trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.391
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@trainspotting35 Kanıtlayacak videoda yok bende düz yolda 40 gördüğüme eminim . Rüzgar yok ona rağmen kafayı sepetle sırtı düzle 45 km/h yapabilirsin düz yolda . Acaba ben mi yanlış sayıyorum dişli oranını ? Bir de acayip kondisyon istiyor 45 ve üstü görmek için haftanın 3 -5 günü 14 km arkadan basa basa soluyarak yol gittim . Sen hesapla 1 ayda kaç km yol gittiğimi
@z_g_h strava kaydı tutuyor musun ?
Starava da ilk kullanmaya başladığım doğru gösteriyordu lakin sonradan maksimum hızımı 10 fazla göstermeye başladı .Ben bişey merak ediyorum. 45 gördüğünüz yolu strawadan sonradan mı kontrol ettiniz. Yoksa anlık olarak o hızı yaptığınızı yol bilgisayarından vs mı takip ettiniz. Ben ucuz yollu bi yol bilgisayarı aldım anlık olarak hızımı sürekli görüyorum. Hissiyat olarak sanki 40-50 yle gidermiş gibi güzel hisler yaşarken ekrana baktığımda 30 görüyorum mesela. Strawada 60 küsur max hızları gördüm ama bunların hepsi rampa aşağı saldığımda olan şeyler. Strawa verisi ile düz yolda ne yaptığımızı bilemeyiz. Ben düz yolda en rahat yolculuğu 25-30 aralığında yaptığımı farkettim mesela. Anlık hızınıza baktığınız bir cihazınız yoksa tahmin ettiğiniz hızlar gerçeğinin çok üstü oluyor. Şehir içinde arabaların arasında şeridin içinde arabalarla birlikte gidiyorum o anki düşüncem 50 ile falan gittiğim ama ekrana bakınca 25-30 aralığında genelde. Ortalamada da 20 yi geçemedim şahsen.
Şimdi anlaşıldı olay. Somut veri yok yani tamamen tahmin ve hislere dayalıŞehir içinde hızını en iyi ölçme aracın sonuna kadar basan bir elektrikli bisikleti sollamaya çalışmaktır . En aşağı son hızda 45 km/h yapan bu araçları geçiyorsan tamamdır .
Starava da ilk kullanmaya başladığım doğru gösteriyordu lakin sonradan maksimum hızımı 10 fazla göstermeye başladı .
Şehir içinde hızını en iyi ölçme aracın sonuna kadar basan bir elektrikli bisikleti sollamaya çalışmaktır . En aşağı son hızda 45 km/h yapan bu araçları geçiyorsan tamamdır .
Strava düz yolda işe yaramıyorsa G-peak programını dene . Forumumuzda @fatikngage tarafından paylaşıldı tabi ki android kullanıyorsan . O daha sağlıklı kayıt tutuyor bence .
Kullandığın lastikte çok etkiler ucuz yollu dişi erken biten lastik . Yolu daha az tutar , yüksek hız yapmana imkan verir . 40 üstü hızları böyle dişi erimiş kalitesiz lastikle çok rahat yapıyordum bisiklet çok rahat akıyordu . Şimdilerde michlen xrc mud lastik kullanıyorum 40 üstü için solutuyor . Virajda tutuyor yapışıyor meret lakin son hızı etkiliyor.
Bir sakatlığınız yoksa hiç uğraşmayın, zaten 11-36da eğer önde üçlü aynakol varsa çok hızlı çevirmeniz gerekir11-34 ile 11-36 arası bariz fark yapar mı arkadaşlar yokuş çıkışlarda ?? Çok şey etmezse 34 de kalayım.
Bir sakatlığınız yoksa hiç uğraşmayın, zaten 11-36da eğer önde üçlü aynakol varsa çok hızlı çevirmeniz gerekir