Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble sökme yardım

Arkadaşlar kusura bakmayın konu açamıyorum bir sorum vardı benim arka ruble 7li söksem sadece 4 dişli bırakıp kapatabilir miyim?

Scudo
@cycling33 bisiklet yeni olduğu için kasettir. kasette şöyle bir olay var, en üst 2 veya 3 dişli esneme yapmaması için ortak bir gövdeye iliştiriliyor ve o gövde freehub'ın kızağına geçiyor. yani en büyük 2 veya 3 dişliyi çıkartamayacaksın. diğerlerini çıkartabilirsin. fakat dişli çıkartınca oluşan boşluk kadar spacer koyman gerekiyor ki kasetin kapağını sıktığında dişlileri sıkıştırsın. sökmek için kaset sökme anahtarı (18 tl civarı) ve freehub ı tutmak için zincir kamçısı gerekiyor. zincir kamçısını kendin de yapabilirsin eski bir zinciri tahtaya çakarak. kamçı yapmak istemezsen, en büyük dişliyi zincirle sarıp zincirin iki yakasını bir tornavidayla tut diğer elinle de anahtarı saatin tersi yönde çevir kasetin kapağı açılır. sırayla freehub açma ve kamçı yapma videoları:

10lu standart rublenin bazı dişlerini çıkararak 1x6 olarak kullanmışlığım var. Jantla ruble arasını pulla doldurarak yaptım. Bazı vitesler arasında fazla atlama olduğu için bazı geçişler vites kolu xt olmasına rağmen kötüydü. Ama rublenin arasından değil de başından ya da sonundan çıkarma yaparsanız hiç sorun çıkmaz.
Tabi küçük dişlilerden çıkaracaksınız bir de ona uygun ruble kapağı gerekir.

• Beğen
Tepkiler: cycling33 ve MakRo
@can_celik stok olarak kullanılan 7 li sistemler büyük bir çoğunlukla viralı ruble ve göbek. Neden çünkü viralı ruble ve göbek daha ucuz. Arkadaşın ruble de %99 viralı. Viralı rublenin yaprakları nasıl eksiltilir?

@Şerif Feridun çok basit. zincir kamçıyı alıyorsun, en küçük dişliye sarıyorsun. bisikletin zinciri de en büyük dişlide olacak. bir elinle pedalın dönmemesini sağlayıp diğer elinle küçük dişliyi saatin tersine allah ne verdiyse çeviriyorsun. küçük dişli döndümü tekeri bisikletten çıkarıp işini görüyorsun.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@can_celik saygıdeğer forumdaşım viralı rubleyi sökmek için kamçıya gerek yok sadece ruble anahtarı ve büyük bir kurbagacık yada boru anahtarı yeterli, kaset rubleyi sökmek için kamçı lazım.

@HakanAydn viralı (çevirmeli) demek 😁 bir denizci terimi olmakla beraber genelde kendi ekseni etrafında döndürülerek bir diş üzerine monte edilen parçalar için kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
@Şerif Feridun ben youtube da vs vidalı olarak algılamıştım...yani vida gibi dişli olan anlamında...demek aslında herkes viralı diyormuş...yani viralı ve kaset ruble bu bağlamda 2 tür..vidalı değil..anlaşılmıştır...👍..
yok..nette aratırken bile viralı yazınca vidalı çıkıyor...
@Şerif Feridun bilmemek değil ama öğrenmemek ayıp, bu hep düsturum olmuştur...dediğiniz anlamda kullanılışına dair bir kaynak linki verirseniz okumak isterim üstad...

Estağfurullah üstadlik kim biz kim. Başkası ne der bilmem benim için viralı ruble, sizin için vidalı ruble olsun 😁

@Şerif Feridun yok arkadaşım..sen o anlamda kullanıldığına dair tek nir bilgi ver bana netten....40 yıl kölen olurum tabirş caizse...aksi halde hoş olmayan bir niyet sözkonusu..bu olasımı nilemem ben 51 siz 42...inşallah öyle değildir...🙂..şimdi sizi ısrarla viralı kelimesinin dediğiniz anlamda kullanıldığına dair link vermeye davet ediyorum..buyrun...😁

• Durmadan, aralıksız.
  • Maçuna ve başka makinelerin çevrilmesi için verilen komut.

kendi ekseni etrafında döndürülerek bir diş üzerine monte edilen parçalar için kullanılır.

ve siz viralı dediniz vira değil...

yok est...insanları "ti" ye almaya çalışmayın yeter...

Yahu kimseyi tiye almadım siz benim yazdığımı yazıp soru işareti koydunuz ben de cevap olarak yazdım bunun neresi tuye almak özelden de yazdım ama sizi ikna edemedim. Bu diyaloğu siz başlattınız. Kimseyi tiye almıyorum ben mahmut diyorum

@Şerif Feridun vidalı rublede cycling33 nickli arkadaşın söylediği "dişli çıkarma/değiştirme"yi kamçı olmadan yapamazsın sevgili forumdaşım. verdiğin video sadece rubleyi göbekten ayırmayı gösteriyor.

Geri