Haluk Eke
Daimi Üye
- Tepki
- 1.289
- İsim
- Haluk Eke
- Başlangıç
- 1956—57
- Bisiklet
- Specialized
Sen tornayı öğrensen, eminim aynakol falan da imal edersin@Haluk Eke Bilyalı freehub göbekler ciddi tırmanış yapanlara dayanmıyor abi. Zamanla yalpalama oluyor. Göbeğin sağ tarafı yataklanmıyor çünkü. Bu kaset göbek yalpalıyor mesela :
287919 dosyayı görüntüle
Bu civataya denk gelen kısmı tatlı geçme toleransında bir dingil yapılsa mesela... Göbek sehim veremeyeceği için, yalpa da olmaz. Veya göbeğin sağ tarafına, frezeli kısmı bozmadan bir rulman yuvası açılır. Tabi yeni dingil de yapılması lazım bu göbeğe. Rulmana gelen kısmı 10 mm çapta bir dingil.
Keşke bana özel bir tornam olsa diyorum bazen. Yonta yonta öğrenirdim tornacılığı
Benim masaüstü bir tornam var, standart dışı bir aynakolum için çektirme de imal ettim örneğin. Aslında aklımda hep bir üst modelini almak var, ama bu piyasa koşullarında imkansız tabi.
Tornacılık çok keyif verir bana her zaman.
Flibber'a gelince, şu anda kullandığım Mavic Ksyrium jantlarımda hiç yalpalama yok. Aynı şekilde Alexrims jantlarımda kullandığım 105 göbekte de yok. Giriş seviyesi shimano vd. göbeklerde oluyor genellikle.
Zihni sinir projelerinde sınır olmaz. Bence yap, dene, buraya yaz; her teknolojik RD çalışması mutlaka bir gün bir yerde işe yarar.
Kolay gelsin