Scudo Sports

ruble performans farkı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
merhabalar,

önceleri 39-53 aynakolda 11-28 ruble kullandım rampalarda rahattı,

fakat suan;

34-50 aynakolum var ve rublem de 11-23..

sizce performans olarak aynakolun daha küçük olup rublenin de farklı olmasından rampalarda daha da fazla mı zorlanırım yoksa hemen hemen aynı ayarda mı olur? emin olamadım sizlere danışmak istedim..

şimdiden çok teşekkürler bol pedallar herkese

Scudo
@yasin kara bursa 39/52 aynakol 11/25 ruble kullanan birisi olarak çok zorlanmıyorum yokuşlarda tahminim sizde zorlanmazsınız çünkü aşırı bir fark yok

Cok fazla hissedilecek bir fark olmaz bence.Aynakolda 5/3 luk bir fark var,rublede de 5 dislik bir fark var.Cok az hissedersin belki zorlandigini.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
anladım ben de o şekilde tahmin ettim.. ama çıkacağım rampalar bilecik rampası yada mezitler gibi rampalar olduğu için sanırm ufak da olsa zorlanacagım :)

hehehe aynen ben de bu hesabı merak ediyordum ki sen açıklamasını yapmışsın ok tşk ederim :) ama o kadar da çok fark olacağını sanmıyorum.. neyse rampaya geldiğimizde görücez artık :D

@yasin kara bursa

Teorik olarak analiz etmek isterseniz aşağıdaki linkleri tavsiye ederim. Yabanci diliniz varsa cok kolay olur. Yoksa da terimlere aşina iseniz kolayca çözersiniz ;)

(link)
İlk linkte mevcut donanımınızi giriyorsunuz. Ayrıca ortalama kadans, teker boyu, vb. verileride girmelisiniz.
Daha sonra "COMPARE" secenegini bulup tiklayin tablo üzerindeki. Acilan yeni bolmeye takmak istediğiniz donanım için verileri girin.
Aynı koşullar uygulandığinda "cekis orani / hiz" vb. sonuclari inceleyip kiyaslayabilirsiniz ;)

(link)
Bu da baska bir siteden ancak "compare" karsilastirma secenegi koymamislar

(link)
Bu sitede MTB ve Crosscountry tarz donanımlara yogunlasmislar...

Kolay gelsin ;)

En düşük vites oranınız 39/28=1,39285 den 34/23= 1,47825 a yükselmiş. Eski oranınız daha yumuşak. Neredeyse eski rublenizin 2. vitesi ile 1. vitesi arasında bir oran (39/25=1,56)

• Beğen
Bu işin tamamen psikolojik olduğunu düşünenlerdenim. Evet, dişli sayısında fark var ama tahminen limit değerleri yani en küçük vitesleri kullanmıyorsunuz uzun yolda. Kullanıyorsanız lafımı geri alırım :) Ama kullanmıyorsanız aynı dişli oranlarını farklı viteslerde yakalayabilirsiniz demektir. Bu da sadece "ya ben bu viteste şu kadar hızla gidiyordum şimdi bu kadar ediyor, alışamadım" demenize neden olur.

• Beğen
@Tolga Günsezer işte tam aradığım cevap buydu :) çok ama çok tşkler herkese.. konuyu kitleyebiliriz yeterince aydınlandım :) herkese tekrardan çok çok tşk ediyorum.. sağlıklı bol pedallar dilerim..

Geri