Scudo Sports

Rublenin karşısındaki kapak

ahmetk

Üye
Tepki
7
Rublenin karşısındaki kapak teker döndükçe sürtünüyor. Nasıl düzelir bu ses? Tşkler

Scudo
Tam da problemim bu: (link)

Sıtede gezerken buldum. Arkadaş çekip videoyu koymuş. Saolsun. En iyi böyle anlarsınız:)

Ahmet bey, o plastik parçanın amacı zincirin ruble ile tellerin arasına sıkışmasını önlemek, fakat bu sorun ile karşılaşılmadığı için işe yaramadığından dolayı kırmak en sağlıklısı. Bu kadar :)

Zincir orada sıkışırsa çıkarması çok zor ve zahmetli. O yüzden ben bu parçanın kırılmasına karşıyım. Kırk yıl bir gün ihtiyaç olur. Kırmadan önerebileceğiniz bir çözüm var mı?

Hocam aktarıcılarda Low ve High yazan iki tane vida bulunur . Bu vidalar aktarıcı kolun ilerleyebileceği maximum ve minimum çizgiyi belirler . Vitesi rublede 1. (en büyük) dişliye alıp vidayıda o seviyeye göre ayarlarsanız zinciriniz hiç bir şekilde ruble ile jant arasına çıkamaz . Tabi kaliteli bi aktarıcınız var ise . Bahsettiğim ayarı yapıp o plastik kapağı kırıp atabilirsiniz :)

Benim bisikletim de o kapak sapasağlam duruyor. Bir zararı da yok. Kıracağım diyorum her seferinde ya unutuyorum ya da üşeniyorum. Bir gün mutlaka kırıp atacağım.. :):)

videoda tekerleğin dönmesi esnasında arka dişlilerin tuhaf bi hareketi var bu normal değil sanıyorum

O kapağı artık nereye sabitliyorsa şuan hayal edemedim, oraya sabitleyen dişlerden birisi kırılmış yada zarar görmüş şuan da tam anlamıyla takılı sayılmaz anlıyacağınız :D

Kurtulmak en iyisi :in:

Geri