Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble ve göbek değişimi

Scudo
@boom916
Pardon aklımda yanlış kalmış :D
yaprak sayısı vitesinize göre olmalı, dişli sayısında özgürsünüz. Yalnız önemli bir ayrıntı var ; ben rublemi değiştirdiğimde zinciri uzatmamıştım, kimse de söylememişti. Bu hatam bana bir arka aktarıcı ve bir zincire mal olmuştu:agla:

Zincir mevzusunu da açayım :

Rubledeki en büyük dişlide 28 diş olursa yaprak küçük oluyor ve zincirin etrafından dolaşması gereken yol kısa oluyor. Ama en büyük dişli 32 olursa yapraktaki diş sayısı büyüdüğü için zincirin etrafından dolaşması gereken alan da artıyor. Bu yüzden zinciri uzatmak, değiştirmek gerekebilir.

En büyük dişlisi 50 olan bir bisiklet images (3).jpg
Sizin rublenizi taşıyan bir bisiklet yani 28 dişli images (4).jpg kısaca zincir 50 dişli rubleyi sarmak için daha uzun olmalı. Bu mevzuyu montaj sırasında bisikletçiye danışın.

• Beğen
Tepkiler: boom916
Hepinize ne kadar teşekkür etsem az kalır. Çok teşekkür ederim. :)

Arkadaşlar iyi günler, Shimano M475 INTL göbeğin kaset ruble uyumu 8/9/10s diye belirtilmiş, ben bu göbeğe Shimano CS-HG20, 12-32T 7 li kaset ruble alsam uyumlu olur mu ? Herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ?

Dosyalar

• 28383627_10204773372331663_298516669_n.jpg
    28383627_10204773372331663_298516669_n.jpg
    75,2 KB · Okunma: 1
  • 28383809_10204773372371664_746508594_n.jpg
    28383809_10204773372371664_746508594_n.jpg
    25,2 KB · Okunma: 1
@hakanhakan01
Evet yaşarsınız,bu sorunuda rublenin oturacağı freehub a specar yani bilezik diyebileceğimiz ürünü kullanırsanız halletmiş olursunuz örneğin;(link)
Tabi bu ürün göbek ile uyum sağlarmı onuda satıcı ile görüşüp bilgi alabilirsiniz.

trainerda kullanmak için ikinci el giant pr2 jant almıştım, 10lu ruble olduğu için 105 rublesi aldım, fakat takarken 11 vitesin jant göbeğine uymadığını fark ettim. son dişli boşlukta kaldı. janta 11li ruble takmak için bir yol var mıdır? yoksa 11li sistem aktarıcı ile trainerde 10'lu ruble kullanılabilir mi?

kullanılır tabi ki ayar yapılırsa.bende 105 kullanıyorum 11 vites ama rublemde 6 tane dişli var.işini iyi yapan bir bisikletçi yapar her türlü(neden öyle kullanıyorsun derseniz de hemen açıklayayım.yıldız b olugum için zaten en alt dişlim 18t o yüzden çok dişliye ihtiyaç yok)

• Beğen
Tepkiler: okoyuncu
Bu konuda benim aklıma takılan bir şey var. Bisikleti kasım ayında aldim ve haziran sonuna kadar trainer üstünde kullandım (fluid). Son zamanlarda düzenli bir "tık tık" sesi çıkarıyordu. Açıkçası trainerin vidasıdır diye düşündüm, çok üstünde durmadım. Yola çıkardığımda bu sefer düzenli olmasa da keyfi şekilde tık tık sesi geldi. Fakat şunu söyleyeyim sadece pedal çevirirken geliyor.

Sonrasında bisikleti aldığım yerde bakıma soktum. Tık sesinden bahsettim. Olağan şüpheliler pedallar, sele, jantlar veya göbekti.

Bakımdan aldım, kontrol ettiklerini ve ses gelmediğini söylediler.

Fakat turlara başlayınca ses aynen devam etti. Tekrar aynı yere götürdüm. Bu arada sürekli gittigim, alış veriş yaptığım bir yer ve beni de üzmediler hiç. Orda mağazada denedik, gerçekten tık sesi yok. Dedim ki biraz kadans lazım bir de yol şartları farklı, dışarda bir deneyelim.. Beraber denedik ve evet ses var dediler.

Ilgili arkadas tekrar gözümün önünde kontrol etti. Dedi ki orta göbek gayet sağlam duruyor. Hafif bir ses var gibi elimle kontrol edince ama bir daha dene istersen olması orta göbek değiştiririz dedi. Orta göbek shimano pressfit orta göbeği.

Orta göbek yağsız kalmış olabilir mi dedim, bunların yağlanmayacağını, yağlarsa dahi bir süre sonra akacağını ve daha kötü olacağını söyledi. Sistem olarak kapalı bir sistemmiş. Açıkçası ben dedigine güveniyorum. Ha belki yağlanabilir, hatta ses de kesilebilir ama sanıyorum ki Shimano distribitörü oldukları için firmanın tedrisatından geçiyor ve kitabi bilgi veriyor olabilirler.

Bu sekilde kullansam bile zararı olmayacagini da söyledi. Ben orta gobek arızası icin erken değil mi, garantiye girmez mı diye sorunca orta göbeğin girmeyecegini soyledi.

Tekrar aldıktan sonra bisikleti deneyemedim. Fakat bu bilgileri sizle de paylaşmak istedim, belki farklı yaklaşımlar olabilir diye. Ve asıl önemlisi bu kadar kısa sürede göbekten neden ses gelmiş olabilir merak içindeyim.

