Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble türünü öğrenmek

Elektrikliye çevirme işlerini bilmiyorum. Normal kullanım için komple tekeri değiştirip kaset göbeğe sahip bir teker kullanmanı öneririm.
Alacağım jant kaset göbekli olacak. Kaset göbek alıesam ruble olarak 3×7 bisiklet için shimano'nun hangi rublesini önerirsin?

Scudo
Merhaba Mustafa bey,
Vidalı rubleler aslında tekli dişlilerin bir devamı gibi, çalışama ilkesi aynı ama dişli sayısı eklemeler yoluyla çoğaltılmış. Bu sistem 7 dişliye geldi ama daha ileriye gidemedi. Bunda yapım zorluğu ve mekanizmanın daha fazla dişli sayısını kaldıramama gibi teknik engeller olabilir. Ama dişlilerin çalışma ilkesi açısından bir problem yarattığını düşünmüyorum.
Sonuç olarak 7 vites ile birlikte artık kaset rubleler de üretilmeye başlandı. 7 vitesin hem vidalı hem de kaset verziyonunu bulabiliyorsunuz, ama 8 vites için kaset rubleye mahkumsunuz. Dolayısıyla 7 vitesten 8'e geçmek istediğinizde zorunlu olarak uygun freehub'lı bir kaset ruble kullanacaksınız demektir. Bu da tabi arka göbeğin de değişmesini gerektiriyor. Artık burada seçim hakkımız da yok. Kaset ruble teknolojik olarak kendini kanıtladı ve yeni standart olarak bütün imalatçılar tarafından kabul gördü.
Bozulacak ilk freehub'mı dağıtıp vidalı rubleninki ile karşılaştırdıktan sonra bu sorunuza teknoloji yönünden daha kesin bir yanıt vermek isterim. Gerçi sonuç pek değişmeyecek ama hiç olmazsa nedenini de öğrenmiş oluruz. o_O
Selamlar...
Merhabalar Haluk bey açıklamalarınız çok iyi ve size bir sorum olacak benim rublem vidalı güzel göbek takmak istiyorum ama kaset olması gerekiomuş bide ayrıyeten alıcağım göbek 32 delikli benim jantım 20 küsür delikli falan yani diyeceğim oki komple bu 3 lüyü değişsem bi sıkıntı çıkarmı jant göbek ruble. Eğer bi sorun çıkmazsa şu sorum olacak benim şuanki bisikletim 3x7 arka rubleyi 8 yapsam başka bi sorun çıkarmı yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkür ediyorum.

Ne olursa olsun jantın ve göbeğin delik sayıları birbirini tutmak zorundadır. Ruble de mutlaka göbeğin vidalı veya kaset olmasına ile uyumlu olmalıdır. Rubleyi 8li yapınca vidalı yerine kaset uyumlu göbek seçilmelidir. Kaset için göbeklerin alt seviyesi aynı anda 8-9 dişli kasetleri taşıyabilir. 7li dişliden 8li dişliye geçildiğinde dişlinin 8 dişini de kullanabilmek için arka vites kolunun da 8 vitesli olması gerekir. 7 vitesli arka aktarıcı 8 vitesi de çalıştırabilir. 7 ve 8 vites zincirleri de aynı olduğu için sorun olmaz. Ama eğer 8li ruble kaset takmanıza rağmen ben 7li vites kolu ile devam edeceğim derseniz, 8li rublenin ya en üst ya da en alt dişlisini devre dışı bırakarak rubleninizi 7 dişli ile kullanmaya devam edersiniz. Bunun için aktarıcının limit ayarlarını kullanıp vites ayarını yenilemeniz gerekir.
Bunlarla uğraşmak ve para harcamak yerine bisikletinizi daha iyi ve üst bir modelle yenilemeyi de bir düşünün bence.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Ne olursa olsun jantın ve göbeğin delik sayıları birbirini tutmak zorundadır. Ruble de mutlaka göbeğin vidalı veya kaset olmasına ile uyumlu olmalıdır. Rubleyi 8li yapınca vidalı yerine kaset uyumlu göbek seçilmelidir. Kaset için göbeklerin alt seviyesi aynı anda 8-9 dişli kasetleri taşıyabilir. 7li dişliden 8li dişliye geçildiğinde dişlinin 8 dişini de kullanabilmek için arka vites kolunun da 8 vitesli olması gerekir. 7 vitesli arka aktarıcı 8 vitesi de çalıştırabilir. 7 ve 8 vites zincirleri de aynı olduğu için sorun olmaz. Ama eğer 8li ruble kaset takmanıza rağmen ben 7li vites kolu ile devam edeceğim derseniz, 8li rublenin ya en üst ya da en alt dişlisini devre dışı bırakarak rubleninizi 7 dişli ile kullanmaya devam edersiniz. Bunun için aktarıcının limit ayarlarını kullanıp vites ayarını yenilemeniz gerekir.
Bunlarla uğraşmak ve para harcamak yerine bisikletinizi daha iyi ve üst bir modelle yenilemeyi de bir düşünün bence.
Yanıtladığınız için gerçekten çok sevindim bunun için ayrıca teşekkür ederim ve bisikleti daha yeni aldım. Ucuza ve 0 a aldığım içinde biraz sıkıntılı yani adi olarak dedim. Komple ekipmanları değiştirmek istedim yani iç dış lastik, frenler ve diskleri, zinciri, rubleyi, aynakolu, ön arka arttırıcıyı, vites kollarını, gidon ve boğazını, özellikle sesine aşık olduğum o göbeği komple baştan sarmaya çalışacağım. Maliyeti biraz fazla ama yeni bir bisiklet almaya çalışsam bilmiyorum elimdekini satabilirmiyim o yüzden daha kaliteli malzeme alıp bütün sorunlarını gidermek istiyorum ha bide alıcağım malzemeler renk konusu bide markası var. Hani her aldığım bisikletin bütün ekipmanları kaliteli olmuyo, shimano koysa bile diğer bi eşyası piyasada bulunmayan birşey koyuyo. Oyüzden böyle birşey yapmak istedim. Aklımdaki buydu uyumsuzluk yaşarmı diye sormak istedim sadece sizinde yanıtladığınız için gerçekten çok teşekkür ederim ☺☺

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Şu cırcıri ne diye aratmaliyim? Dişli olanıni istemiyorum bu şekil satan yer var mı?

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Geri