklemeniz pürüzsüz vites geçişi için iyi olacaktır. (Normalde 3 diş 1,5 zincir baklasına dek gelir fakat bu mümkün olmadığı için yukarı yuvarlayıp 2 zincir baklası dedik, nasıl hesaplandığını merak edenler için )
ayna kol 52 39 oranına sahip bende kurtaracağını düşünüyordum ama acaba olurmu diye sorayım dedim
çok teşekkür ederim bilginiz için şimdi gönül rahatlığıyla rublemi sipariş verebilirim
merhaba arkadaşlar
aşagıdaki likteki aktarıcıların ruble max kac dişliye izin veriyor bilgi verirmisiniz
Selamun aleyküm arkadaşlar.
Deore M590 -10'lu, dişli oranı 24-32-42,-aynakol, deore 9'lu arka aktarıcı ve slx 9'lu vites kolu kullanıyorum. Bu sisteme uygun ruble ve zincir almak istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
merhaba üstatlar 27 vites bir mtb bisiklete sahibim fakat sonrada 27 vitese çevirdim. arka rublem 11-34 aynakolun dişli oranının kaç olması gerektiğine bir türlü karar veremedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden ilgilerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgili forumdaşlar; Bir süredir 50-34 aynakolda 11-32 ruble için kullandığım kısmen yıpranmış olan tiagra uzun bacak arka aktarıcımı hali hazırdaki kolların da 10 lu sistem 105 olmasından dolayı 105 5701 ile değiştirmeyi planlıyorum. Wiggle da 105 5701 için iki seçenek var short cage ve medium cage. Medium Cage için max 32t arka dişliyi desteklediği yazarken, Erdoğanlar Bisikletin sitesinde de aynı değiştirici için iki seçenek mevcut. SS (kısa bacak) ve GS (uzun bacak) olarak geçmekte ve uzun bacak için max 30t arka dişli desteklediği belirtilmiş. Teyit etmek maksatlı bugün Erdoğanlar Bisiklete mail ile sorduğumda uzun olanın max 30t desteklediğini belirttiler.
Bu bilgilerden hangisi doğrudur? Erdoğanlardan uzun bacak olan GS modelini alırsam 11-32 rublede kullanabilir miyim. Bazı yorumlarda 11-34'ü bile desteklediği yazıyor, bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Bence kullanabilirsiniz. Yeni bisikletimde gs tiagra 4700 vardı ve 11-32 ruble kullanıyordum. Şimdi set değişikliğine gittim gs 105 5800 arka aktarıcı yine 11-32 ruble mevcut. Tiagra 4600 gs 11-32 desteklerken 5700 gs de destekleyecektir.
@trainspotting35 yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yeni aktarıcımı aldım ve 11-32 ile sorunsuz çalışıyor. Kitabi olarak üçlü aynakolda max 30 ikili aynakolda 32 destekliyormuş. Erdoğanlar bisiklet cevaplarında bu ayrıntıyı kaçırmış anladığım kadarıyla.