Bu konuda benim aklıma takılan bir şey var. Bisikleti kasım ayında aldim ve haziran sonuna kadar trainer üstünde kullandım (fluid). Son zamanlarda düzenli bir "tık tık" sesi çıkarıyordu. Açıkçası trainerin vidasıdır diye düşündüm, çok üstünde durmadım. Yola çıkardığımda bu sefer düzenli olmasa da keyfi şekilde tık tık sesi geldi. Fakat şunu söyleyeyim sadece pedal çevirirken geliyor.

Sonrasında bisikleti aldığım yerde bakıma soktum. Tık sesinden bahsettim. Olağan şüpheliler pedallar, sele, jantlar veya göbekti.

Bakımdan aldım, kontrol ettiklerini ve ses gelmediğini söylediler.

Fakat turlara başlayınca ses aynen devam etti. Tekrar aynı yere götürdüm. Bu arada sürekli gittigim, alış veriş yaptığım bir yer ve beni de üzmediler hiç. Orda mağazada denedik, gerçekten tık sesi yok. Dedim ki biraz kadans lazım bir de yol şartları farklı, dışarda bir deneyelim.. Beraber denedik ve evet ses var dediler.

Ilgili arkadas tekrar gözümün önünde kontrol etti. Dedi ki orta göbek gayet sağlam duruyor. Hafif bir ses var gibi elimle kontrol edince ama bir daha dene istersen olması orta göbek değiştiririz dedi. Orta göbek shimano pressfit orta göbeği.

Orta göbek yağsız kalmış olabilir mi dedim, bunların yağlanmayacağını, yağlarsa dahi bir süre sonra akacağını ve daha kötü olacağını söyledi. Sistem olarak kapalı bir sistemmiş. Açıkçası ben dedigine güveniyorum. Ha belki yağlanabilir, hatta ses de kesilebilir ama sanıyorum ki Shimano distribitörü oldukları için firmanın tedrisatından geçiyor ve kitabi bilgi veriyor olabilirler.

Bu sekilde kullansam bile zararı olmayacagini da söyledi. Ben orta gobek arızası icin erken değil mi, garantiye girmez mı diye sorunca orta göbeğin girmeyecegini soyledi.

Tekrar aldıktan sonra bisikleti deneyemedim. Fakat bu bilgileri sizle de paylaşmak istedim, belki farklı yaklaşımlar olabilir diye. Ve asıl önemlisi bu kadar kısa sürede göbekten neden ses gelmiş olabilir merak içindeyim.
sesin göbekten geldiğine emin misiniz? Bisikletin normal kullanımda serbest şekilde çalışacak çoğu parçası trainer üzerinde belli bir sabit sistemde çalışmak zorunda kalıyor. Bu sebeple bazı civatalarda gevşeme durumu da olabilir. Jantlari çıkarıp ortasından tutup dondurun, bakalım ses jant göbeklerinden geliyor olabilir mi? Tüm bisikletin civatalarini bir kontrol edip doğru torkta sıkardım ben olsam
Hiç yağmur çamur görmediğini hesaba katarsak bence 5000+ km dayanması gerekirdi orta göbeğin

sesin göbekten geldiğine emin misiniz? Bisikletin normal kullanımda serbest şekilde çalışacak çoğu parçası trainer üzerinde belli bir sabit sistemde çalışmak zorunda kalıyor. Bu sebeple bazı civatalarda gevşeme durumu da olabilir. Jantlari çıkarıp ortasından tutup dondurun, bakalım ses jant göbeklerinden geliyor olabilir mi? Tüm bisikletin civatalarini bir kontrol edip doğru torkta sıkardım ben olsam
Hiç yağmur çamur görmediğini hesaba katarsak bence 5000+ km dayanması gerekirdi orta göbeğin

Şöyle söyleyeyim, bakımda tüm vidalar sıkıldı, jant ayarlarına bakıldı. Hatta dediğim gibi ikinci kez gittiğimde yine göbek sökülüp temizlik yapıldı, pedallar tekrar sökülüp bakıldı. Bir pedalda biraz boşluk tespit edildi. Sele kontrol edildi. Jantlar dönerken de hiç ses yok.

Işin ilginç yanı bu ses düşük kadansta gelmiyor. Pedal cevirmiyorken de gelmiyor. Hatta trainerda düzenli ve kesintisiz olarak gelirken, yolda kafasına göre geliyor. Pedalları elle çevirirken dahi kesinlikle gelmiyor.

Şöyle söyleyeyim, bakımda tüm vidalar sıkıldı, jant ayarlarına bakıldı. Hatta dediğim gibi ikinci kez gittiğimde yine göbek sökülüp temizlik yapıldı, pedallar tekrar sökülüp bakıldı. Bir pedalda biraz boşluk tespit edildi. Sele kontrol edildi. Jantlar dönerken de hiç ses yok.

Işin ilginç yanı bu ses düşük kadansta gelmiyor. Pedal cevirmiyorken de gelmiyor. Hatta trainerda düzenli ve kesintisiz olarak gelirken, yolda kafasına göre geliyor. Pedalları elle çevirirken dahi kesinlikle gelmiyor.

Eveet.. 2. Kez götürmek işe yaradı. Belli ki ilk sefer bakan arkadaş sanırım bisiklet de yeni ve mağazada da ses gelmeyince sorun yok diye cok uğraşmadı göbekle. Ikinci sefer gittiğimde yapılan ayrıntılı temizlik ile hiç ses kalmadı artık.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Arkadaşlar merhaba Ümit Accrue 2D 2656 model bisikletim var. Bisikletimin milleri yamuldu. Bu bisiklete uygun millerin hangisi olduğunu bilen varsa linklerini yollayabilir mi?
10220052545586.jpg

Geri